Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εντός Οκτωβρίου οι υπογραφές για την Β’φάση των αντιπλημμυρικών στο Λουτράκι

Ο διαγωνισμός είχε γίνει από το 2022 και προσωρινός ανάδοχος είχε αναδειχθεί η ΖΙΤΑΚΑΤ με έκπτωση 37,52%. Μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου οι υπογραφές μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και κατασκευάστριας εταιρείας.

- Advertisement -

Η β’φάση των αντιπλημμυρικών στο Λουτράκι είχε απενταχθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης τον Οκτώβριο του 2023 όπως σας είχαμε ενημερώσει με άρθρο εδώ

Το έργο είναι ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ συν του αναλογούντος ΦΠΑ και έχει ορίζοντα υλοποίησης 30 μήνες.

Η απένταξη του έργου έγινε λόγω του ότι δεν μπορούσαν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.Το έργο αφορά στην κατασκευή έργων διευθέτησης των 8 ρεμάτων Αγίου Φανουρίου, Αγίου Χαρβατίου, Αγίας Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Παταπίου, Αγίου Γεωργίου και Νταμαρίου.

Η Α’φάση των αντιπλημμυρικών που εκτελείται και αυτή από την ΖΙΤΑΚΑΤ είναι στο 60% της υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί εώς τον Μάρτιο του 2025,δηλαδή σε 6 μήνες περίπου.

Τα αντιπλημμυρικά έργα στο Λουτράκι είναι ζωτικής σημασίας αφού θα θωρακίσουν το Λουτράκι από πλημμυρικά φαινόμενα μικρής ή μεσαίας έντασης. Όλοι θυμόμαστε ότι με την παραμικρή βροχούλα πολλές περιοχές αντιμετώπιζαν πρόβλημα όπως πχ στο ρέμα των Ταξιαρχών.

Με την επανένταξη της Β’φάσης των Αντιπλημμυρικών έργων διαλύεται πανηγυρικά και η «παραπληροφόρηση που είχαν στήσει κάποιοι μηχανισμοί» και μιλούσαν για οριστική απένταξη, επειδή όπως έλεγαν δεν υπάρχουν λεφτά ή τα πήγαν όλα στην Θεσσαλία.

Όπως και να έχει η ουσία της είδησης είναι ότι το Λουτράκι δεν θα μείνει ξεκρέμαστο και η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 30 μήνες.

mifi

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog