Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μου είπε ότι είναι με τα πυροσβεστικά, δηλώνει η σύζυγος ενός από τους νεκρούς

Στην τελευταία επικοινωνία με τον σύζυγό της, η γυναίκα καθησυχάστηκε επειδή της είπε πως ήταν μαζί με δυνάμεις της πυροσβεστικής

- Advertisement -

«Μου είπε ότι είναι με τα πυροσβεστικά», ανέφερε η σύζυγος ενός από τους νεκρούς στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, κατά την τελευταία επικοινωνία τους, το βράδυ της Κυριακής.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο. Οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών. Αν και η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους δεν έχει ολοκληρωθεί, θεωρείται πω ανήκουν στους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που ήταν και οι μοναδικοί αγνοούμενοι, από αργά το βράδυ της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας.

Η σύζυγος του 40χρονου άνδρα διηγήθηκε στον Σκάι την τελευταία επικοινωνία τους, τηλεφωνικά, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής. Όπως είπε η γυναίκα, ο 40χρονος της είπε πως βρίσκονταν στο μέτωπο της πυρκαγιάς, με φλόγες παντού γύρω τους – «και από πάνω και από κάτω», όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν του ζήτησε να γυρίσει πίσω. Όταν εκείνη τρομοκρατημένη του είπε να είναι προσεκτικός και να γυρίσει πίσω, της είπε να μην ανησυχεί και πως είναι μαζί με τα οχήματα και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής: «Είμαστε με τα πυροσβεστικά», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του, όπως διηγήθηκε εκείνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες έφυγαν με τις μηχανές τους για το μέτωπο της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο το απόγευμα της Κυριακής για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Μαρτυρίες πυροσβεστών αναφέρουν πως τους είδαν να κατευθύνονται προς ένα από τα μέτωπα και πως τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να γυρίσουν πίσω.

Οι οικογένειές τους καταγγέλλουν πως δεν έγινε καμία επιχείρηση για την αναζήτησή τους, παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog