Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τι σημαίνει μη πόσιμο νερό; Ελλιπής η ενημέρωση στους πολίτες

- Advertisement -

Με μια λιτή και ασαφή ανακοίνωση, η ΔΕΥΑΚ και ο δήμος Κορινθίων, ενημέρωσε τους πολίτες ότι το νερό στην πρωτεύουσα του Νομού δεν είναι πόσιμο! (Δείτε εδώ Κόρινθος :Μη Πόσιμο το νερό του δικτύου μέχρι νεωτέρας)

Χωρίς να αιτιολογεί τους λόγους που είναι μη πόσιμο το νερό. Στην ευρωπαϊκή ορολογία (από την ΕΕ), βεβαίως δεν υπάρχει ο ο όρος «πόσιμο» ή «μη πόσιμο». Ο όρος είναι επιτρεπτό για ανθρώπινη κατανάλωση ή ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Οταν το νερό-είναι μη πόσιμο- δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, όπως πχ. ντουζ, πλύσιμο δοντιών, μαγείρεμα. Αν είναι ακατάλληλο, τότε το νερό δεν πληροί τις προϋποθέσεις διότι υπάρχουν ουσίες βλαβερές και επικίνδυνες για την υγεία. Κατά συνέπεια χρησιμοποιείται μόνο για οικιακή χρήση (καζανάκι, πότισμα κλπ)

Ασαφής ανακοίνωση-Ελλιπής ενημέρωση

Για ποιο λόγο το νερό της Κορίνθου δεν πίνεται; Η απολύμανση συνεχίζεται; Oχι; ‘Eχει διακοπεί;

Aν συνεχίζεται η απολύμανση δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αν πχ έχει χλωριωθεί περισσότερο το νερό, δεν είναι επικίνδυνο, απλώς η γεύση του είναι υφάλμυρη. Αν η περιεκτικότητα του σιδήρου είναι παραπάνω, τότε το νερό, επίσης δεν είναι ακατάλληλο, απλώς είναι πιο ωχρό, αλλά δεν ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Υπάρχουν επίσης άλλες ουσίες όπως το αρσενικό και το μαγγάνιο, που θεωρούνται πιο βλαβερές, αλλά η έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε αυτές και ο βαθμός επικινδυνότητας που θα βλάψει είναι απειροελάχιστος σε βάθος πολλών δεκαετιών.

Με πόσες γεωτρήσεις έγινε η πρόσμιξη με το νερό της Στυμφαλίας; Mε μία; με δυο ή περισσότερες; Εγινε ανάλυση του νερού στις γεωτρήσεις αυτές; Mήπως ήταν προληπτικό το μέτρο και άδικα ανησυχούν οι πολίτες;

Για ποιο λόγο λοιπόν, δεν πίνεται το νερό της Κορίνθου; Γιατί δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ και του δήμου; Για ποιο λόγο δημιουργείται πανικός στους πολίτες;

Δώστε εμφιαλωμένα στα σχολεία

Για ποιο λόγο ενημερώθηκαν, καθυστερημένα βεβαίως τα σχολεία, ώστε οι μαθητές να προμηθευτούν από το σπίτι εμφιαλωμένο νερό;

Γιατί ο δήμος δεν διέθεσε νερά στα σχολεια ώς όφειλε και όπως έπραξε ο όμορος δήμος του Λουτρακίου σε όλα τα σχολεία των περιοχών που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα;

Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά το νερό και γιατί; Γιατί η ΔΕΥΑΚ δεν προέβλεψε την κατάσταση πριν συμβεί;

Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σήμερα στις 09:30 ενημερώθηκαν τα σχολεία για την ακαταλληλότητα του νερού!

Για «ύδρευση και στο τελευταίο χωριό» διαβεβαίωνε τον Μάρτιο ο Δήμαρχος Κορινθίων

Νανόπουλος: Aποτυχία Σταυρέλη και Χατζή

Δεν έγιναν οι συγκεκριμένες ενέργειες από τη δημοτική αρχή, από ολιγωρία και αδιαφορία. Είχα φροντίσει στις 4 Μαρτίου, να ενημερώσω το δήμαρχο στη λογοδοσία του. (δείτε εδώ Δείτε live την συνέντευξη τύπου του Β.Νανόπουλου για το νερό)

Λακωνική δήλωση Νανόπουλου

Δεν θέλω να προκαταλάβω το δημοτικό συμβούλιο, άλλωστε έχω τοποθετηθεί σε συνέντευξη (σσ. είπε ο πρώην δήμαρχος στο loutrakiblog.gr ότι είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του νερού αλλά πρέπει πρώτα να δούμε το νομοθετικό πλαίσιο και τότε θα συζητήσουμε. (Δείτε εδώ στο 55.25′)

Ελπίζουμε σε σύντομη ενημέρωση και διευκρινίσεις από τη ΔΕΥΑ Κορίνθου

ΧΒ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog