Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Όσα ψήφισε και όσα καταψήφισε στο ΔΣ η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

- Advertisement -

Οι θέσεις μας στις συνεδριάσεις της δημοτικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, της 30.09.2024

Ψηφίσαμε την τροποποίηση του νέου κανονισμού κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Κορινθίων, όπως είχε προετοιμαστεί από τη διαπαραταξιακή επιτροπή και σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που ζήτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ψηφίσαμε τον κανονισμό λειτουργίας συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, έργο που είχε υποβάλλει για χρηματοδότηση η δική μας δημοτική αρχή.

Ψηφίσαμε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) το οποίο είχε ξεκινήσει και ολοκληρωθεί από τη δική μας δημοτική αρχή, με τις τροποποιήσεις από φορείς που συμμετείχαν στη διαβούλευση π.χ αρχαιολογική υπηρεσία και διάφορα υπουργεία.

Διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε τις επιχορηγήσεις συλλόγων και σωματείων γιατί δεν είχε κατατεθεί η – προβλεπόμενη εκ του νόμου – εισήγηση, πριν από τη συνεδρίαση.  Παρουσιάσαμε στο δημοτικό συμβούλιο τις εισηγήσεις που η δική μας δημοτική αρχή, πάντοτε με διαφάνεια και συνολική περιγραφή κατέθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερώνονται άπαντες για τα κριτήρια με τα οποία ο κάθε σύλλογος επιχορηγείται και βεβαίως να μην αποκλειστεί κανένας. Τώρα ο δήμαρχος ανέφερε ότι τελείωσαν τα προβλεπόμενα από τον νόμο χρήματα προς διάθεση, και κατά συνέπεια ο Δήμος πλέον αδυνατεί να επιχορηγήσει και άλλους συλλόγους.

Διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε στην σύμβαση ύψους 54.560€ με τον Δημόπρακτο για την προμελέτη ανάπλασης της οδού Κολιάτσου, διότι θεωρούμε ότι είναι υπερβολικά μεγάλο το ποσό που διατέθηκε ενώ η εν λόγω προμελέτη θα μπορούσε να γίνει ή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου χωρίς κόστος για το δημοτικό ταμείο, ή από εξωτερικό συνεργάτη με τα μισά χρήματα.

Διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε την σύμβαση ύψους 452.600€ για τη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων και την προσφορά ενός αναδόχου αφού αποκλείστηκε, εντέχνως, ο άλλος ενδιαφερόμενος. Επίσης είχαμε διαφωνήσει και με τη διακήρυξη του έργου και είχαμε προβλέψει ότι θα μείνει μόνο ένας υποψήφιος ανάδοχος και μάλιστα συγκεκριμένος,  πράγμα το οποίο και συνέβη. 
Οι συμβάσεις με διαγωνισμούς που καταλήγουν σε ένα υποψήφιο ανάδοχο και αποκλεισμό άλλων εταιριών είναι πλέον κανόνας για τη νέα δημοτική αρχή. Οι διακηρύξεις και οι όροι δημοπράτησης πρέπει να επιτρέπουν σε τουλάχιστον τρεις (3) εταιρίες να συμμετάσχουν για να ωφελούνται οι δημότες από τον ανταγωνισμό.

Συμφωνήσαμε για τον καθορισμό θέσεων τροφής για τα αδέσποτα (σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις) και προτείναμε ταυτόχρονα την παροχή νερού σε κατάλληλες θέσεις και την τοποθέτηση ειδικών συσκευών για παροχή ειδών, ώστε οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων να τα χρησιμοποιούν για να μαζεύουν τα απορρίμματα, όπως πρέπει και να παραμένουν καθαροί οι κοινόχρηστοι χώροι.

Εγκρίναμε τον κανονισμό άρδευσης με νερό από το βιολογικό καθαρισμό, τον οποίο είχε ετοιμάσει η δική μας δημοτική αρχή.

Συμφωνήσαμε στην αγορά οικοπέδου για χώρο στάθμευσης δίπλα από το νεκροταφείο Άσσου, διαδικασία που είχαμε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ψηφίσαμε την αποδοχή των ανταποδοτικών για τις ανεμογεννήτριες στις περιοχές Κόρφου, Σοφικού, Αγγελοκάστρου και  Αγιονορίου και ζητήσαμε να προστεθεί και το Στεφάνι. Συμφωνήσαμε στην δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα χωριά που γειτνιάζουν με τις ανεμογεννήτριες είτε μέσω της ενεργειακής κοινότητας είτε μέσω της χορηγίας από τις εταιρείες που διαχειρίζονται τις ανεμογεννήτριες σε συνέχεια των συζητήσεων που είχαμε ήδη κάνει με τις εταιρίες ως δημοτική αρχή . 

Ψηφίσαμε θετικά στην έγκριση και παραλαβή των παραδοτέων της Α’ ΦΑΣΗΣ στα πλαίσια εκπόνησης της Μελέτης με τίτλο «Σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης πόλης Κορίνθου», ύψους 350.000€, έργο που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται από την δική μας δημοτική αρχή.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog