Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Φονική φωτιά στο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Tελικά ποιος φταίει;

- Advertisement -

Aίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός εντός των ορίων του δήμου αλλά και εκτός, ότι ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου, αν και επεβλήθη χρηματικό πρόστιμο στον αντιδήμαρχo Πολιτικής Προστασίας για την πρόκληση της φονικής πυρκαγιάς, δεν ζήτησε ΠΟΤΕ την παραίτησή του…Παρ’ ότι είχε εκδοθεί ανακοίνωση για την επικινδυνότητα επιπέδου 4 λόγω ισχυρών ανέμων από την Πολιτική Προστασία, εκείνος κάπνιζε τα μελίσσια του πολύ κοντά στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά.

Το χρονικό

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ξυλοκάστρου βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών για τη φονική φωτιά της 29ης Σεπτεμβρίου 2024. Οι ανακριτικές αρχές εξετασαν τη δραστηριότητά του, καθώς κατηγορήθηκε ότι κάπνιζε παράτυπα τα μελίσσια του τη στιγμή της πυρκαγιάς.

Ο αντιδήμαρχος προσπάθησε αρχικά να αποκρύψει τις κινήσεις του πριν την έναρξη της πυρκαγιάς. Όμως, υπό την πίεση των ανακριτικών αρχών, αναγκάστηκε να παραδεχθεί την παρουσία του στο σημείο, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για την έναρξη της φωτιάς.

«Είχα πάει στην περιοχή όπου βρίσκονται τα μελίσσια μου για να κλείσω τις βάνες. Περίπου στις δύο παρά δέκα, είδα να ξεσπά φωτιά περίπου 500 μέτρα νότια από τις κυψέλες μου και αμέσως ενημέρωσα την πυροσβεστική», δήλωσε αρχικά στην κατάθεσή του.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι έφυγε από την περιοχή με αγροτικό φορτηγάκι, χωρίς να έχει μαζί του καπνιστήρι, απαραίτητο εργαλείο για τη διαχείριση των μελισσιών.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, οι οποίοι είχαν ήδη συγκεντρώσει πληροφορίες, αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς του. Σύμφωνα με τα δεδομένα τους, η πυρκαγιά ξέσπασε σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από τα μελίσσια του αντιδημάρχου, ενώ στην καρότσα του αγροτικού οχήματος εντοπίστηκε το καπνιστήρι που ο ίδιος αρνήθηκε ότι είχε στην κατοχή του.

Μετά από ενδελεχή ανάκριση, ο αντιδήμαρχος τελικά παραδέχθηκε ότι είχε μαζί του το καπνιστήρι και το χρησιμοποίησε για να καπνίσει τα μελίσσια του, επιμένοντας όμως ότι δεν ευθύνεται για την έναρξη της πυρκαγιάς.

Ασκεί τα καθήκοντά του σήμερα

Εν μέσω της κλιμάκωσης των αντιδράσεων, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας μάλιστα, παρά την κατακραυγή που πυροδότησε η εμπλοκή του στην υπόθεση, συνεχίζει να ασκεί τα καθηκοντά του..

Οι καταγγελίες δημοτών στο loutrakiblog και το Korinthia24 αυξάνονται, καθώς πολλοί τον θεωρούν υπεύθυνο για την αμέλεια που οδήγησε στην καταστροφική φωτιά, έχοντας ως αποτέλεσμα σημαντικές περιβαλλοντικές και υλικές ζημιές, κυρίως όμως τον μαρτυρικό θάνατο δυο νέων ανθρώπων, που κάηκαν ζωντανοί, αφήνοντας πίσω τους πέντε μωρά ορφανά και ένα αγγένητο που δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του.

Οι πολίτες του Ξυλοκάστρου εκφράζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι, καθώς τονίζουν ότι η πράξη του αντιδημάρχου δεν συμβιβάζεται με την ηγετική θέση που κατέχει, παροτρύνοντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν αυστηρότερη δράση.

Ο αιρετός, ωστόσο, διατείνεται ότι η εμπλοκή του ήταν ακούσια και ότι συνεργάζεται πλήρως με τις ανακριτικές αρχές για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ευρεία συζήτηση, με τους πολίτες να ζητούν δικαιοσύνη και λογοδοσία από τους αιρετούς που προσφέρουν δημόσιες υπηρεσίες.

Πάμε και όπου βγεί

Μια φράση που περιλαμβάνει πόνο, απογοήτευση, αγανάκτηση. Οργή. Σε συνομιλία με κάτοικο της περιοχής είπε: «Τι ρωτάς κοπέλα μου; Tι περιμένεις; Πάμε και όπου βγει..»

Τι είπε ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος

Σε δηλώσεις του στο Open o δήμαρχος Ξυλοκάστρου μεταξύ άλλων είπε: «Δεν είμαι ούτε ανακριτής, ουτε δικαστής. Είμαι δήμαρχος μιας περιοχής που κάηκε το 1/6 του δήμου μου. Είναι 10 χρόνια συνεργάτης μου και μου είπε ότι δεν έχει σχέση με τη φωτιά

Ο δημοσιογράφος του Open σχολίασε

«Ο δήμαρχος τον καλύπτει. Αν αποδειχθούν τα όσα λέει το δικό μας ρεπορτάζ, δε θα μιλάμε για συγκάληψη, αλλά για εγκληματική συγκάληψη»

Τελικά ποιος φταίει;

Μεταφέροντας το κλίμα της κοινωνίας, απαντήσεις ας δώσουν οι αρμόδιοι. Η δικαιοσύνη θα αποδώσει τις κατηγορίες ή όχι! Ας χυθεί άπλετο φως, ας δικαιωθούν τουλάχιστον οι δυο ψυχές που χάθηκαν!

ΥΣ. Εχουμε προσπαθήσει να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά αρκετές φορές με τον δήμαρχο κ. Τσιώτο, αλλά όλες οι προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες δυστυχώς.

Το ρεπορταζ συνεχίζεται…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog