Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Συμμαχία Πολιτών παίρνει ανοιχτά θέση για τη σύμβαση για τα Led

Λέμε όχι στην κοροϊδία των Κορινθίων από το δήμαρχο που μιλούσε για σκάνδαλο εκατομμυρίων

- Advertisement -

Αποκατέστησε τη σχέση του με τη λογική ο δήμος Κορινθίων στο θέμα του φωτισμού led.

Η απόπειρα του Δημάρχου Κορινθίων να διαστρεβλώσει την αλήθεια για την σύμβαση ενεργειακής απόδοσης (φωτισμός με led) καταγγέλλοντας την ως σκάνδαλο , σκόνταψε στην πραγματικότητα.

Ήταν, λοιπόν, αναμενόμενο να αποκαταστήσει τη σχέση του με τη λογική ο Δήμος Κορινθίων, στο θέμα του φωτισμού με led και να ανακαλέσει την καταγγελία της σύμβασης.

Λέμε ναι στην ανάκληση της καταγγελίας της σύμβασης που είχε κάνει η νέα δημοτική αρχή του δήμου Κορινθίων διότι η καταγγελία ήταν μέγα ατόπημα και δεν θα οδηγούσε πουθενά, παρά μονάχα σε διαρκή προβλήματα.

Με την πρόσφατη απόφαση η δημοτική αρχή ανακάλεσε (άρον-άρον, με χρονικό όριο μέχρι το μεσημέρι της 02/09/2024) την καταγγελία της σύμβασης που είχε υπογραφεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και αντισταθμιστικά ανακοίνωσε ότι θα πάρει από θυγατρική της κοινοπραξίας ποσό 600.000€ σε υπηρεσία ή σε έργο.

Λέμε όχι στην κοροϊδία των Κορινθίων από το δήμαρχο που μιλούσε για σκάνδαλο εκατομμυρίων και τώρα αναγνωρίζει ότι είναι όλα καλά με 50.000 € το χρόνο σε μια σύμβαση ύψους 20 εκατομμυρίων € όπως έλεγε ο ίδιος.

Τα αντισταθμιστικά θα γίνουν με έργο ή υπηρεσία και το κόστος για την εταιρία θα είναι το μισό περίπου – 25.000 € σε ετήσια βάση -όσο το κόστος για τη συναυλία Μουζουράκη ή Σουκαρά.

Καλωσορίζουμε την κατά 180 μοίρες στροφή της δημοτικής αρχής (αν σκεφτούμε την δήλωση του κ. Σταυρέλη το 2021, για “Συμμετοχή του Δήμου με ποσό τουλάχιστον 200.000€ ετησίως guarantee στο ετήσιο όφελος του ιδιώτη από την  εξοικονόμηση ενέργειας”)

Η θέση μας από την αρχή όπως είχε αναφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο είναι να ολοκληρωθεί η εξαιρετική σύμβαση για τα Led και να ζητηθούν αντισταθμιστικά γιατί με την ολοκλήρωση του έργου προέκυψαν διαφορές όπως ήταν αναμενόμενο.

Η ανάκληση της καταγγελίας   επιτρέπει:

  1. Να συνεχιστεί η σύμβαση χωρίς καμία αλλαγή – έτσι προβλέπεται στο μνημόνιο που ο Δήμος υπέγραψε πρόσφατα.
  2. Να ακυρωθούν οι εκατέρωθεν προσφυγές και καταγγελίες και με τον τρόπο αυτό να αποφευχθούν τα προβλήματα φωτισμού.
    Είχαμε πει ότι θα βυθίσει στο σκοτάδι την Κόρινθο αν συνέχιζε τις καταγγελίες ο δήμος Κορινθίων και κατά συνέπεια ο ανάδοχος θα έπαυε να συντηρεί όπως έκανε μέχρι σήμερα το δίκτυο και ο δήμος δεν θα είχε τις δυνατότητες να κάνει συντήρηση μόνος του ή με άλλο εργολάβο .Με τη στροφή 180ο αυτό αποφεύχθηκε .
    Δεν θα επιμείνουμε στην επιχειρηματολογία της εξαιρετικής για το δήμο σύμβασης γιατί μια απλή σύγκριση από οποιονδήποτε σε συμβάσεις που έχουν γίνει από δήμους και περιφέρειες, θα δει ότι η σύμβασή μας είναι οικονομικότερη και καλύτερη.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog