Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Ολοκληρώνεται με προβολές ταινιών μικρού μήκους το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λουτρακίου «ΓΕΦΥΡΕΣ»

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις προβολές και συνομίλησε με τους καλλιτέχνες που παρευρέθησαν στις προβολές των ταινιών τους.

- Advertisement -

Η έκτη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λουτρακίου ΓΕΦΥΡΕΣ εγκαινίασε την καλοκαιρινή σεζόν, με μια πλούσια κινηματογραφική εμπειρία στους θερινούς κινηματογράφους Ηλέκτρα και Γαλαξία στο Λουτράκι.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις προβολές και συνομίλησε με τους καλλιτέχνες που παρευρέθησαν στις προβολές των ταινιών τους.

To πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με προβολές ταινιών μικρού μήκους και τεκμηρίωσης μεγάλου μήκους πρόσφατης παραγωγής τις ημέρες 25-26 Ιουλίου στο Δημοτικό Κέντρο Beau Rivage. Οι μη ελληνόφωνες ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους. Σημαντική είναι η παρουσία των σκηνοθετών και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας τους.

H είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

25-26/7/24 Beau Rivage, Παραλία Λουτρακίου:

  • Έκθεση δημιουργιών από μέλη τμημάτων του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Θεοδώρων-Λουτρακίου-Περαχώρας
  • Masterclass μικτών τεχνικών από την Εύη Γιάνναινα Πέτρου, δημιουργός μικτών τεχνικών. Δημιουργία Πίνακα με πηλό, ντεκουπάζ, πάστες και πατίνες με θέμα τον Κινηματογράφο.
  • Mέρος αναβιωματικής έκθεσης ‘Βλέμμα Τιμής” με το φωτογραφικό φακό του Ηλία Περγαντή από Experience Perachora. Η φωτογράφιση έγινε στους ίδιους φυσικούς χώρους όπου διεξήχθη η Μάχη της Περαχώρας τον Σεπτέμβριο του 1822.
  • Έκθεση ζωγραφικής, art installation και μικτών τεχνικών από μέλη του Σωματείου Τέχνης και Λόγου “Αλκυονίδες”
    Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε το πολυθεματικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ σε νέο τουριστικό ρεύμα προς το Λουτράκι και να εκπαιδεύσουμε το τοπικό κοινό στην ψυχαγωγία μέσω του κινηματογράφου, των πρόσφατων έργων των Ελλήνων κινηματογραφιστών παράλληλα με την προώθηση των ντόπιων παραγωγών και καταστημάτων.Στο εξής, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λουτρακίου ΓΕΦΥΡΕΣ συγκαταλέγεται στον χάρτη των διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου και θα διοργανώνεται τις αρχές του καλοκαιριού, τον Ιούνιο, στο Λουτράκι, αμέσως μετά από το σημαντικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στις Κάννες, τον Μάιο.

Η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ, σε τρεις πόλεις, Λουτρακι, Κόρινθο και Ναύπλιο, γίνεται από επαγγελματίες του κινηματογράφου εθελοντικά και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού CineArt με έδρα στην Κορινθία.
Τη διοργάνωση στο Λουτράκι στηρίζουν οι αδελφοί Δρίτσα, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog