Ο Ισθμός της Κορίνθου, η πύλη εισόδου της Πελοποννήσου και το δεύτερο πιο επισκέψιμο μέρος της Ελλάδας,μετα την Ακροπολη, βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση που μόνο ντροπή και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει. Στον κόμβο όπου διασταυρώνεται η παλιά με τη νέα εθνική οδό, η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο: τα φανάρια, που ρυθμίζουν την κυκλοφορία χιλιάδων οχημάτων καθημερινά, κρέμονται επικίνδυνα από τα καλώδια εδώ και έναν μήνα.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την αισθητική υποβάθμιση της περιοχής, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, και όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, τότε όλοι θα ψάχνουν για ευθύνες. Φυσικά, όπως συνηθίζεται, δεν θα φταίει κανένας.
Ένας Ιστορικός Τόπος Σε Εγκατάλειψη
Ο Ισθμός δεν είναι απλώς ένας κόμβος κυκλοφορίας. Είναι ένας τόπος ιστορικής, γεωγραφικής και τουριστικής σημασίας, που αποτελεί σύμβολο της σύνδεσης της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα. Παρόλα αυτά, η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει αποτελεί ντροπή για τη χώρα μας, ειδικά όταν μιλάμε για το 2025. Οι ξένοι επισκέπτες, που έρχονται για να δουν από κοντά το φημισμένο κανάλι, αντικρίζουν κατεστραμμένα φανάρια, υποβαθμισμένες υποδομές και μια εικόνα πλήρους αδιαφορίας από την Πολιτεία.
Δημοτικά Τέλη Χωρίς Ανταποδοτικότητα
Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής καλούνται να πληρώνουν ολοένα και υψηλότερα δημοτικά τέλη, χωρίς να λαμβάνουν καμία ανταποδοτική υπηρεσία. Οι φόροι αυξάνονται κάθε χρόνο, αλλά οι υποδομές παραμένουν στην ίδια, αν όχι χειρότερη, κατάσταση. Η έλλειψη επενδύσεων στον Ισθμό δείχνει μια γενική αδιαφορία από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής κυβέρνησης, που φαίνεται να έχουν ξεχάσει τη σημασία αυτής της περιοχής.
Η Επικινδυνότητα Δεν Περιμένει
Η κατάσταση στα φανάρια είναι ένα κραυγαλέο παράδειγμα της αδράνειας που επικρατεί. Τα φανάρια, που βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα», αποτελούν έναν άμεσο κίνδυνο για τους οδηγούς και τους πεζούς. Όλοι γνωρίζουμε ότι μόλις συμβεί το μοιραίο, θα ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος αναζήτησης ευθυνών, χωρίς ποτέ να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη.
Τι Περιμένουμε;
Οι πολίτες της περιοχής επενδύουν καθημερινά χρόνο, χρήματα και ενέργεια, αλλά τι παίρνουν πίσω; Η εγκατάλειψη αυτή όχι μόνο υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής, αλλά στερεί και την περιοχή από τη δυνατότητα να αναδειχθεί περαιτέρω ως τουριστικός προορισμός.
Η Πολιτεία, οι αρμόδιοι φορείς, και όσοι φέρουν την ευθύνη για την περιοχή οφείλουν να αναλάβουν δράση. Ο Ισθμός της Κορίνθου δεν είναι απλώς ένα τοπικό ζήτημα, αλλά μια υπόθεση εθνικής σημασίας. Αντί να παρουσιάζουμε μια εικόνα παραμέλησης, πρέπει να αναδείξουμε την περιοχή ως σύμβολο ανάπτυξης και προόδου.
Η αδράνεια δεν είναιι επιλογή. Ο Ισθμός δεν μπορεί να περιμένει.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΑΚΗΣ
Έχουμε πολύ δραστήριους τοπικούς άρχοντες γιαυτό όλη η ανατολική κορινθια είναι Μπαγκλαντές.
Να τους χαίρεστε.
Οι πολιτικοί άρχοντες της Κορινθίας από που πηγαίνουν προς την πρωτεύουσα της Ελλάδος; Μάλλον μέσω Ρίου -Αντιριου…..
Στην πρωτεύουσα όλα είναι τέλεια …..
Στο (κοριό) (έτσι ) είναι δυστυχώς..
Και δεν είναι μόνο αυτό ,είναι ότι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη θαύμα της ανθρωπότητας διέρχονται νταλίκες και αυτοκίνητα με κίνδυνο την ζωή των επισκεπτών.
Κρίμα αλλά δεν αλλάζει το γάιδαρο περπάτησα …
Με εκτίμηση
Κυριακίδης Γιώργος
Οι αρμόδιοι φορείς που ει αι ντροπή και αίσχος
Ντροπή σας