Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός σε Αγιασμούς σχολείων: «Προτεραιότητα στους μαθητές και την εκπαίδευση» (ΦΩΤΟ)

στο Πειραματικό Γυμνάσιο, ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας για τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων

- Advertisement -

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συμμετείχε σε Αγιασμούς σε σχολεία της Καλαμάτας με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, στο Πειραματικό Γυμνάσιο και στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, όπου απηύθυνε θερμές ευχές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η υποστήριξη των μαθητών και ανέφερε πως «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι δίπλα σε κάθε παιδί, ώστε να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να διαπρέψει».

Επίσης, στο Πειραματικό Γυμνάσιο, ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας για τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων, δίνοντας έμφαση στη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των νέων στη λήψη αποφάσεων: «Θέλουμε να ακούσουμε τη φωνή των νέων, τις ιδέες τους και να τους δώσουμε τον χώρο να διαμορφώσουν το μέλλον τους», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε στη συνεχή υποστήριξη της Περιφέρειας στη μεταφορά των μαθητών: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φροντίζει να εξασφαλίζει ότι κάθε μαθητής, ανεξαρτήτως τοποθεσίας, μπορεί να φτάσει στο σχολείο του με ασφάλεια».

Τέλος, υπογράμμισε πως το νέο ΕΣΠΑ προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων σε όλη την Περιφέρεια, διασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες μάθησης για τους μαθητές.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από χωρικούς και θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά, γεμάτη γνώσεις, εμπειρίες και νέες επιτυχίες.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog