Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου πραγματοποίησε ο Χρίστος Δήμας

την Τετάρτη 14 Αυγούστου

- Advertisement -

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστο Δήμα, στο γραφείο του στο υπουργείο, πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Αυγούστου αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε στο περιθώριο των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας, τις οποίες ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε στις 10 Αυγούστου και ο κ. υφυπουργός τίμησε με την παρουσία του.

Η συνάντηση κράτησε πάνω από μία ώρα και κατά την διάρκειά της συζητήσαμε προβλήματα που αφορούν γενικότερα τον εμπορικό κόσμο και είναι στην αρμοδιότητα του κορίνθιου υφυπουργού. Ωστόσο, το βασικό θέμα στην ατζέντα ήταν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι του Κιάτου, αλλά και ευρύτερα η τοπική μας κοινωνία, με την αυξημένη παραβατικότητα, σε όλες τις μορφές της.

Όπως εξηγήσαμε στον κ. Δήμα αυτή η αύξηση της παραβατικότητας και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και των εμπόρων συνδέεται ευθέως με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τα κενά στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας (ΔΑΚ).

Ζητήσαμε, λοιπόν, από τον κ. υφυπουργό να κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου η ΔΑΚ (και κατ’ επέκταση το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου) να ενισχυθούν με περισσότερους αστυνομικούς, κάτι που είναι και απαίτηση των ίδιων των αστυνομικών.

Ο κ. Δήμας μας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και ζέση. Μας εξήγησε πως γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, καθώς του έχει τεθεί και από άλλους φορείς και ήδη είναι σε διαδικασία επαφών με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να ενισχυθεί η Κορινθία σε ανθρώπινο δυναμικό.

Αφήσαμε το υπουργείο και τον κ. Δήμα με την βεβαιότητα πως το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, η πόλη μας και η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης. Παρ όλα αυτά ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου θα το παρακολουθεί και θα είναι έτοιμος να επανέλθει, αν χρειαστεί.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog