Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Στις 10 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η 7η Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας με έντονη την ελληνική συμμετοχή

η Enterprise Greece συμβάλλει οργανωτικά στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας στον τομέα των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων

- Advertisement -

Η έναρξη της έβδομης Έκθεσης Εισαγωγών της Κίνας (7th CIIE) με τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στο φετινό CIIE έλαβε χώρα στις 05 Νοεμβρίου, στη Σαγκάη.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, Γεώργιος Παρθενίου και ο εκπρόσωπος του γραφείου ΟΕΥ επισκέφθηκαν την Έκθεση στις 06 Νοεμβρίου.

Από πλευράς ελληνικών εταιρειών στο φετινό CIIE, σύμφωνα και με το σχεδιασμό της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), εξασφαλίστηκε η παρουσία εκπροσώπων 20 ελληνικών επιχειρήσεων στην Κίνα, οι οποίες φιλοξενούνται στο εθνικό περίπτερο (περίπτερο 5.2) και ένα κλαδικό περίπτερο 200 τετραγωνικών μέτρων (περίπτερο 2.2) του τμήματος τροφίμων και γεωργικών προϊόντων.

Ως ο επίσημος οργανισμός προώθησης επενδύσεων και εμπορίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, η Enterprise Greece συμβάλλει οργανωτικά στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας στον τομέα των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων.

Ως προς την ελληνική συμμετοχή στη CIIE 2024, πέρα από τη φυσική παρουσία των αντιπροσώπων, διανέμεται έντυπο υλικό στην κινεζική γλώσσα μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες επενδύσεων και συνεργασιών στη χώρα μας.

Η Ελλάδα στη φετινή CIIE βρίσκεται συγχρόνως παρούσα σε περισσότερα από ένα σημεία για την καλύτερη προβολή της δυναμικής και τις προοπτικές που υπάρχουν σε πολλούς τομείς.

Αναδεικνύοντας, το σημαντικό ρόλο των Ελλήνων εξαγωγέων στην κινεζική αγορά και της ελληνικής συμμετοχής στην έβδομη Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας στη Σαγκάη (7th CIIE), ο Γενικός Πρόξενος τόνισε: «Αναμφίβολα, κάθε ευκαιρία, κάθε γεγονός, όπως η 7η CIIE στη Σαγκάη, διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη σφυρηλάτηση των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα, όσον αφορά την έκθεση, στον εμπορικό και οικονομικό τομέα. Η προώθηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ελλάδας μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με συγκεκριμένες δράσεις και απτά αποτελέσματα, όπως η άμεση προβολή των προϊόντων μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece). Υπάρχουν ακόμα μεγάλες δυνατότητες για εμβάθυνση κάθε είδους πιθανής συνεργασίας».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog