Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στα διόδια Πολυμύλου, στην Εγνατία οδό, μεταξύ Βέροιας και Κοζάνης, γύρω στις 4 το απόγευμα της Τρίτης 15/4. Αποτέλεσμα του οποίου ήταν να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα τέσσερις.
Οι απανθρακωμένες σοροί δύο ανθρώπων εντοπίστηκαν σε ένα από τα τρία οχήματα που ενεπλάκησαν στο τροχαίο.
Εκτός των δύο θυμάτων (επιβάτες του δεύτερου ΙΧ) υπάρχουν και τέσσερις ελαφρά τραυματίες, με τους δύο να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Βέροιας με θλαστικά τραύματα και τους άλλους δύο στης Κοζάνης.

Πώς έγινε το τροχαίο
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ΙΧ σταμάτησε στα διόδια σε γκισέ με πομπό (e-pass), όμως η μπάρα δε σηκώθηκε με αποτέλεσμα ο οδηγός να κάνει όπισθεν.
Το ΙΧ που ακολουθούσε, λόγω της κακής ορατότητας από την έντονη ομίχλη, δεν πρόλαβε να αντιδράσει και έπεσε πάνω του. Το ίδιο συνέβη και με το φορτηγό που ακολουθούσε.
Πολίτες καταγγέλουν πως υπάρχουν προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο με την ομίχλη και έχουν προκληθεί πολλά ατυχήματα στο παρελθόν.
Γλύτωσε από θαύμα η υπάλληλος των διοδίων
Μία εκ των τραυματιών είναι η υπάλληλος των διοδίων, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τον πατέρα της.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κουβούκλιο που πήρε φωτιά και διαλύθηκε ολοσχερώς ήταν κενό, ενώ η υπάλληλος που νοσηλεύεται βρισκόταν σε διπλανό γκισέ.

Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού
Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού του φορτηγού, που μετέφερε γυάλινα βάζα για κομπόστες. Ο ουκρανικής υπηκοότητας οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Αναμένεται να υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ διεξάγεται προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Μποτιλιάρισμα 22 χιλιομέτρων μετά το σοβαρό τροχαίο
Το τροχαίο δυστύχημα είχε ως αποτέλεσμα και την πολύωρη ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν στο σημείο. Το τραγικό συμβάν δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από εγκλωβισμένα αυτοκίνητα. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ουρές που ξεπέρασαν τα 22 χιλιόμετρα, με την τροχαία να προχωράει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπή των οχημάτων.
Μετά από 2,5 ώρες η τροχαία επέτρεψε την κυκλοφορία στους οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί στην Εγνατία μέσω παρακαμπτήρια οδού στα διόδια του Πολυμύλου.
Δύο τροχαία στο σημείο
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με διαφορά ελάχιστων λεπτών έγιναν δύο ατυχήματα πριν και μετά τα διόδια. Στο δεύτερο υπήρξε μόνος ένας τραυματίας.