Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Βασίλης Νανόπουλος: «Με ψέματα δεν μπορεί να υποβαθμιστεί το έργο της δημοτικής αρχής της Συμμαχίας Πολιτών!»

όσα είπε για το open mall

- Advertisement -

Σε μια ακόμα προσπάθεια υποβάθμισης του έργου της δημοτικής αρχής της Συμμαχίας Πολιτών με δελτίο τύπου ο δήμαρχος κ. Σταυρέλης και προσωπική ανάρτηση ο αντιδήμαρχος Παπαϊωάννου προσπαθούν να πείσουν με ψέματα ότι

  1. το έργο open mall – ανοιχτό εμπορικό κέντρο- δημοπρατήθηκε από τη νέα δημοτική αρχή
  2. ήταν κολλημένο για 4 χρόνια και
  3. ξεκίνησε με παρεμβάσεις στο υπουργείο της νέας δημοτικής αρχής
    Στα ψέματα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε:
  4. Το έργο δημοπρατήθηκε από τη δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόπουλου και ο προσωρινός ανάδοχος που είναι και ο οριστικός , ανεδείχθη στις 30 .10 . 2023 με την απόφαση 56 της οικονομικής επιτροπής . Ακολούθησε προσφυγή από την εταιρεία LECHI GROUP η οποία καθυστέρησε την σύμβαση και έναρξη του έργου .
  5. Το έργο δεν ήταν κολλημένο για 4 χρόνια αλλά έγιναν συγκεκριμένες πολλές ενέργειες που αναλυτικά περιγράφονται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών της θητείας μας Γ.Πουρο
    🔹️εδώ https://ekorinthos.gr/i-pouros-peri-kollimenon-ergon-to…/
  6. Παρεμβάσεις στο υπουργείο από τη νέα δημοτική αρχή ήταν αδύνατον να γίνουν γιατί η ανάμειξη το υπουργείου είχε ολοκληρωθεί με την ανακήρυξη του αναδόχου και παρέμβαση στην δικαστική προσφυγή που ήταν η μόνη εκκρεμότητα είναι ανεπίτρεπτη και παράνομη να γίνει.
    Το έργο OPEN MALL που ξεκίνησε , θα αλλάξει την όψη και τη λειτουργία του κέντρου της πόλης της Κορίνθου . Το έργο είχε πολλές δυσκολίες στην πορεία του – μελέτες, εγκρίσεις ,τροποποιήσεις, γραφειοκρατία κλπ. και χρειάστηκε πολλές φορές παρέμβαση δημάρχου και κυβερνητικών παραγόντων στη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής για να ξεπεραστούν εμπόδια και καθυστερήσεις.
    Με τις διαδικασίες που λειτουργούν οι δήμοι υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις στα έργα σε κάθε δήμο όχι μόνο στο δήμο Κορινθίων πουν ήταν από τους πρώτους που ξεπέρασε τα γραφειοκρατικά εμπόδια σε αυτού του τύπου έργα . Η υποβολή της πρότασης για χρηματοδότηση στο υπουργείο εγινε 30.11.2018 επί δημαρχίας Α. Πνευματικού.
    Η ένταξη για χρηματοδότηση του έργου εγινε 28.6.2019 και ακολούθησε η δημοπράτηση και αντιμετώπιση προσφυγών επί δημαρχίας Β. Νανόπουλου.
    Η υπογραφή της σύμβασης εγινε 14.6.2024 αφού έληξε η διαμάχη των υποψηφίων αναδόχων που ήταν η μόνη εκκρεμότητα που απέμενε .
    Ελπίζουμε και ευχόμαστε το έργο να ολοκληρωθεί σωστά και σύντομα και να το χαρούν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες του κέντρου της Κορίνθου .
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog