Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι απόλυτα αναγκαίο. Δεν είναι εμπόρευμα. Δεν μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι.

- Advertisement -

Δεν συμβιβαζόμαστε, ολόκληρες γειτονιές, οικισμοί και χωριά του δήμου μας, να λένε το νερό νεράκι απ’ τις συχνές διακοπές. Δεν ανεχόμαστε μέσα στο κατακαλόκαιρο τα σπίτια μας να μην έχουν νερό, όταν βρισκόμαστε σε ένα δήμο που είναι πασίγνωστος για τα νερά του.

Δεν είμαστε κακοπληρωτές και σπάταλοι. Είναι απαράδεκτο η Δημοτική Αρχή να επικαλείται την ατομική ευθύνη, να μας κατηγορεί για σπατάλη νερού και να μας καλεί να περιορίσουμε τις ανάγκες μας, δηλαδή σε συνθήκες καύσωνα να μην καταναλώνουμε νερό. Αναρωτιόμαστε αν κάνει τις ίδιες συστάσεις στα 5άστερα ξενοδοχεία για να αδειάσουν τις πισίνες ή για να μειώσουν τα ντους οι ένοικοι τους;

Αποκρύπτεται συστηματικά και συνειδητά ότι τα προβλήματα με την επάρκεια και την ποιότητα του νερού έχουν σχέση με το ότι δεν υλοποιούνται τα απαραίτητα έργα υποδομής τόσο στο δίκτυο, όσο και σε δεξαμενές, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις, διότι δεν είναι στις προτεραιότητές τους και δεν θεωρούνται ως επιλέξιμα από την ΕΕ γιατί υπακούουν στη λογική του κόστους οφέλους. Έτσι σταδιακά προωθούν την εμπορευματοποίηση του νερού, πολιτική που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας. Εμπορευματοποίηση που έχει σαν αποτέλεσμα η ύδρευση να υποκύπτει στους νόμους της αγοράς που θέλουν την μείωση του κόστους παραγωγής με μείωση του προσωπικού αλλά και αποφυγή δημιουργίας νέων έργων που να λύνουν ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου το πρόβλημα, υπέρ των λαϊκών αναγκών.

Εμπορευματοποίηση όμως είναι και οι fast track διαδικασίες που γίνονται οι αδειοδοτήσεις εμφιαλωτηρίων αλλά και άλλες διευκολύνσεις και εμείς καταλήγουμε να αγοράζουμε το νερό σε μπουκάλια. Η NU Aqua έχει πάρει άδεια και χτυπά ήδη νέα γεώτρηση και θα αντλεί τεράστιες ποσότητες νερού με σύμφωνη γνώμη του Δήμου. Χαρίζονται στην εν λόγω εταιρεία 300 χιλιάδες κυβικά τον χρόνο, δηλαδή 1.000 κυβικά την ημέρα από το υστέρημα και τα σταθερά αποθέματα του μεταλλικού υδροφόρου ορίζοντα!!!

Όλοι αυτοί λοιπόν που καυχιούνται για το   πολυδιαφημισμένο   Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης για έργα όπως, η ανάπλαση του παραλιακού   μετώπου   Λουτρακίου,   ο προαστιακός, «για την προσέλκυση επενδύσεων», για να ενισχύουν δηλαδή κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα στη στέγαση και εστίαση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, για να υποστηρίξουν τη διεύρυνση της πελατείας μεγάλων ξενοδοχείων, των   αλυσίδων   βραχυχρόνιας   μίσθωσης,   του   real   estate, δεν έχουν στις προτεραιότητές τους την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ούτε καν των βασικών, όπως είναι το νερό.

Να μην  συμβιβαστούμε με αυτή την άθλια κατάσταση, απαιτούμε με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής:

Να εξασφαλιστούν υδροφόρες και να βγουν έξω στις γειτονιές και σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να προμηθεύουν δωρεάν νερό τον κόσμο με έξοδα του δήμου/ΔΕΥΑΛ. Τόσο σε εμφιαλωμένα νερά, όσο και σε ποσότητες νερού για την καθαριότητα.

Να εξασφαλιστεί η γενικότερη αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργία όλου του δικτύου ύδρευσης και των υποδομών.

Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και τις ΔΕΥΑΛ.

Να αποφασιστεί μείωση 40 % στα τιμολόγια του νερού σε μόνιμη βάση. Έστω και τώρα να μειωθεί σε όλα τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις σαν ελάχιστη ανακούφιση.

Απαλλαγή από τέλη και οφειλές των δημοτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και για όσο αυτό διαρκεί.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχω ερωτήματα· πόσους εργαζόμενους στο Λουτρακι θα απασχολήσει η εταιρεία μποτιλιαρίσματος; Γιατί δεν χρησιμοποιούμε τον ήλιο να φτιάξουμε νερό για πότισμα και πλύσιμο και να κρατήσουμε το νερό του Λουτρακιου μόνο για να το πίνουμε:

  2. Συμφωνώ κι επαυξάνω μέ τίς θέσεις τού γράφοντος, δέν θά πληρώνουμε εμείς, οί πολίτες, τίς επενδύσεις τού οιονδήποτε δήμου ή επιχειρηματία πρός ίδιον όφελος τών τελευταίων δύο!!!

  3. Η δημοτική αρχή και ο μπουμπουκοε δώσανε το οκ για το εργοστάσιο πρώην Ήβη χωρίς οι νέοι να βάλουνε 1 ευρώ ,στην συνέχεια αφού μάθανε στο τζάμπα,θα έχουμε και νερό τζάμπα,για αυτό πήρανε το οκ για γεωτρηση,δια της σιωπηρης αποδοχής,και αφού θα εξαντλήσουν σε μερικά χρόνια τα υδάτινα αποθέματα του τόπου ,θα σηκωθούν και θα φύγουν και θα πάνε αλλού ,και μεις εδώ θα πλενομασται με αλμυρό νερό,έτσι έχουν τα πράγματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog