Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πολιτική, νομική και…επαναστατική αντιμετώπιση! (ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

«Μπλοκ» με δυο «όχι» και ένα «ναι» δημιουργεί η Κορινθία έναντι των κυβερνητικών προθέσεων περι των αναγκαστικών συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ και την επέκταση της ΕΥΔΑΠ. Οι 6 δήμαρχοι της Κορίνθιας έχουν ήδη σε προσυνάντηση αποφασίσει να πουν όχι στις αναγκαστικές συγχωνεύσεις και στην επέκταση της ΕΥΔΑΠ στην Κορινθία και ναι στις προαιρετικές και συναινετικές συγχωνεύσεις μεταξύ των δήμων.

Τι ανέφερε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων ο δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος.

«Επιχειρείται εδώ και 1,5 έτος, είχε προαναφερθεί έμμεσα, η συγχώνευση των ΔΕΥΑ . Πρόκειται για προάγγελο της ιδιωτικοποίησης νερού, είναι η χαριστική βολή για την ΤΑ. Και το λέω διότι, τα έσοδα των δήμων απο που προέρχονται; Από τα ανταποδοτικά και τις ΔΕΥΑ . Είναι τα βασικά. Ποια είναι η εξέλιξη ως τώρα; Η διαχείριση απορριμμάτων πέρασε σε ιδιωτικά χέρια παρά τους αγώνες μας για διαχείριση ανα νομό, από 25 ευρώ τον τόνο πληρώνουμε 125 και πάνω. Πήγαμε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, έγινε φθηνότερο το ρεύμα; Ποιο είναι το επόμενο βήμα; το νερό! Άρα τα έσοδα θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια.
Δυο οι στόχοι!
Ιδιωτικοποίηση νερού, συγχώνευση ΔΕΥΑ με ασαφές το πλαίσιο. Τι προβλέπει αυτό σύμφωνα με τις εξαγγελίες Βαρελίδη, προβλέπει 1 ΔΕΥΑ ανα νομό και δυο ανα νομό σε ειδικές περιπτώσεις. Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. θα συμμετέχουν αιρετοί; Θα γίνουν ΑΕ;
Το 2ο σενάριο είναι να επεκταθεί, κι αυτό αφορά εμάς, η ΕΥΔΑΠ στηνΦωκίδα στην Βοιωτία και στην Κορινθία.
Πως λειτουργεί η ΕΥΔΑΠ. Με πρόσχημα την ένταση στην Κορινθία θα επεκτείνουν τη ΕΥΔΑΠ για να λύσει το πρόβλημα. Δεν το έχω καταλάβει, ούτε την ένταση ούτε την λύση!
Γνωρίζουμε μόνο οτι η ΕΥΔΑΠ πουλάει νερό στους πολίτες το οποίο το αγοράζει απο το κράτος σε εξευτελιστική τιμή, ένα λεπτό το κυβικό και το πουλάει 42 ευρώ τα 30 κυβικά.
Την ΕΥΔΑΠ δεν τη νοιάζει αν υπάρχει νερό ή όχι, έρχεται να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης,
θα μας πει λοιπόν, εγώ πουλάω νερό, εσύ είσαι υποχρεωμένος να μου βρεις το νερό!
δεν έρχεται να λύσει το θέμα της λειψυδρίας αλλά της διαχείρισης. Λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, είναι εταιρία ενταγμένη στο χρηματιστήριο.

Πρόσχημα το θέμα της λειψυδρίας.
Δεν συναινούμε σε καμία περίπτωση για επέκταση της ΕΥΔΑΠ. Θέλουν να ελεγχθούν οι υδροληψίες, αυτό θέλουν. Να είμαστε σε ετοιμότητα!

Καταστρατηγείται ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού, πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Είναι το τελευταίο προπύργιο και η αξιοπρέπεια που πρέπει να διασώσουμε ως ΤΑ. Έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα. Τα μόνα έσοδα που θα μας μείνουν θα είναι των νεκροταφείων, έξω απο δω . Όμηροι του εσωτερικών θα είμαστε για χρήματοδοτήσεις!

3 είναι οι επιλογές!
Πολιτική επίλυση, νομική επίλυση, επαναστατική επίλυση
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΛΟΙ

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτησή του στο βίντεο που ακολουθεί

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog