Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα στους Μικρασιάτες πρόσφυγες έρχεται σήμερα, 28 Αυγούστου, στην Αρχαία Κόρινθο

Στο ρόλο της μνήμης, η σπουδαία ηθοποιός Ελένη Καρακάση

- Advertisement -

«Εκεί που η πέτρα μαύρισε, ανθίσαν μενεξέδες». Μία παράσταση που προκάλεσε το ενδιαφέρον της ίδιας της UNESCO, βραβευμένη με το Χρυσό Σταυρό της Οργάνωσης του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό, έρχεται στο Ναό του Απόλλωνα, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, σήμερα το βράδυ Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 20:30.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, βασισμένο σε μια καταγραφή του τραγουδοποιού Μάκη Ψαραδέλλη, ο οποίος έχει γράψει τα κείμενα και τους στίχους, ενώ μοιράζεται τη μουσική με σημαντικούς δημιουργούς.

Η παράσταση θα παιχτεί για πρώτη φορά ολοκληρωμένη αφού στο παρελθόν έχει παρουσιαστεί μέρος της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), στο Βεάκειο και στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Στο ρόλο της μνήμης, η σπουδαία ηθοποιός Ελένη Καρακάση, η οποία έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία κι όπως λέει ο δημιουργός της παράστασης Μάκης Ψαραδέλλης, δεν θα μπορούμε να υπάρξει άλλη Μνήμη εκτός από την Ελένη Καρακάση.

Ερμηνεύει: το Μουσικό και Φωνητικό Σύνολο Κορίνθου «Ηχοροή», ενώ συμμετέχουν και οι χορωδίες από τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κορινθίων (Β’, ΣΤ’, Περιγιαλίου και Αρχαίας Κορίνθου).

Εκτός από την Ελένη Καρακάση και τον Μάκη Ψαραδέλλη τραγουδούν οι: Κλαίρη Δουβή, Βασιλική Μιχαλούση, Χρύσα Πιπίλου και Αντώνης Χουρσαλάς πλαισιωμένοι από εξαιρετικούς μουσικούς: (Μαντολίνο) ο Μάριος Λέλεκας, (Βιολί) ο Μαυρίκιος Ρουσινός, (Τζουράς – Κιθάρα) ο Λάμπρος Τζίμας, (Πιάνο) ο Βαγγέλης Κωστόπουλος
Επιμέλεια παράστασης: Γιάννης Αργυροκαστρίτης
Επιμέλεια αφίσας-επικοινωνία: Γιούλα Γαλανοπούλου
Υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog