Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Συνέντευξη Τάσου Μποζίκη για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

η Δημοτική Αρχή δεν φοβάται να παίρνει θέση σε σημαντικά ζητήματα για την ζωή των κατοίκων

- Advertisement -

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Κορινθίων, Τάσος Μποζίκης, με αφορμή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μποζίκης έκανε αναφορά στις αποφάσεις για τα δύο σημαντικότερα θέματα της συνεδρίασης τα οποία αφορούσαν την Κοινότητα του Αγίου Ιωάννη και τις επιχορηγήσεις των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Σε ό,τι αφορά τον Αγιάννη ο κ. Μποζίκης υπογράμμισε με έμφαση πως η Δημοτική Αρχή δεν φοβάται να παίρνει θέση σε σημαντικά ζητήματα για την ζωή των κατοίκων και υπενθύμισε την ατάκα του κ. Σταυρέλη πως «δεν είμαστε εδώ για να χαϊδεύουμε αυτιά. Οπότε πήραμε τρεις καθαρές θέσεις:

Είπαμε ΟΧΙ στην πρόταση δημιουργίας λατομικής ζώνης στην περιοχή
Είπαμε ΝΑΙ στην πρόταση δημιουργίας κτηνοτροφικής ζώνης
Είπαμε ΝΑΙ στην πρόταση χαρακτηρισμού της Κοινότητας ως παραδοσιακού οικισμού.

ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Σε ό,τι αφορά τις επιχορηγήσεις, ο κ. Μποζίκης υπογράμμισε πως όλοι οι σύλλογοι που υπέβαλλαν αίτημα πήραν χρήματα και μάλιστα αυξημένα, ενώ δόθηκαν εξτρά χρήματα και για τις εκδηλώσεις τις οποίες έκαναν το καλοκαίρι.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η ενίσχυση του δήμου δεν είναι δεδομένη και πως όσοι σύλλογοι επιχορηγήθηκαν θα κριθούν σε ένα χρόνο, οπότε και θα αποδείξουν πως τα χρήματα που δόθηκαν θα πιάσουν τόπο.

Κλείνοντας το θέμα ο κ. Μποζίκης κατήγγειλε την στάση των παρατάξεων της μειοψηφίας οι οποίες καταψήφισαν τις επιχορηγήσεις επειδή –δήθεν- δεν υπήρχαν εισηγήσεις.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ

Ο κ. Μποζίκης σχολίασε, τέλος, τα δύο θέματα που έφεραν προς συζήτηση οι παρατάξεις της μειοψηφίας, δίνοντας την είδηση πως οι ανακαινίσεις ξεκινούν τον Σεπτέμβριο με τα γήπεδα Αθικίων και Ξυλοκέριζας και τον αγωνιστικό χώρο στο Δημοτικό Στάδιο. Ειδικά για το γήπεδο των Εξαμιλίων που ήταν και στο επίμαχο Δημοτικό Συμβούλιο, έδωσε την είδηση πως θα ανακαινιστεί το 2026.

Για τις Ακαδημίες επανέλαβε πως ο δήμος δεν έκανε σε καμία Ακαδημία έξωση από το Στάδιο. Αντιθετα τις στηρίζει και το έδειξε έμπρακτα δίνοντας 500 ευρώ επιχορήγηση, εξτρά στις ομάδες που διατηρούν παιδικά τμήματα.

Σημείωσε ακόμα πως οι περίφημες Ακαδημίες για τις οποίες κάνει λόγο η αντιπολίτευση είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, η οποία κέρδιζε χρήματα, εισπράττοντας από τα παιδιά, την ίδια ώρα που αξιοποιούσε τις δημοτικές εγκαταστάσεις, αφήνοντας τον δήμο να πληρώνει ρεύμα νερό, υποδομές κλπ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog