Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Πρόεδρος πυροσβεστών: «Έχουμε ξεπεράσει τις 3.650 αγροτοδασικές πυρκαγιές»

Όσα δήλωσε

- Advertisement -

Για τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες δίνουν τη μάχη οι Πυροσβέστες μίλησε ο Nίκος Λαυράνος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του ΠΣ.

Σχολιάζοντας τις εικόνες αποκαμωμένων συναδέλφων του που αναζητούν λίγα λεπτά ξεκούρασης στο χώμα o Nίκος Λαυράνος δήλωσε στο ΕΡΤΝews: «Από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, τον Απρίλιο, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος δουλεύουν στα “κόκκινα”, σε καθεστώς υπερεργασίας καθημερινά».

«Έχουμε ξεπεράσει τις 3.650 αγροτοδασικές πυρκαγιές» αποκάλυψε ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών με αφορμή την πύρινη λαίλαπα που απειλεί την Αττική για τρίτη συνεχή ημέρα. «Καθημερινά υπάρχουν 40 – 60 ενάρξεις δασικών πυρκαγιών» είπε.

«Ήταν πραγματικά τιτάνια η προσπάθεια που κατέβαλαν οι συνάδελφοί μου. Τους δίνω κι εγώ τα συγχαρητήρια. Είναι αξιέπαινοι πραγματικά» δήλωσε ο κ. Λαυράνος για τους συναδέλφους του πυροσβέστες. Και όπως τόνισε, οι προσπάθειές τους είναι «μνημειώδεις».

Μιλώντας για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν στο πεδίο δράσης το πρωί της Τρίτης τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες διάσπαρτες εστίες, οι οποίες με μια απλή ριπή του ανέμου, η οποία δημιούργησε απίστευτα προβλήματα αυτό το διήμερο, μπορεί να δημιουργήσει μια νέα εστία».

Ο κ. Λαυράνος αναφέρθηκε στις ακραίες συνθήκες που αντιμετώπισαν στην αρχή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπιστεί εγκαίρως και να καούν 100.000 στρέμματα.

«Είναι δυστυχώς η πρώτη μεγαπυρκαγιά στη χώρα. Υπήρχαν δυνατοί άνεμοι που ξεπερνούσαν τα 7 μποφόρ. Μιλάμε για ταχύτητες που ξεπερνάνε τα 85 και 90 χιλιόμετρα, δηλαδή νούμερο αδιανόητο για την εξάπλωση μιας πυρκαγιάς».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog