Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2025

Β.ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η Παραπληροφόρηση και η υπερβολή  στο δήμο Κορινθίων .

- Advertisement -

Παρατηρούμε τελευταία μια καταιγιστική ενημέρωση για εργασίες και έργα στο δήμο Κορινθίων ακόμα και για το παραμικρό που πάντα ήταν καθημερινή εργασία των υπαλλήλων του δήμου .

Στην προηγούμενη δημοτική αρχή της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ η προτεραιότητα ήταν τα έργα και οι εργασίες και όχι η δημοσιότητα για τα αυτονόητα.

 Δεν ήταν θέμα για δημοσιότητα η αυτοψία δημάρχου ή οι επισκέψεις και επιβλέψεις αντιδημάρχων που  είναι υποχρεωτικές  και αναγκαίες . Δεν δινόταν  επίσης δημοσιότητα όταν γινόταν επισκευές κάθε τύπου από τους εργαζομένους του δήμου που είναι αντικείμενο της καθημερινής δουλειάς τους.

Ένα τυπικό παράδειγμα της διαφοράς στην επικοινωνία είναι αυτό που ανέφερε ο για πολλά χρόνια πρόεδρος κοινότητας Κλένιας Τάκης Μπακλώρης . Γράφεται και λέγεται ψευδώς ότι δεν καθαριζόντουσαν οι δεξαμενές νερού και τώρα για πρώτη φορά καθαρίζονται  .

Καθαρισμοί  δεξαμενών νερού γίνονταν  όπου και όταν χρειαζόταν όποια και αν ήταν η δημοτική αρχή.   Έτυχε να συγκρατήσει  μερικές από τις  ημερομηνίες καθαρισμού στην Κλένια (10.3.2015 , 28.1.2019 και 12.4.2020) από τις οποίες και το σχετικό βίντεο . https://www.facebook.com/takisbakloris/videos/1583041365272166    

Σε ότι αφορά τα έργα σε εξέλιξη κατά την πρόσφατη  αυτοψία δημάρχου  στην ενότητα Άσσου- Λεχαίου  σημειώνουμε .

Ανακοίνωση δήμου : Ξεκινώντας την περιοδεία από τον Άσσο, στο ύψος των φαναριών, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το έργο που ξεκίνησε εκεί πριν από μερικές εβδομάδες και αφορά την ανάπλαση της πλατείας Λαζανά.

 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:
Έργο: “Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων Κοινοτήτων Άσσου και Λεχαίου
Μελέτη: 70/2023 (Πλατεία Λαζανά στον Άσσο, και Πλατεία Ιατρών στο Λέχαιο)

Προϋπολογισμός: 150.000€

Δημοπράτηση: 13/09/2023

Ανάδοχος: Κ. Αγγελόπουλος και ΣΙΑ ΟΕ
Προσφυγή κατά των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό από την “γνωστή” εταιρεία της δημοτικής αρχής

Δικαστική απόφαση κατακύρωσης υπέρ του αρχικού αναδόχου, και εγκατάσταση εργολάβου.

Κατά συνέπεια, το έργο μελετήθηκε διαγωνίστηκε από την δημοτική αρχή Βασίλη Νανόπουλου με αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γ. Πούρο  και η καθυστέρηση έναρξής του, οφείλεται στην “γνωστή εταιρεία” της δημοτικής αρχής.
Όταν λοιπόν η δημοτική αρχή Σταυρέλη φωτογραφίζεται μπροστά από τα έργα Νανόπουλου, τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, να το αναφέρει.

ΔΕΝ τιμά την νέα δημοτική αρχή, να μην αναφέρει την ΑΛΗΘΕΙΑ για το έργο.


Ανακοίνωση  δήμου . Παραμένοντας στον Άσσο και λίγο πιο μακριά από την πλατεία Λαζανά, συνεχίζεται η κατασκευή του πεζοδρομίου, στο ρεύμα προς το Ζευγολατιό, σε μήκος 495 μέτρων. Το έργο αυτό αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας από το 1999, όταν ακόμα ο Άσσος ήταν τμήμα του ανεξάρτητου Δήμου Άσσου – Λεχαίου και η κατασκευή των πεζοδρομίων έμπαινε στο Τεχνικό του Πρόγραμμα, χωρίς να υλοποιηθεί.

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των 495 μέτρων, θα ξεκινήσει και το πεζοδρόμιο στο ίδιο μήκος από την απέναντι πλευρά, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Είναι προφανές πόσο σημαντικό έργο είναι αυτό για την ασφάλεια των κατοίκων, ειδικά όσων κινούνται πεζή προς τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Έργο: “Ανάπλαση πεζοδρομίων Δ.Ε. ΑΣΣΟΥ- ΛΕΧΑΙΟΥ”

Μελέτη:46/2022

Προϋπολογισμός: 300.000€

Διαγωνισμός: 20/12/2022

Ανάδοχος: ΝΤΙΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΙΚΕ

Συμφωνητικό με εργολάβο: 21/06/2023  

Λήξη έργου: +12 μήνες (21/06/2024)

Αντικείμενο: κατασκευή-επιδιόρθωση πεζοδρομίων σε Άσσο και Λέχαιο

Υπεύθυνη για την καθυστέρηση του έργου η δημοτική αρχή Σταυρέλη, παρόλες τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί τραβήγματος αυτιών αναδόχων κλπ.

Όταν λοιπόν η δημοτική αρχή Σταυρέλη φωτογραφίζεται μπροστά από τα έργα Νανόπουλου, τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, να το αναφέρει.

ΔΕΝ τιμά την νέα δημοτική αρχή, να μην αναφέρει την ΑΛΗΘΕΙΑ για το έργο.


Ανακοινωση δημου . Η αυτοψία συνεχίστηκε στον Κάτω Άσσο, όπου εξελίσσεται ένα μεγάλο έργο, με ιδιαίτερο αποτύπωμα.

Στην παραλία δημιουργείται ένα πολυθεματικό πάρκο με αθλητικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά. Θα έχει ένα ανοικτό θέατρο 250 περίπου θέσεων, με σκηνή και καμαρίνια, δύο γήπεδα μπάσκετ και τένις, μία παιδική χαρά, χώρο για σκέιτμπορντ, ανοικτό χώρο με όργανα γυμναστικής, αλλά και σημαντικές εκτάσεις με πράσινο, δέντρα, σκίαστρα, διαδρόμους περιπάτου και παγκάκια.

Το συγκεκριμένο έργο εκφράζει με χαρακτηριστικό τρόπο την επίμονη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του Νίκου Σταυρέλη να ξεμπλοκάρει τα έργα που είχαν «κολλήσει». Είναι γνωστό στους κατοίκους του Κάτω Άσσου, ότι το παραλιακό πάρκο ήταν σε αδράνεια, εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια. Το παραλάβαμε στο 25-30% και θεωρούμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορέσουμε να το παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία, αλλά και τους παραθεριστές και τους επισκέπτες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Έργο: “Ανάπλαση Κοινοχρήστων χώρων Κάτω Άσσου

Μελέτη: 107/2021

Προϋπολογισμός: 960.000€

Δημοπράτηση: 31/12/2021

Ανάδοχος: Κ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

Υπογραφή συμφωνητικού: 31/08/2022

Διάρκεια έργου: (+18μήνες) έως 28/02/2024

Υπεύθυνη για την καθυστέρηση του έργου η δημοτική αρχή Σταυρέλη, παρόλες τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί τραβήγματος αυτιών αναδόχων κλπ.

Όταν λοιπόν η δημοτική αρχή Σταυρέλη φωτογραφίζεται μπροστά από τα έργα Νανόπουλου με αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γ. Πούρο, τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, να το αναφέρει.

ΔΕΝ τιμά την νέα δημοτική αρχή, να μην αναφέρει την ΑΛΗΘΕΙΑ για το έργο.


Ανακοινωση δημου . Τέλος στο Περιγιάλι ο Δήμος Κορινθίων υλοποιεί την κατασκευή μια νέας πλατείας, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, στο οικόπεδο που δημιουργήθηκε, μετά την κατεδάφιση της παλιάς οικίας του γιατρού Τσακωτού Ρουφογάλη. Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε αγοράσει πριν από μερικά χρόνια ο Δήμος με αυτήν ακριβώς την προοπτική. Και εδώ η «πράσινη» ανάπλαση θα έχει τον πρώτο λόγο, με μεγάλα δέντρα, παρτέρια με λουλούδια και πράσινο, σκίαστρα και νέα φωτιστικά.

Σε τέτοια έργα, η δημοτική αρχή Σταυρέλη, ας φωτογραφίζεται, για να αποδεικνύει το πόσο έχει διαταραγμένες σχέσεις με την ιστορική συνέχεια αλλά και με την αισθητική.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog