Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Απάντηση Δήμου στο loutrakiblog. Ποια είναι η αλήθεια όμως;

- Advertisement -

Xθες το Loutrakiblog έγραψε ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Eπικίνδυνα σπορ στη θάλασσα (ΦΩΤΟ). Οπως ειναι λογικό, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, ενοχλήθηκε και επικοινώνησε μαζί μας, εκθέτοντας τη δική του άποψη, την οποία και οφείλουμε να δημοσιεύσουμε.

Είπε αυτολεξεί ο κύριος Δήμου, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

« Το σκάφος (τζετ-σκι) ανήκει στη ναυαγοσωστική δύναμη. Βρίσκεται εντός οριοθετημένης ναυαγοσωστικής ζώνης και έχει κάνει αρκετές παρεμβάσεις σε περιστατικά τα δυο τελευταία χρόνια που βρισκεται στο δυναμικό.»

Αυτή λοιπόν επαναλαμβάνουμε είναι η απάντηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακιου, κ. Κώστα Δήμου στο δημοσίευμα του loutrakiblog.

Αυτό που δεν γνωρίζει όμως ο κ. Δήμου, είναι ότι στα 15 χρόνια έντονης και ενεργούς ενημέρωσης του κοινού, ουδέποτε έχουμε διασπείρει ψευδή είδηση. Πάντα ελέγχουμε τις καταγγελίες, ρωτούμε και αποτυπώνουμε την αλήθεια ή προβαίνουμε σε όποια καταγγελία χρειασθεί, με σκοπό την αποκατάσταση, προς όφελος του δημοσίου καλού και συμφέροντος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αναγνώστες επιλέγουν σταθερά το LB για την ενημέρωσή τους.

Το ίδιο συνέβη και με την εν λόγω καταγγελία. Αυτό που δεν γνωρίζει ο Πρόεδρος είναι ότι πριν προβούμε στο δημοσίευμα, ρωτήσαμε αν το τζετ σκι ανήκει στη ναυαγοσωστική ομάδα και αν η περιοχή αυτή είναι οριοθετημένη ναυαγοσωστική.

Επικοινωνώντας με την υπεύθυνη της εταιρείας του έχει αναλάβει τη ναυαγοσωστική προστασία, κ. Μαρία Μανιάτη, ξεκάθαρα μας είπε ότι:

  1. To tzet ski ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ (των ναυαγοσωστών) αλλά ιδιώτη.
  2. Οριοθετημένες είναι η περιοχές μπροστά από τους Πύργους των ναυαγοσωστών ΜΟΝΟ για τα ναυαγοσωστικά σκάφη και ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ, εκτός αν υπάρχει βλάβη, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε.
  3. Κανένα σκάφος των ναυαγοσωστών δεν κάνει βόλτες άσκοπα.
  4. Οποιοδήποτε άλλο σκάφος μπορεί να βγει στην ακτή μόνο στον οριοθετημένο διάδρομο με σημαδούρες που υπάρχει κοντά στα θαλάσσια παιχνίδια. (η οριοθέτηση αυτή έγινε βάσει του Νόμου και ελέγχου από τη Λιμενική Αρχή)

Συνεπώς κύριε Δήμου, δε γράψαμε τυχαία, ότι γράψαμε… Καλό θα είναι πριν προσπαθήσετε να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα, να επικοινωνήσετε με το Λιμενικό για να προστατέψετε τους λουόμενους.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητή φιλη μου Χαρά! Δυστυχώς παραπλάνηθηκα από τη φωτογραφία που δείχνει την οριοθέτημενη ζώνη, νομίζοντας ότι το τζετ σκι ανήκει στην ναυαγοσώστικη ομάδα. Σήμερα επικοινώνησα και με την κ. Μαρία Μανιάτη η οποία μου επιβεβαίωσε το αληθές του ρεπορτάζ. Παράλληλα έχω εφιστήσει την προσοχή, ώστε οι ναυαγοσώστες να ενημερώνουν το Λιμεναρχείο αμέσως, σε οποιαδήποτε ανάλογη συμπεριφορά. Προέχει, ΠΑΝΩ από όλα, η ασφάλεια των λουομένων. Είναι κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να το συζητήσω καν. Κατά συνέπεια το δημοσίευμα είναι άκρως αληθινό. Δεν διστάζω να πω την αλήθεια… δεν είμαι πολιτικάντης.

    • Αγαπητέ Κώστα, η δημόσια παραδοχή του λάθους αποτελεί πράξη ανδρειας. Αυτό σε τιμά! Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις σου, το θέμα όπως λες είναι η ασφάλεια των πολιτών και αυτός ήταν ο λόγος της ανάρτησης. Καλή συνέχεια!

  2. Η συγκεκριμένη επιχείρηση με τα θαλάσσια παιχνίδια και τζετ σκι πρέπει να μεταφερθεί από αυτό το σημείο διότι αποτελεί κίνδυνο για τους λουόμενους. Ας πάει ένα δύο χιλιόμετρα πιο έξω που έχει αρκετά λιγότερο κόσμο. Δεν μπορεί να λειτουργεί δίπλα από μπάρ με ξαπλώστρες και ομπρέλες και σε μέρος που γεμίζει λουόμενους καθημερινά.
    Μην τα θυσιάζουμε όλα στον βωμό του χρήματος…
    Αλήθεια ποιός ξήλωσε την σκάλα πρόσβασης στην παραλία στο σημείο που βρισκεται η επιχείρηση και για ποιόν λόγο; Εάν ενοχλούμε οι λουόμενοι ,να φύγουμε από το Λουτράκι οι ντόπιοι για να τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν τότε αυτοί …

  3. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΗΜΑΔΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ, ΒΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ, ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ; ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΩΝ ΤΖΕΤ ΣΚΙ!

  4. Αληθεύει πως εργοδότης των ναυαγοσωστών είναι ο ίδιος που έχει και την επιχείρηση με τα τζετ σκι και τα θαλάσσια παιχνίδια;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog