Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δριμεία κριτική για τη γεώτρηση της NU AQUA από τη ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Πολύ σοβαρά τα όσα λαμβάνουν χώρα τελευταία στο δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, με αποκορύφωμα την έλλειψη νερού και την άδεια γεώτρησης στην NU AQUA.

Οπως είναι ήδη γνωστό αρκετές περιοχές περιφερειακά της πόλης του Λουτρακίου, οικισμοί, η Κυρά Βρύση, τα Ίσθμια, οι Άγιοι Θεόδωροι, έμειναν χωρίς νερό, προκαλώντας την έντονη αντίδραση όλων των κατοίκων, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τα γραφεία της ΔΕΥΑΛ να διαμαρτυρηθούν έντονα. Παράλληλα, έντονες αντιράσεις αλλά και πολλά ερωτηματικά, προκάλεσε η άδεια ανόρυξης γεώτρησης στον υδροφόρο ορίζοντα, με αποτέλεσμα να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Στο δημοτικό συμβούλιο, χρέη Προέδρου εκτέλεσε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Πέτρου, λόγω οικογενειακού θέματος της κ. Κορδαλή που την ανάγκασε να λείπει από τη συνεδρίαση

Δριμεία κριτική άσκησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πρωτοπαππά αλλά και άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού της αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε εν μέσω καύσωνα στο Λουτράκι με το νερό.

Παράλληλα, στη γνώση του δήμου περιήλθε η πρόθεση της NU AQUA να πάρει άδεια ανόρυξης γεώτρησης με σκοπό την εμφιάλωση, αλλά κανείς δεν κατάλαβε…ότι θα γινόταν γεώτρηση στον υδροφόρο.

Ο δήμαρχος κ. Γκιώνης παραδέχθηκε δημόσια ότι υπέγραψε και διαβίβασε το φάκελλο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής-Διεύθυνση Υδάτων, με σκοπό να μπορέσει η NU AQUA να κάνει δική της γεωτρηση στον υδροφόρο ορίζοντα, χωρίς να το διαβάσει. «Ισως να έχω υπογράψει και κάτι άλλο» είπε χαρακτηριστικά. «Υπογράφω ένα σωρό καθημερινά», ξεσηκώνοντας αντιδράσεις με τη Μαρία Πρωτοπαππά να του απαντά, ότι αν δεν ξέρει τι υπογράφει είναι επικίνδυνος.

Ο κ. Γκιώνης είπε οτι δεν κατάλαβε τι υπέγραψε, δεν είδε και ότι αναλαμβάνει την ευθύνη του «λάθους», ζητώντας ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ανάκληση της αδείας γεώτρησης και παραχώρηση της γεώτρησης στο δήμο.«Δεν κάνω ΕΔΕ», είπε. «Δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν θα το κάνω». Αν βλάπτονται τα συμφέροντα του δήμου, ούτε τότε; αναρωτήθηκαν πολλοί.

Ενσταση υπέβαλλε η Μαρία Πρωτοπαππά ως προς το δεύτερο σκέλος της πρότασης του δημάρχου, εξηγώντας ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να είναι η ανάκληση της αδείας και σε καμμία περίπτωση να μην αναγράφεται η παραχώρηση της γεώτρησης, αφενός γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποπτεφθεί η Αποκεντρωμένη ότι υπάρχει δόλος από τη μεριά του δήμου, αφετέρου η γεώτρηση είναι παράνομη αφού η ανόρυξη έγινε πάνω στον υδροφόρο ορίζοντα ο οποίος προστατεύεται.

Μ.Πρωτοπαππά «Αφού κάνατε και αναγνωρίσατε το λάθος, γιατί δεν κάνατε ΕΔΕ κύριε Δήμαρχε;»

Αργύρης Μέξιας: Εχουμε δήμαρχο μαριονέτα;

«Δεν αφήνετε την Υπηρεσία να κάνει διαχείριση για τα ψηφαλάκια»

Σωτ.Κουφογιάννης: «Ο δήμος δεν είναι η επιχείρηση κανενός»

Κ. Παντελέου: «Οι υπάλληλοι δεν έχουν ευθύνη που πήγαν το φάκελλο στο δήμαρχο;»

«Ο φάκελλος είναι ελλιπής, η άδεια ανακαλείται»

Κ. Σταυρόπουλος: Πότε υπέπεσε στην αντίληψή σας το «λάθος»;

«Ο φάκελλος διαβιβάστηκε σε τρεις μερες. Μεγάλη ευθύνη του δημάρχου που δεν έκανε ΕΔΕ»

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η υπόθεση στον εισαγγελέα άμεσα και ναανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων,εντός και εκτός Ελλάδος.
    ………….?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog