Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ:Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Σπανού (ΦΩΤΟ)

Στην κατάμεστη πλατεία Μιαούλη ο κόσμος λικνίστηκε στις μελωδίες του Γιάννη Σπανού, θυμήθηκε, νοστάλγησε και συγκινήθηκε με τις μουσικές του μεγάλου συνθέτη.

- Advertisement -

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο αφιέρωμα του Δήμου Σικυωνίων στα 90 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου  Έλληνα και Σικυώνιου Συνθέτη Γιάννη Σπανού, του δικού μας Γιάννη.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μεγάλη συναυλία σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Παγιάτη με τη συμμετοχή της Μελίνας Ασλανίδου και του Γεράσιμου Ανδρεάτου ενώ στην αφήγηση ήταν ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.

Στην κατάμεστη πλατεία Μιαούλη ο κόσμος λικνίστηκε στις μελωδίες του Γιάννη Σπανού, θυμήθηκε, νοστάλγησε και συγκινήθηκε με τις μουσικές του μεγάλου συνθέτη.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό στον συνθέτη και σημείωσε ότι ο Χώρος Πολιτισμού των ανακαινισμένων πρώην αποθηκών ΑΣΟ θα πάρει το όνομα του Γιάννη Σπανού, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη ζωή και το έργο του.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου, στο κατάμεστο θερινό σινεμά “Σινέ Παλλάς”, παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ του Άρη Δόριζα “Πίσω από τη μαρκίζα”. Με ιδιαίτερη σκηνοθετική μαεστρία, ο σκηνοθέτης αποτύπωσε την υπέροχη, γλυκιά προσωπικότητα, το τεράστιο ταλέντο και το ασύγκριτο, πολυσχιδές έργο του Γιάννη Σπανού, μέσα από τα λόγια του ιδίου, αλλά και των πολυάριθμων καλλιτεχνών, μουσικών και ερμηνευτών που μίλησαν γι’ αυτόν.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης απονεμήθηκαν τιμητικά αναμνηστικά:

Στον σκηνοθέτη Άρη Δόριζα, για την ικανότητά του να αφηγηθεί την ιστορία του Γιάννη Σπανού με πληρότητα αλλά και ευαισθησία, δημιουργώντας ένα σημείο αναφοράς για τη ζωή και το έργο του Σικυώνιου συνθέτη και

Στην Σοφία Μαγκαφά ανιψιά του αείμνηστου ως εκπρόσωπο της οικογένειας του, σε αναγνώριση της εξαιρετικής προσφοράς του Γιάννη Σπανού στη μουσική τέχνη και της διαχρονικής επιρροής του στη μουσική κληρονομιά μας. «Με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό για το απαράμιλλο ταλέντο, το πάθος και την αφοσίωση που χαρακτηρίζουν το έργο του, το οποίο θα μείνει ζωντανό για πάντα στις καρδιές και τις ψυχές μας», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην αφιέρωση!

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλα αυτά τα αφιερώματα στα μεγάλα αυτά μουσικά τέρατα οπως ο Σπανος ,ο Χαντζιδακης ,Ο Θεωδορακης,Τσιτσάνης κλπ γίνονται για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί και φυσικα να ακουγετε η μουσική και τα τραγούδια από νεωτερους τραγουδιστες με εκτελεσεις διαφορετικές από τις ορινζιναλ !!Ενα τέτοιο αφιέρωμα σε ένα ακόμα μεγάλο μουσικό τέρας θα είναι για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο !!Προς τιμή του «προέδρου «στο Καλλιμάρμαρο 4 Σεμπτεμβριου και με 16 ευρώ είσοδο για το «Όλοι μαζί μπορούμε «θα ακούσεις ,Γλυκερια ,Κοτσιρα ,Μητσιά ,Ρέμο ,Νταλαρα ,Φαραντουρη και πολλούς άλλους !!και ο φιλανθρωπικός σκοπός και το αφιέρωμα στον μέγα Λευτέρη για όποιον δεν έχει τι να κάνει στις 4 Σεμπτεμβρη να παει να περάσει καλά !!Ο Αντρεας σας το λέει ένα μήνα πριν να κάνετε τα κουμάντα σας Αντε καλό μήνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog