Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Λεφτά τέλος» για αθλητικούς & πολιτιστικούς συλλόγους! Mόνο με αξιολόγηση

Σαφής και κάθετος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, ουσιαστικά διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση όχι μόνο πως ,«ότι δώσαμε - δώσαμε» αλλά και πως το δίμηνο Δεκέμβριος - Ιανουάριος θα γίνει αξιολόγηση των συλλόγων που έλαβαν τις επιχορηγήσεις!

- Advertisement -

Επιχορηγήσεις αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων κλήθηκαν να αποφασίσουν, για ακόμα μια φορά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κορίνθου τη Δευτέρα. Η Δημοτική Αρχή εισήγαγε στην συνεδρίαση το θέμα χωρίς ωστόσο να υπάρχει εισήγηση για το ποιός ζητάει, τι ζητάει και με τι κριτήρια δίνονται τα ποσά, θέμα που έθιξε και στην εν λόγω συνεδρίαση η αντιπολίτευση.

Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος παρουσίασε εισηγήσεις 2 ετών, του 2020 και του 2021, οι οποίες αναλυτικά ανέφεραν τα αιτήματα και τα ποσά που τελικά εισηγείτο η δημοτική αρχή για να δοθούν, και είχαν αποσταλεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους προ της συνεδρίασης. Μάλιστα ο κ.Νανόπουλος μετέφερε στο σώμα πως αρκετοί σύλλογοι τον πλησιάζουν και του παραπονιούνται για το θέμα θεωρώντας πως τυγχάνουν μεροληπτικής μεταχείρισης.

«Ποιοί είναι αυτοί και γιατί πλησιάζουν εσάς;» αναρωτήθηκε αρχικά στην απάντηση του ο Νίκος Σταυρέλης και συνέχισε υπεραμυνόμενος της πολιτικής του στο ζήτημα των επιχορηγήσεων.

«Έχουμε δώσει 319 χιλιάδες ευρώ μέχρι σήμερα όταν εσείς δίνατε μόλις 180 χιλιάδες! Τι να κάνουμε; Αγαπάμε τον αθλητισμό και τον Πολιτισμό! Άλλα χρήματα δεν υπάρχουν πλέον, το 1% των ακαθαρίστων που προβλέπει ο νόμος έχει δοθεί» είπε ο δήμαρχος προαναγγέλοντας ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ για όσους συλλόγους έλαβαν χρήματα από το δήμο.

«Το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα γίνει αξιολόγηση των συλλόγων που επιχορηγήθηκαν. Επειδή τα πήραν τώρα δεν σημαίνει οτι θα τα πάρουν και την επόμενη χρονιά» είπε ο δήμαρχος, μια ενέργεια απολύτως φυσιολογική θα έλεγε κανείς αφού, αν μη τι άλλο, τα χρήματα πρέπει να δαπανώνται για ουσιαστικές δράσεις, άλλωστε οι σύλλογοι όταν καταθέτουν τα αιτήματα τους αναφέρουν και τους σκοπούς που χρειάζονται τα χρήματα.

Η δημοτική αρχή λοιπόν θα ελέγξει ουσιαστικά αν τα χρήματα αυτά πήγαν στις δράσεις που οι σύλλογοι είχαν δηλώσει.

Για τους συλλόγους που δεν έχουν λάβει χρήματα ο δήμαρχος απάντησε πως «δεν έχουν τα δικαιολογητικά» ενώ εγκάλεσε την παράταξη του πρώην δημάρχου η οποία δεν υπερψηφίζει καμία επιχορήγηση, η ψήφος της Συμμαχίας Πολιτών ήταν αρνητική και την Δευτέρα αιτιολογούμενη απο την απουσία εισηγήσεων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog