Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ: Ανακοίνωση περί σχολικών επιτροπών

Οι Σχολικές Επιτροπές λειτουργούσαν πάντα υπό την εποπτεία, την κατεύθυνση και την κάλυψη, οικονομική, υλικοτεχνική και διοικητική του δήμου

- Advertisement -

Ένας δήμος είναι ένας Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με πολλά Τμήματα, Υπηρεσίες, Διευθύνσεις και Επιτροπές. Μέχρι 30 Ιουνίου 2024 στο πλαίσιο οργάνωσης της δομής, των εργασιών και των αρμοδιοτήτων του κάθε δήμου εντάσσονταν και οι Σχολικές Επιτροπές, οι οποίες καταργήθηκαν μετά από την προαναφερόμενη ημερομηνία με βάση τον νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση.

Οι Σχολικές Επιτροπές λειτουργούσαν πάντα υπό την εποπτεία, την κατεύθυνση και την κάλυψη, οικονομική, υλικοτεχνική και διοικητική του δήμου.
✅ ΔΕΝ ήταν ανεξάρτητοι φορείς.
Γι’ αυτό και στην πλατφόρμα της Διαύγειας οι Σχολικές Επιτροπές εμφανίζονται ως εποπτευόμενοι φορείς των δήμων στους οποίους ανήκουν.
Εξάλλου τα μέλη των Επιτροπών αυτών ΔΕΝ ήταν ποτέ αιρετά, δεν προέκυπταν από δημοτικές εκλογές για να καλύψουν τις θέσεις αυτές, αλλά προτείνονταν από τον Δήμαρχο και ψηφίζονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
✅ Ήταν στην διακριτική ευχέρεια του δημάρχου, το ποια πρόσωπα θα απαρτίσουν τις επιτροπές.
Η χρηματοδότησή τους προερχόταν από το Υπουργείο Παιδείας για τις Σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του Δήμου.
✅ Όλες οι δραστηριότητες και εργασίες που υλοποιούσαν ήταν εναρμονισμένες με τους στόχους, τις προτεραιότητες και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, καθώς και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Με δυο λόγια ήταν αναπόσπαστο σώμα και τμήμα του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής.
✅ Συνεπεία αυτού το όποιο αποτέλεσμα της δράσης τους, θετικό ή αρνητικό, βαραίνει το δήμο και την δημοτική αρχή.
Συνεπώς, το να μιλάνε κάποιοι για «καπηλεία» και «κλοπή» ενός έργου από τον ίδιο τον φορέα που το υλοποιεί, δηλαδή τον δήμο, είναι το λιγότερο αντιφατικό και παράλογο.
✅ Οι επιτροπές ενός δήμου λειτουργούσαν και λειτουργούν ως μέλη του οργανισμού αυτού, και ό,τι έργο επιτελείται από αυτές είναι έργο του δήμου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog