Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Παρέμβαση Ψυχογιού στη Βουλή για την στήριξη των κτηνοτρόφων

Μεταφέρει στο Κοινοβούλιο το αίτημα των κτηνοτρόφων του Ψαρίου για την κάλυψη των εξόδων προμήθειας επιπλέον ζωοτροφών

- Advertisement -

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγγραφο του Προέδρου της κοινότητας Ψαρίου, Δ.Ε. Σικυωνίων, κ. Βλασίου Γαλάνη, που συνοδεύεται από το αίτημα των κτηνοτρόφων-κατοίκων της περιοχής για την κάλυψη των εξόδων προμήθειας επιπλέον ζωοτροφών για τα κοπάδια τους λόγω της απαγόρευσης ελεύθερης βόσκησής τους στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανώλης.

Με την παρέμβαση αυτή, συντασσόμαστε με το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα των κτηνοτρόφων που αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης, καθώς, ενώ εφαρμόζουν απολύτως τα περιοριστικά μέτρα, δεν έχουν καμία ενίσχυση από την Πολιτεία για να καλύψουν τα μεγάλα έξοδα που προκύπτουν από τον υποχρεωτικό σταβλισμό των ζωικών τους μονάδων. Για τον λόγο αυτό, το εισόδημά τους έχει εκμηδενιστεί και την ίδια στιγμή κινδυνεύει ένας ολόκληρος κλάδος της ορεινής Κορινθίας με αφανισμό.

Σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας για το θέμα μέσα κι έξω από τη Βουλή, ζητάμε και πάλι από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των κτηνοτρόφων, που συνιστούν πολύ σημαντικό κομμάτι της αλυσίδας των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών της Κορινθίας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog