Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ξεκίνησαν χτες οι Θαλασσινές Ημέρες – Στιγμιότυπα από μια μεγάλη βραδιά (ΦΩΤΟ)

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του νεότευκτου συλλόγου επισιτιστών της Κορίνθου, Γιώργος Πιέτρης

- Advertisement -

Παραφράζοντας την γνωστή παροιμία, θα μπορούσε να πει κανείς ότι «οι καλές “Θαλασσινές Ημέρες” από την τελετή έναρξης φαίνονται».

Και είναι αλήθεια ότι η σπουδαία μουσική παράσταση που έδωσαν ο Κορίνθιος κλασικός κιθαρίστας, Δημήτρης Σουκαράς, μαζί με τον φημισμένο σολίστα του Bandoneon και του Accordion, Mario Stefano Pietrodarchi, χτες (Δευτέρα) το βράδυ, στην πλατεία του Φλοίσβου, ήταν ό,τι το καλύτερο για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή που γίνεται φέτος για πρώτη φορά από τον Δήμο Κορινθίων.
Ήταν μία εκδήλωση αντάξια των προσδοκιών των διοργανωτών.

Όχι μόνο για το επίπεδο της μουσικής –δεδομένο με βάση τα σπουδαία βιογραφικά των δύο καλλιτεχνών- όσο κυρίως για το γεγονός ότι έδωσαν το «παρών» εκατοντάδες Κορίνθιοι, οι οποίοι απόλαυσαν σπάνιες διασκευές από αγαπημένα soundtrack κινηματογραφικών ταινιών.

«Γνωρίζουμε πως το μεγάλο στοίχημα της πόλης μας είναι να στρέψει το βλέμμα της προς την θάλασσα. Μόνο όταν συμβεί αυτό θα μπορέσει να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον…», είπε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Δήμητρα Τσουλουχά, που εμπνεύστηκε και σχεδίασε τις «Θαλάσσιες Ημέρες», και συνέχισε λέγοντας:

«Κάνουμε το λιμάνι σημείο αναφοράς. Τόπο συνάντησης. Τόπο χαράς. Κάνουμε το λιμάνι μας επιλογή. Και αφετηρία των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που πρόκειται να γίνουν και θα αλλάξουν το τουριστικό προφίλ της πόλης», για να καταλήξει πως «οι Θαλασσινές Ημέρες στόχο έχουν να γίνουν θεσμός και να εξελιχθούν τις επόμενες χρονιές και στα υπόλοιπα μέρη του δήμου Κορινθίων, να προσελκύσουν επισκέπτες και να αγκαλιαστούν από όλους μας».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Λαμπρινός επισήμανε ότι «στο πρόγραμμα της Πνοής Δημιουργίας τόσο το 2019 όσο και το 2023 ήταν να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο που θα χαίρονται κάτοικοι και επισκέπτες. Πλέον, ως δημοτική αρχή υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα όχι μόνο μέσα από εκδηλώσεις όπως αυτή που γίνεται σήμερα, αυτές που έχουμε κάνει και αυτές που θα γίνουν, αλλά κυρίως με έργα και υποδομές που θα αλλάξουν την μορφή όλου του παραλιακού μετώπου…».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του νεότευκτου συλλόγου επισιτιστών της Κορίνθου, Γιώργος Πιέτρης, ο οποίος χαιρέτισε την νέα πρωτοβουλία που πήρε ο Δήμος να διοργανώσει τις «Θαλασσινές Ημέρες» και υποσχέθηκε ο σύλλογος να είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια που θα έχει στην προμετωπίδα της την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης και του δήμου…

Οι Θαλασσινές Ημέρες συνεχίζονται με μία ακόμα μοναδική συναυλία του φετινού καλοκαιριού στην Κόρινθο.

Στις 9.00 το βράδυ, κάτω από τα φώτα της πλατείας του Φλοίσβου, θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε και θα απολαύσουμε τον πληθωρικό καλλιτέχνη, Πάνο Μουζουράκη.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog