Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιμένουν οι «3» της αντιπολίτευσης: Δεν ψηφίσαμε για το ποδόσφαιρο Σάλας!

- Advertisement -

Κοινή συνέντευξη Τύπου, παραχώρησαν σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Κορινθίων κ.κ. Βασίλης Νανόπουλος, Δημήτρης Πρωτοπαπάς, Αλέξανδρος Γκουργιώτης, αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσαν η οποία αφορούσε στην παραποίηση του διατακτικού απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. (Δείτε εδώ Έκθετος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων;)

Eξ αφορμής της ως άνω ανακοίνωσης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του ΔΣ του δήμου Κορινθίων, κ. Γιώργος Παπαβενετίου, παραχώρησε, χθες συνέντευξη Τύπου, (Δείτε εδώ Γ.Παπαβενετίου: Πέταξε το γάντι στην αντιπολίτευση)

*Γράφει η Χαρά Βαραβέρη

Σήριαλ, λοιπόν με πολλά επεισόδια τείνει να γίνει στο δήμο Κορινθίων η υπόθεση της παραχώρησης των δημοτικών εγκαταστάσεων σε αθλητικά σωματεία, ήδη καταγράφονται πολλά παράπονα για την απόδοση ωρών αλλά και την εκδίωξη εκ των χώρων συγκεκριμένων σωματείων! Στα εκδιωχθέντα περιλαμβάνονται τα σωματεία ποδοσφαίρου Σάλας, βάσει απόφασης την οποίαν έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, απόφαση η οποία όμως αμφισβητείται, όχι από μια αλλά από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Είδαμε το Σάββατο την κοινή ανακοίνωση και τις υπογραφές των κ.κ Νανόπουλο, Πρωτοπαπά και Γκουργιώτη περι αλλοίωσης ουσιαστικά απόφασης και αιτήματος για διόρθωση απο πλευράς προέδρου. Ακολούθησε η συνέντευξη τύπου του Προέδρου του Δ.Σ χθες στην διάρκεια της οποίας ο κ.Παπαβενετίου υπεραμύνθηκε της ορθότητας επιτιθέμενος στους επικεφαλής με τον όρο «συκοφαντία», για να προκληθεί σήμερα η κοινή συνέντευξη των τριών όπου, παρατέθηκαν εκτός των πολιτικών τοποθετήσεων και θέσεων και το νομικό πλαίσιο της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Οι επικεφαλής ζήτησαν από τον κ.Παπαβενετίου να αρθεί στο ύψος του ρόλου του ως Πρόεδρος όλου του συμβουλίου και, έστω και τώρα, να ανακαλέσει την απόφαση φέρνοντας εκ νέου και αυτόνομα το θέμα σε νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Δεν ψηφίσαμε ποτέ τον αποκλεισμό των σωματείων ποδοσφαίρου Σάλας, ψηφίσαμε αμιγώς την εισήγηση του θέματος 2» σημείωσαν οι επικεφαλής υπενθυμίζοντας πως προ ολίγων εβδομάδων (5-8-2024) είχαν θέσει ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο περι ισονομίας και δημοκρατίας έναντι όλων των σωματείων, ζητώντας ουσιαστικά να μην υπάρξει αποκλεισμός του ποδοσφαίρου σάλας! «Ο χώρος του αθλητισμού δεν μπορεί να είναι χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης και εκμετάλλευσης. Πρέπει να παρέχουμε ίδια πρόσβαση σε όλα τα σωματεία. Κανείς δεν είναι αφέντης για να αποκλείει 300 παιδιά αυτή τι στιγμή απο τις υποδομές του δήμου, με σωματεία μάλιστα στην Β Εθνική κατηγορία» σημείωσε ο κ.Γκουργιώτης.

Ο Αλέξανδρος Γκουργιώτης, ως νομικός μιλώντας, ξεκάθαρα ανέφερε πως δεν υπάρχει νομική δυνατότητα τροποποίησης εισηγήσεως στην διάρκεια ενός συμβουλίου, πόσω δε μάλλον αυτή να γίνει από τον Δήμαρχο στον οποίον υπενθύμισε τον ρόλο του λέγοντας πως «μπορεί να εκφράζει μόνο τις απόψεις του, Εισηγείται ο Πρόεδρος και καλεί σε ονομαστική ψηφοφορία. Ακούσατε εσείς κάτι τέτοιο;» αναρωτήθηκε, καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό του κ. Παπαβενετίου περί σύννομης προφορικής τροποποίησης της εισηγήσεως από το Δήμαρχο.

Σημείωσε δε πως, σύμφωνα με το νόμο, αυτά τα θέματα – αιτήματα τα εισηγείται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία όπως , ονόματα σωματείων, αριθμό πρωτοκόλλου αιτήσεων, λόγους που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση των εγκαταστάσεων. «Είδατε εσείς τέτοια εισήγηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο; Είδατε εσείς να υπάρχει εισήγηση με αναφορά σε αίτηση σωματείου; Με αίτηση πρωτοκόλλου; Αν αυτό που ακούσαμε αποτέλεσε την εισήγηση ήταν η απόρριψη των αιτήσεων των 2 σωματείων. Ποτέ δεν μάθαμε ποια ήταν τα 2 σωματεία, ούτε τι ζητούσαν ούτε τον αριθμό πρωτοκόλλου .

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του είπε: «Αιτήσεις φαντασμάτων, απο σωματεία φαντάσματα, γι αυτά υπήρξε απόφαση! Στο διατακτικό της απόφασης λέει, «οι εγκαταστάσεις δεν θα παραχωρηθούν για χρήση αθλήματος Σάλας». Αυτό ήταν η εισήγηση ; Όχι, ήταν συζήτηση όπου εξέφρασε την προσωπική του άποψη ο κ.Δήμαρχος όπως και εγώ!
Γιατί μας βάζουν αυτήν την παράγραφο, ως αντικείμενο συζήτησης και απόφασης, όταν δεν υπήρξε καν διατυπωθείσα εισήγηση απο πλευράς του κ.Σταυρέλη;
Στο ίδιο διατακτικό έχουμε ονομαστική αναφορά στα σωματεία της Κορίνθου και τα δυο σωματεία εκτός δήμου. Στα αποκλεισθέντα γιατί δεν ακούσαμε ονόματα;»

«Η εισήγηση που πήραμε προ του συμβουλίου αναφέρει στην 2η σελίδα τα σωματεία που ζητούν χρήση των δημοτικών εγκαταστάσεων. Αυτό το θέμα ψηφίσαμε ομόφωνα. Τα όσα λέει ο κ.Πρόεδρος περι τροποποίησης δεν ισχύουν! Προσπαθεί ο κ.Πρόεδρος να μπερδέψει λέγοντας «τροποποίηση εισήγησης«, ούτε διατυπώθηκε πρόταση από τον πρόεδρο για τροποποίηση, ούτε ψηφίσαμε αποκλεισμό σωματείων! Ο Πρόεδρος ν’ αναλάβει τις ευθύνες του και όλοι μαζί να υπηρετήσουμε τους Κορίνθιους απο τις θέσεις που έχουμε αναλάβει» σημείωσε ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος αναφέροντας πως τα προηγούμενα χρόνια, κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε με τις ώρες, στις οποίες είχε περιληφθεί το ποδόσφαιρο σάλας! «ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να κάνουμε οτι κάνουμε σήμερα, να αναδείξουμε το θέμα, ώστε ο δήμος να μην λειτουργεί αυθαίρετα» κατέληξε ο κ.Νανόπουλος.

Για «διαλογική συζήτηση» μεταξύ του δημάρχου και του Αλέξανδρου Γκουργιώτη έκανε λόγο ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς, μια συζήτηση που μετατράπηκε σε εισήγηση στην πορεία, ερήμην των επικεφαλής «έμεινα έκπληκτος όταν είδα στο email μου την απόφαση η οποία έλεγε πως ψήφισα να αποκλειστεί το ποδόσφαιρο σάλας απο τις δημοτικές εγκαταστάσεις» είπε ο επικεφαλής της Πράσινης Πόλης καλώντας τον Γιώργο Παπαβενετίου να μην προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγμα στην παράταξή αλλά να κοιτάξει τα…του οίκου του, τα της Πνοής Δημιουργίας!
« Η εισήγηση που ήρθε ήταν περι εγκαταστάσεων και χρήσης απο συλλόγους , το διαβάσαμε πολύ καλά. Μας είπαν και άλλα πράγματα στο ΔΣ για να εξυπηρετήσουμε δυο συλλόγους απο όμορους δήμους. Ψηφίσαμε κατα την εισήγηση το 2ο θέμα. Δεν υπήρξε εισήγηση για το ποδόσφαιρο σάλας. Δεν αφήσαμε ούτε υπονοούμενα. Υπήρξε διαλογική συζήτηση μεταξύ δημάρχου και Αλέξανδρου Γκουργιώτη. Στα πρακτικά δεν υπάρχει αναφορά για ποδόσφαιρο σάλας, προφορικά λένε― αφού πήρε το λόγο ο δήμαρχος ανέφερε οτι οι εγκαταστάσεις κτλ δεν λέει εισηγήθηκε.
Ο Πρόεδρος έπρεπε να πει στοπ, εδώ εισηγούμεθα να συζητήσουμε και να πάρουμε θέση. Δεν είχαμε τέτοια εισήγηση και το ομόφωνο που λέει ο πρόεδρος αφορά το θέμα 2. Δεν ψηφίζουμε διευκρινίσεις αλλά εισηγήσεις!

ΟΙ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΜΟΝΟ!

Και ενώ το ποδόσφαιρο σάλας ενίσταται όπως είναι λογικό, δεδομένου οτι η εν λόγω απόφαση – και παρά τις ενστάσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας- χρησιμοποιήθηκε σε δικαστική διαμάχη του δήμου με σωματείο ποδοσφαίρου σάλας αποκλείοντάς το απο τους δημοτικούς χώρους, αντιδράσεις υπάρχουν και απο άλλα σωματεία για τον τρόπο που διατέθηκαν οι ώρες!

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ολυμπιακό άθλημα και σωματείο που αριθμεί πάνω από 150 παιδιά.Η Δημοτική αρχή έχει αναφέρει πως υπάρχει πρόβλημα, αφού οι ανάγκες είναι πολλές και οι ώρες συγκεκριμένες, θα πρέπει ωστόσο να απαντήσει με σαφήνεια, γιατί αφού οι ώρες δεν επαρκούν για τα σωματεία του δήμου Κορινθίων, είναι πρόθυμη και εξυπηρετεί στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις της δυο σωματεία από όμορους δήμους!
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως το ζήτημα δεν έχει τελειώσει εδώ, ούτε για το ποδόσφαιρο σάλας αλλά ούτε και για άλλα σωματεία τα οποία θεωρούν οτι αδικούνται.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου των τριών επικεφαλής που μεταδόθηκε ζωντανά από το loutrakiblog.gr, καθώς και όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog