Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Το δίλημμα του δεύτερου γύρου για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι μία εκλογική αναμέτρηση που θα μείνει στην ιστορία.

- Advertisement -

Θα μείνει στην ιστορία για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά κυριότερα για τα όσα έγιναν και γίνονται στο παρασκήνιο και δεν είναι ορατά από το ευρύ κοινό.

Πάμε όμως να αναλύσουμε πρώτα τα στοιχεία που είναι διακριτά και μετά θα πάμε και στο παρασκήνιο.

Ξεκινώ από το πρώτο και βασικό ερώτημα.

Γιατί έγιναν πάλι εσωκομματικές εκλογές όταν μόλις τρία χρόνια πριν είχαν ξαναγίνει; Οι εκλογές έγιναν, γιατί πολύ απλά η γκρίνια από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν μπορούσε να «σκεπαστεί.» Λογική η μουρμούρα και η γκρίνια, από την άλλη όμως, ο νέος αρχηγός ήταν μόλις τρία χρόνια στο τιμόνι.

Λάθος η προσφυγή σε εσωκομματική κάλπη και αυτό το είχα πει εξαρχής. Όσο χάλια και να τα πήγε ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλεις να του δώσεις τουλάχιστον τον χρόνο που χρειάζεται.

Δυστυχώς η γκρίνια κέρδισε την λογική της ευκαιρίας οπότε αναμενόμενα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλέστηκαν ξανά στα εκλογικά κέντρα.

Η χθεσινή λοιπόν πρώτη αναμέτρηση είχε 32000 παραπάνω συμμετοχές από την αντίστοιχη του 2021. Οκ, μεγάλη συμμετοχή και δείχνει μία σταθερή δυναμική. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται όμως σε κατηφορική περιδίνηση, οι 302,000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες δεν είναι ένας αριθμός που θα τρομάξει κανέναν και ειδικότερα το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό το οποίο επίσης έμεινε στην ιστορία από τη χθεσινή βραδιά δεν είναι άλλο από την στάση και τα λόγια του Παύλου Γερουλάνου. Βαθύτατα συγκινημένος και αφού για μόλις 858 ψηφοδέλτια έχασε την δεύτερη θέση από τον Χάρη Δούκα ,συνεχάρη ειλικρινώς τους δύο νικητές και ξέκοψε κάθε σκέψη για επανακαταμέτρηση. (Τα ακούς Κώστα Κόλλια;)
Ο Παύλος Γερουλάνος έχει μια προσωπική αξιοπρέπεια που δεν την συναντάς συχνά σε πολιτικό. Δυστυχώς οι πολίτες, εδώ και αρκετά χρόνια δεν «γουστάρουν» τέτοιες ευγενικότητες και γι’αυτό επιλέγουν αυτούς που κάνουν πολύ φασαρία και ξεχειλίζουν λαϊκισμό.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα λαϊκισμού είναι ο Χάρης Δούκας , ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων. Ο Χάρης Δούκας ,που ήρθε από το πουθενά ως προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη , κατάφερε στις περσινές δημοτικές εκλογές να συσπειρώσει δίπλα του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. και αφού εκμεταλλεύτηκε τον βαθύ ύπνο του σχεδόν σίγουρου επανεκλεγέντα Κώστα Μπακογιάννη(και των ψηφοφόρων του) να κερδίσει τον δήμο Αθηναίων και να μπει στην δημόσια πολιτική ζωή ως ο πρώτος πολιτικός που κέρδισε τους «Μητσοτάκηδες» .

Από εκείνη την στιγμή και ύστερα ο δήμαρχος Αθηναίων «ξέφυγε» παρασυρόμενος βέβαια και από την πολιτική του παρέα.

Οι «Ζαχαριάδηδες» βρήκαν στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα τον άνθρωπο που θα τους δώσει τον αέρα να αναπνεύσουν και να σταθούν πολιτικά αφού οι ίδιοι με τις πολιτικές τους και τα μυαλά που κουβαλούν δεν έχουν καμία επιρροή στο εκλογικό σώμα. Όπως και να έχει, ο Χάρης Δούκας όφειλε να δημαρχεύσει και να δείξει τι μπορεί να κάνει ως δήμαρχος της πρωτεύουσας. Τα δείγματά του ως δήμαρχος Αθηναίων είναι απογοητευτικά-τα ποντίκια κάνουν πάρτυ στην πλατεία Συντάγματος- και τα χθεσινά αποτελέσματα των εσωκομματικών στην Αθήνα είναι ράπισμα στον υπερφιλόδοξο δήμαρχο.

Γνωστό τοις πάσι οι «Ζαχαριάδηδες», πέρα από τον σφικτό εναγκαλισμό με τον Χάρη Δούκα έβαλαν φωτιά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού καθαίρεσαν με το «έτσι θέλω» τον Στέφανο Κασσελάκη και απολαμβάνουμε καθημερινά στην δημόσια σφαίρα πόσο «δημοκράτες» είναι.

Οι «Ζαχαριάδηδες» στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιστράτευσαν όλα τους τα «όπλα» για να στηρίξουν τον Χάρη Δούκα. Όταν πχ βλέπεις δημοσιογράφους σαν τον Κωνσταντίνο Ταχτσίδη να αρθρογραφεί υπέρ του τότε καταλαβαίνεις πολλά! Μιλάμε για τύπους που λίγα χρόνια πριν έγραφαν αυτούς τους «ύμνους» για το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε εδώ και θαυμάστε!

Χάρης Δούκας – Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, συμμετοχής και επικοινωνίας – Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Το τελευταίο “μπάζωμα” του ΠΑΣΟΚ

Αυτοί λοιπόν που κυνηγούσαν τον Γιώργο Παπανδρέου στις ταβέρνες έρχονται τώρα από την πίσω πόρτα να χωθούν, μέσω του Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κρύβεται κάποιος πίσω από όλα αυτά;

Μα ποιός άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα-το χρυσάνθεμο της ανατροπής– που μη μπορώντας να δεχθεί την πολιτική του κατάντια ,προσπαθεί μέσω άλλων να ξαναμπεί στο πολιτικό παιχνίδι.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν και τα δημοσιεύματα όπως αυτό,δείτε τίτλο:

Όσοι κατέχουν στοιχειώδεις γνώσεις πολιτικής, διέκριναν από την πρώτη στιγμή χθες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφού ο Παύλος Γερουλάνος δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο, θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών όποτε γίνουν αυτές. Μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξαν στο Μέγαρο Μαξίμου από το χθεσινό αποτέλεσμα.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχασε μία ιστορική ευκαιρία να έχει έναν αρχηγό που θα μπορεί όχι μόνο να αλιεύσει ψήφους από την Νέα Δημοκρατία αλλά να ξαναφέρει πίσω όλους τους κεντρώους που έχουν πάει στον Κυριάκο και να ξανακυβερνήσει.

Τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν και θα γίνουν ακόμα χειρότερα, αν την προσεχή Κυριακή εκλεγεί ο Χάρης Δούκας.

Ίσως να είναι κακός ο Ανδρουλάκης, αλλά χειρότερος του Δούκα δεν είναι.

Ποτέ δεν θα έφτανε στο σημείο να τάξει ότι θα ρίξει την θερμοκρασία 5 βαθμούς(!) και επίσης ποτέ δεν θα έδινε πολιτικό σωσίβιο σε Σπίρτζηδες και Ζαχαριάδηδες.

Αλήθεια, ξεχνάμε τόσο γρήγορα ποιοί μας έλεγαν Γερμανοτσολιάδες;

Ναι, αυτοί που δέσμευσαν στους ξένους την δημόσια περιουσία μας για 100 χρόνια.

Αυτοί μας έλεγαν Γερμανοτσολιάδες.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ έχουν υποχρέωση να κλείσουν την πόρτα σε φαντάσματα του παρελθόντος, σε επαγγελματίες καρεκλοκένταυρους, σε καμμένα πολιτικά χαρτιά, που το μόνο που θέλουν είναι να ικανοποιήσουν τα δικά τους «θέλω» για να καλύψουν την δική τους ανικανότητα.

Όπως έχουν τώρα τα πράγματα, η ψήφος στον Ανδρουλάκη κρίνεται επιτακτικός. Σε αντίθετη περίπτωση θα δείτε την Δευτέρα να ανεβαίνουν το ασανσέρ στην Χαριλάου Τρικούπη φαντάσματα του παρελθόντος.

Το νου σας σύντροφοι!

mifi

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog