Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκινά την κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης σε συνεργασία με την Google

Αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, επίλυση προβλημάτων αλλά και η ηγεσία στην ψηφιακή εποχή είναι η θεματολογία της πρώτης ενότητας της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας της Google για τον Δημόσιο Τομέα

- Advertisement -

Εκπαίδευση σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεκίνησαν ήδη 500 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, με στόχο την εξοικείωσή τους με αυτή και την ενίσχυση των γνώσεων τους.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με τίτλο «Al for All», πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Google και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) και αποτελεί μόνο την αρχή ενός προγράμματος που θα επεκταθεί από τον Σεπτέμβριο σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα.

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Google, περιλαμβάνει τρεις ημερίδες από εξειδικευμένους και έμπειρους εκπαιδευτές της Google.

Οι δύο από αυτές θα απευθύνονται στους δημόσιους υπαλλήλους συνολικά και ξεδιπλώνονται μέσα από τις θεματικές ενότητες «Ενισχύστε την Παραγωγικότητά σας με την Τεχνητή Νοημοσύνη (Al)» και «Μέθοδοι επίλυσης Προβλημάτων».

Η τρίτη ημερίδα, με θέμα «Ηγεσία για την Ψηφιακή Εποχή» αφορά στελέχη που έχουν θέσεις ευθύνης στον δημόσιο τομέα.

Η συνεργασία της Google με το Υπουργείο Εσωτερικών, που είναι μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας αναφορικά με την εκπαίδευση σε θέματα ΑΙ στην Ελλάδα (AI Skilling Initiative in Greece) και ανακοινώθηκε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στοχεύει στην επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης καθώς και στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, προσβάσιμων σε όλους, ενώ, το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας Grow with Google.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ανέφερε σχετικά: «Η ενίσχυση της παραγωγικότητας στο Δημόσιο με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε περήφανοι που στο πλευρό μας βρίσκεται μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας όπως η Google, με τη στήριξη της οποίας ενισχύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των υπαλλήλων, μειώνουμε αποφασιστικά τη γραφειοκρατία και έτσι στρέφουμε το έμψυχο δυναμικό του δημοσίου σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες, αυτές που έχουν ανάγκη όλοι οι πολίτες. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές της Ημερίδας».

«Είναι γεγονός πως η Τεχνητή Νοημοσύνη διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο, αλλάζοντας τα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών και προσφέροντας πληθώρα από οφέλη για όλους. Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιτρέπει στους προγραμματιστές, τις επιχειρήσεις καθώς και σε άλλους οργανισμούς να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτοποριακά προϊόντα και να επιλύσουν σύνθετες προκλήσεις. Μόνο εάν συνεργαστούμε μπορούμε να αναπτύξουμε το ΑΙ με υπευθυνότητα. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που ο δημόσιος τομέας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ευημερία, είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που μπορούμε να κάνουμε αυτό το βήμα», δήλωσε η Head of Marketing της Google για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μαρία Φουντά.

Πληροφορίες προς τους δημοσιογράφους:

Υπουργείο Εσωτερικών

seitanidisd@gmail.com

Google Greece Press office, Pitch PR

google@pitchpr.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog