Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου

Έργο 4,3 εκατ. ευρώ

- Advertisement -

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υπέγραψε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρη Καρπούζη, την προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, συνολικού προϋπολογισμού 4.298.363,19 ευρώ, με νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου την 30η Αυγούστου 2025.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών του νοσοκομείου.

«Η αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου αποτελεί μια σημαντική επένδυση στη βελτίωση των δημόσιων υποδομών υγείας. Είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία ενός σύγχρονου, φιλικού προς το περιβάλλον νοσοκομείου που θα προσφέρει βέλτιστες συνθήκες περίθαλψης στους πολίτες. Η στενή συνεργασία μας με τη διοίκηση του νοσοκομείου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μας επιτρέπει να προχωράμε γρήγορα και αποτελεσματικά στην ολοκλήρωση του έργου, που αποτελεί προτεραιότητα για την περιοχή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Με τη σειρά του, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρης Καρπούζης, ανέφερε: «Η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου μας είναι ένα έργο μείζονος σημασίας, το οποίο θα βελτιώσει τις συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και τις συνθήκες εργασίας για το προσωπικό μας. Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αισιόδοξοι ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, προσφέροντας ένα πιο αποδοτικό και σύγχρονο περιβάλλον φροντίδας υγείας στους πολίτες της Κορίνθου και της ευρύτερης περιοχής».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως υπεύθυνος φορέας υλοποίησης, θα εποπτεύσει την εκτέλεση των απαραίτητων μελετών και εργασιών, οι οποίες αναμένεται να μειώσουν σημαντικά την ενεργειακή κατανάλωση και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου.

Επισημαίνεται ότι η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε ήδη τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, εξασφαλίζοντας την άμεση έναρξη των εργασιών.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του παλαιού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, την αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, καθώς και την εγκατάσταση νέων ενεργειακά αποδοτικών παραθύρων και μονώσεων.

Αυτές οι ενέργειες θα μειώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα του νοσοκομείου, βελτιώνοντας παράλληλα τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και αναβαθμίζοντας τις ιατρικές υπηρεσίες με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού. Να σημειωθεί πως η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιου Γκιολή, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντη Μέλλου, της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθηνάς Κόρκα και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρη Μουρίκη.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog