Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Όσα συζητήθηκαν στη δημοτική κοινότητα Λουτρακίου-Περαχώρας (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Την 27η Σεπτεμβρίου 2024, συνεδρίασε η δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου-Περαχώρας.

Προεδρευούσης της Χρυσούλας Παππά

Συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα

Επί του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου θέματος το συμβούλιο γνωμόδοτησε θετικά. Το 5ο θέμα αναβλήθηκε αφού το συμβούλιο αιτήθηκε εισήγηση από την αρμόδια Υπηρεσία.

Στα προημερησίας διάταξης μίλησαν οι πολίτες Χαρά Βαραβέρη και Δημήτρης Αικατερίνης

H Xαρά Βαραβέρη, ως δημότισσα και ως εκπρόσωπος του loutrakiblog, εξέφρασε τις δικές της απόψεις αλλά και τις απόψεις που μεταφέρονται από συνδημότες στο Μέσο μας.

Αναφέρθηκε στην ιστορική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού. Ανέφερε πως ακόμα δεν έχουν μπει αεροπανό στην πόλη του Λουτρακίου, ούτε στην Περαχώρα ή οπουδήποτε αλλού! Πρότεινε να εκτυπωθεί μέρος της παρουσίασης του Τάσου Μαστραντωνάκη (συγκριση τιμών ΕΥΔΑΠ και ΔΕΥΑΛ) και να τοιχοκολληθεί σε κεντρικά σημεία. Πρότεινε να γίνει από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, ενημέρωση, στόμα με στόμα, των δημοτών, ούτως ώστε σε περίπτωση κινητοποιήσεων οι πολίτες να είναι ενήμεροι και έτοιμοι να συμμετάσχουν. Πρότεινε ομιλίες και συγκεντρώσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου για το θέμα αυτό, πάντα για την ενημέρωση όλων των πολιτών. «Δε θα μας πάρουν το νερό μας, είναι η ζωή μας, είναι το Brand μας, είναι η περιουσία μας, είναι το μέλλον των παιδιών μας», κατέληξε.

Ζήτησε να ελεγχθούν εκ νέου όλες οι θέσεις πάρκινγκ που έχουν παραχωρηθει από το δήμο, διότι πολλοί συμπολίτες έχουν αποβιώσει αλλά παρακρατούνται παράνομα από τους οικείους, καταγγέλοντας μάλιστα οδηγούς, με αποτέλεσμα η αστυνομία να αφαιρεί πινακίδες. Ανέφερε την παράνομη κατάληψη των πεζοδρομίων από διάφορα καταστήματα και την απομάκρυνση κώνων, ζαρντινιερών, γλαστρών και δικύκλων.

Στη συνέχεια έθιξε το θέμα των αδέσποτων και το περιστατικό με την επίθεση σκύλου σε 3χρονο αγοράκι. Το θέμα των αγριογούρουνων. Οπως είπε κάθε τέλος καλοκαιριού, τα αδέσποτα είναι περισσότερα λόγω και της εγκατάλειψης από επισκέπτες ή παραθεριστές. Ο Δήμος πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, ωστε τα αδέσποτα να μην μένουν νηστικά, να μην δημιουργούν αγέλες, ενώ θα πρέπει να απομακρύνονται άμεσα όσα ζώα εκδηλώνουν επιθετικές συμπεριφορές. Αναφέρθηκε στο περιστατικό με τη μητέρα της, πέρισυ, όπου αδέσποτο σκυλι, στην κυριολεξία την κατασπάραξε, έχοντας ένα χρόνο μετά πολλά προβλήματα. Για τα αγριογούρουνα τόνισε, πως είναι όμορφα τα μικρά με τη μαμά τους, αλλά τα ζωα αυτά είναι επιθετικά και άγρια. Ενώ παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα της προστασίας των ανθρώπων αλλά και των ζώων.

Ζήτησε από το τοπικό συμβούλιο να μην επιτραπεί η κατακρεούργηση των δέντρων και φέτος τα χριστούγεννα, διότι δυστυχώς τα δέντρα δεν μεγαλώνουν γρήγορα, δε φουντώνουν και το καλοκαίρι «καίνε τα τσιμέντα» όπως χαρακτηριστικά είπε. Πρότεινε να φυτευθούν ξανά όλα τα παρτέρια στον κεντρικό και όπου αλλού. Δήλωσε τη δυσαρέσκειά της για τα νεοφυτευμενα δεντράκια της παραλίας τα οποία ξεράθηκαν στο σύνολό τους.

Τέλος αναφέρθηκε στην πρόταση του Αρχιτέκτονα (και με σπουδές στην αρχιτεκτονική περιβάλλοντος) που έλεγε για φίκους ροδίτικους, οι οποίοι δεν χρειάζονται ούτε πότισμα, μεγαλωνουν πολύ και έχουν πυκνό φύλλωμα, δημιουργώντας οάσεις σκιάς. Ο Γιάννης Σφαέλος για την περιοχή μας με βάση το κλίμα, είχε προτείνει επίσης αγγελικές και πικροδάφνες πολύχρωμες (όπως παλιά) καθώς επίσης και ελιές.

Ο Δημήτρης Αικατερίνης αναφέρθηκε στον περιφερειακό δρόμο Περαχώρας και στην εγκατάλειψή του, για τους σκουριασμένους ιστούς φωτιστικών, οι οποίοι είναι στραμμένοι από τον αέρα και φωτίζουν τα χωράφια, χορταριασμένα πεζοδρόμια, έλλειψη σημάνσεων και διαγράμμισης πεζών.
Στην περιοχή κάτω Φουσα Περαχωρας, ανέφερε ότι υπάρχουν διάσπαρτα μπάζα από οικοδομές και χώματα σε καλλιεργήσιμα οικόπεδα.
Ζήτησε κατασκευή πεζοδρομίου από Δημοτικό σχολείο, από Γήπεδο έως το Δημοτικό και Λαογραφικό μουσείο, ένα έργο που έχει προταθεί εδώ και πολλά χρόνια για την ασφάλεια των παιδιών και όχι μόνο.
Και τέλος εξέφρασε την θετική γνώμη του, υπό προϋποθέσεις για την δημιουργία ΚΑΠΗ στην Περαχώρα.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

H Nτίνα Αθανασάκου ρώτησε για τις ταμπέλες της διώρυγας, oι οποίες δεν λειτουργούν με συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι οδηγοί, για το κινέζικο κατάστημα στην πλατεία το οποίο έχει κανει κατάληψη σε όλο το πεζοδρόμιο, τα πλαίσια των κάδων για να μην φεύγουν με τον αέρα και τέλος για την παρουσία (απουσία) της δημοτικής αστυνομίας και την αναρχία που επικρατεί στην πόλη.

Η Μαρία Πρωτοπαππά μίλησε την έλλειψη μαθητων στα σχολεία της Περαχώρας, ενώ υπερτόνισε βουρκωμένη τον κίνδυνο να κλείσουν…

Και βέβαια η ανεξαρτητοποίηση της Αθανασίας Πρωτοπαππά από το συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, η οποία όπως είπε δεν γίνεται για πολιτικούς λόγους αλλά για ηθικούς.

H επόμενη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου

Tην Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί με τα εξής θέματα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog