Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ: Παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας σε πυρόπληκτους δήμους

Αφορά και την Κορινθία

- Advertisement -

Παρατάσεις στην έκτακτη ανάγκη Πολιτικής Προστασίας, δόθηκαν σε διάφορους δήμους της Πελοποννήσου, με αφορμή ζημιές που έγιναν από πρόσφατες δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, αλλά και με αφορμή τα φαινόμενα έντονης λειψυδρίας.

Πιο συγκεκριμένα, παράταση στην κήρυξη της έκτακτης ανάγκης, πήρε ο δήμος Μεγαλόπολης για τα χωριά Χωρέμι και Τριπόταμο, αφού εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι της κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών, που προέκυψαν απ’ τις φωτιές τις 21ης Ιουνίου 2024.

Η εν λόγω παράταση, θα ισχύσει μέχρι και τις 22 Αυγούστου 2024.

Επίσης, παράταση δόθηκε για έξι ακόμα μήνες, μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου του 2025, δηλαδή, στην έκτακτη ανάγκη που αφορά Λουτράκι, Περαχώρα, Ίσθμια και Αγίους Θεοδώρους, με αφορμή την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2023.

Επίσης, παράταση κήρυξης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας έχουμε μέχρι και τις 12 Αυγούστου 2024, για περιοχές του δήμου Βέλου – Βόχας Κορινθίας, με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11 Ιουλίου 2024.

Αξίζει να τονιστεί, ότι, στο δήμο Βέλου – Βόχας, υπάρχει έκτακτη ανάγκη μέχρι και τις 19 Αυγούστου 2024, για το θέμα που έχει να κάνει με τη λειψυδρία.

Τέλος, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκε και ο δήμος Νεμέας Κορινθίας, με αφορμή την φωτιά που ξέσπασε στις 11 Ιουλίου 2024.

Η κήρυξη ισχύει μέχρι και τις 12 Αυγούστου 2024.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog