Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Ν.ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: Θέλουν να δώσουν το νερό στην Αττική, στόχος η Στυμφαλία

- Advertisement -

«Μπλοκ» με δυο «όχι» και ένα «ναι» δημιουργεί η Κορινθία έναντι των κυβερνητικών προθέσεων περι των αναγκαστικών συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ και την επέκταση της ΕΥΔΑΠ. Οι 6 δήμαρχοι της Κορίνθιας έχουν ήδη σε προσυνάντηση αποφασίσει να πουν όχι στις αναγκαστικές συγχωνεύσεις και στην επέκταση της ΕΥΔΑΠ στην Κορινθία και ναι στις προαιρετικές και συναινετικές συγχωνεύσεις μεταξύ των δήμων.

Νίκος Σταυρέλης-δήμαρχος Κορινθίων:

«Καλωσορίζω στην ιστορική συνεδρίαση του σώματος τους φίλους δημάρχους αλλά και στα στελέχη των δήμων που βρίσκονται εδώ.

Έχουμε γίνει ένα μπλοκ οι 6 δήμαρχοι για ένα θέμα που απασχολεί, το νερό!
Σχεδιάζεται απο την κυβέρνηση αν και δεν υπάρχει γραπτό κείμενο, η κατάργηση των ΔΕΥΑ και η δημιουργία ενιαίων δημοτικών επιχειρήσεων, αρχικά ανα περιφέρεια έλεγαν τελικά, με παρέμβαση ΚΕΔΕ θα είναι ανα νομό. Εμείς έχουμε ιδιαιτερότητα να μας προτείνουν να ενταχθούμε στην ΕΥΔΑΠ ,η Κορινθία ,η Βοιωτία και η Φωκίδα.
Στην τελευταία συνάντηση ο ΓΓ Υδάτων είπε και η Φωκίδα που απέχει παρα σάγκας από την Αττική,
τα σχέδια έιναι ξεκάθαρα το νερό της Στυμφαλίας.
Ένα σχέδιο που υπάρχει απο 1889 να πάει στην Αθήνα το νερό , δεν έχουν πάψει να εποφθαλμιούν την περιοχή! Και βέβαια δεν έχουν στο μυαλό τους τις δυο πηγές που παίρνει η Κόρινθος και το Κιάτο, προφανώς έχουν σχέδιο για μεγάλα έργα στη λίμνη,
το θεωρώ δεδομένο, αλλιώς γιατί έχουν εντάξει την Κορινθία, και το δήμο Σικυωνίων; και τι δουλειά έχει η Φωκίδα. Τα νερά είναι το ζητούμενο για να δώσουν παροχές στην αττική.

Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτήν την κατάργηση των ΔΕΥΑ και λέμε 3 πράγματα:
1.Είμαστε αντίθετοι κάθετα στην σχεδιαζόμενη υπαγωγή της Κορινθίας στην ΕΥΔΑΠ
2.Κάθετα αντίθετοι στις αναγκαστικές συνενώσεις ΔΕΥΑ έστω και σε μορφή περιφερειακής ενότητας
3.Είμαστε υπέρμαχοι των εθελοντικών συνενώσεων

Το παράπονο μου θα σας πω σαν αιρετός, αυτοδιοικητικός ,για την ΚΕΔΕ.
Δεν τους νοιάζει και πολύ, γιατί, 60 και 70 δήμοι στην Αττική δεν το έχουν ακουμπήσει διότι η ΕΥΔΑΠ είναι ενταγμένη στο χρηματιστήριο και στην Θεσσαλονίκη στην ΕΥΑΛΘ δεν το έχουν ακουμπήσει. Υπάρχει φορέας γι αυτούς και μόνο.
Οι γύρω περιοχές ψάχνουν πηγές, πηγάδια, κάθε μέσο και τρόπο για να δοθεί νερό
και μην φανταστείτε, αν ενταχθούμε στην ΕΥΔΑΠ θα τρέξει να δώσει νερό στο Αγγελόκαστρο! Τα φιλέτα τους ενδιαφέρουν, καμία αμφιβολία να μην έχετε.»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog