Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Ενημέρωση για το νερό

- Advertisement -

Μηδενική ανοχή προειδοποιεί η ΔΕΥΑ Λουτρακίου, καλεί τους πολίτες να σεβαστούν την προσπάθειά της και τους ενημερώνει να μην ενοχλούν την Τεχνική Υπηρεσία γιατί δεν θα λάβουν απάντηση.

Αναλυτικά το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από σήμερα εγκαινιάζεται η τακτική δημοσίευση Ενιαίων Δελτίων Νερού τόσο για την Δ.Ε. Αγίων Θεοδώρων όσο και για την Δ.Ε. Λουτρακίου-Περαχώρας μετά τα οξυμένα προβλήματα επάρκειας του προηγούμενου 10ημέρου.

Στο παρόν διατυπώνονται οι γενικοί κανόνες επικοινωνίας και ενημέρωσης των καταναλωτών καθώς και η διάκριση των αρμοδιοτήτων του προσωπικού της ΔΕΥΑ, προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας.


⏺️ Οδηγίες επικοινωνίας

Για την συνεχή ενημέρωσή τους για την εξέλιξη και την πορεία επίλυσης των προβλημάτων υδροδότησης, για την αναφορά βλαβών και για τον προγραμματισμό της διανομής του νερού στις διάφορες περιοχές, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της επόμενης παραγράφου.
Για την εξασφάλιση ακρίβειας και αμεσότητας της ενημέρωσης και την αποφυγή λαθών οι καταναλωτές πρέπει να δηλώνουν απαραίτητα τον αριθμό καταναλωτή της παροχής τους και τηλέφωνο επικοινωνίας.


⏺️ Τηλέφωνα επικοινωνίας

  1. Τηλέφωνο αναγγελίας βλαβών σε 24ωρη βάση: 2744028361
    Αρμόδιοι υπάλληλοι: Καμπανός Σπυρίδων – Μάγειρας Αναστάσιος
  2. Δ.Ε. Λουτρακίου-Περαχώρας: 2744069551-2 (ώρες 08:00-15:00)
    Αρμόδιοι υπάλληλοι: Σκούρτης Ευάγγελος – Σταματελάτου Ασημίνα – Μίχα Ευρυδίκη
  3. Δ.Ε. Αγίων Θεοδώρων: 2741062365 (ώρες 08:00-15:00)
    Αρμόδια υπάλληλος: Σταφυλά Ιουλία
    ⏺️ Διάκριση αρμοδιοτήτων
    Βασικός όρος για την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα της ομάδας δράσης κατά της λειψυδρίας είναι η εξασφάλιση της αποκλειστικής απασχόλησης και της προσήλωσης καθενός στα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε για την τήρηση των παρακάτω:
  • Οι καταναλωτές να αποφεύγουν να απασχολούν τους υπαλλήλους της προηγούμενης παραγράφου με άλλα ζητήματα εξυπηρέτησης για τα οποία μπορούν να απευθύνονται στο λοιπό διοικητικό προσωπικό.
  • Γνωστοποιείται ότι το σύνολο του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, καθώς ασχολείται με την αποκατάσταση βλαβών, την εκτέλεση εργασιών διανομής του διαθέσιμου νερού και τον έλεγχο των καταναλώσεων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο προσωπικό της Τ.Υ. μέσω μηνυμάτων SMS.
    Όπως θα διαπιστώσετε στα επόμενα δελτία το λιγοστό προσωπικό της επιχείρησης συνεχίζει να δίνει την μάχη σε 24ωρη βάση, σε συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών με στόχο την εξασφάλιση του νερού για όλους τους καταναλωτές με δίκαιο τρόπο χωρίς διακρίσεις.
  • Σας καλούμε να σεβαστείτε και να σταθείτε συμπαραστάτες σ’ αυτήν την προσπάθεια περιορίζοντας την κατανάλωση νερού αποκλειστικά εντός των οικιών, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ.
    Η ανοχή απέναντι στα φαινόμενα σπατάλης και αλόγιστης χρήσης θα είναι μηδενική.
  • ➡️ Όλες οι ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου της Δ.Ε.Υ.Α Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων εδώ: https://deya-loutraki.gr/enimerotheite/

- Advertisement -

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να μπω και εγώ στο χορό με το νερό !!!Διαβαζω τα σχόλια για το πρόβλημα και να γράψω και εγώ κάτι !!Το πρόβλημα με το νερό και την καλοκαιρινή περίοδο να πηγαίνει σε οικισμούς εκτός πόλης δεν είναι τωρινό ,ουτε περσινό ουτε πρόπερσινο!!Το 1989 μέχρι το 1994 που εμένα στα άσπρα χώματα το καλοκαίρι ειδικα το Σαββατοκύριακο δεν είχαμε νερό !!Δεν υπηρχε φυσικα τότε όλη αυτή η δεύτερη πολιτεία που υπάρχει τώρα !!Σε περιοχες εκτός πόλης υπηρχε το θέμα και το πρόβλημα και θα υπάρχει και στο μέλλον !!Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει όλη αυτή η κατάσταση αφού είναι κάτι που λογικο είναι να υπάρχει το πρόβλημα οταν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση !!Ειδικος φυσικα δεν είμαι ουτε κάνω τον ξερόλα και δεν γνωρίζω αν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα !!Σχολιασα από προσωπική εμπειρία πριν 35 χρόνια μόνιμη κατοικίας εκτός πόλης !!Καλο καλοκαίρι και υπομονη

    • Όσον αφορά τον τρόπο σας, ντροπή σας είναι το λιγότερο.. Όσον αφορά για το πρόβλημα: το γνωρίζετε, το περιμένετε, το σκεπάζετε και αντί να ξεσπασετε στην περιφέρεια και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ξεσπατε στον κόσμο που τελικώς δεν έχει νερό.. Ίσως θα μπορούσατε να φέρετε τα κανάλια και να δώσετε ένα γερό μήνυμα υπευθυνότητας τόσο στους ανθρώπους που πάσχουν και “ενοχλούν” οσο και στους παραπάνω που μάλλον πίνουν από την καινούργια πηγή που αδειοδότησε ο δήμος για το “Εονιο”.. Αλήθεια, αν σας απαντούσε έτσι ο σερβιτόρος στην παραλία που περιμένετε να πάρετε τον καφέ σας, που και αυτός τρέχει να τα βγάλει πέρα μέσα στην άμμο πως θα σας φαινόταν? Τι θα απαντουσατε? Ποια θα ήταν η “ανοχή” σας? Δυστυχώς έρχεται η ώρα που δεν θα χρειάζεστε στη θέση σας και ένα ωραίο ΑΙ bot θα μισθωθεί για να σας αντικαταστήσει. Μέχρι τότε επικεντρωθείτε στον να βγάζετε μη αποτελεσματικές ανακοινωσεις/διαταγές και όταν θα έρθει η ώρα της αντικατάστασης θα μπορείτε και εσείς να πείτε :”μα εγώ έκανα τη δουλειά μου”. Και ελπίζω ο σερβιτόρος να είναι εκεί..

  2. Το δελτίο τύπου αντίκειται στην αρχή της εξυπηρέτησης των πολιτών και συνιστά παράβαση καθήκοντος.ποια είναι η δευαλ και βάζει όρους σε όλους και για όλα? Θα προωθηθεί άμεσα στην αρχή διαφάνειας και στον εισαγγελέα κορινθου για τα δέοντα.ως εδώ….

  3. Ρε ρε αφήνετε το υφακι λέω εγώ και να κοιτάξετε να κάνετε αυτό που πληρώνεστε! Καρεκλοκενταυροι, Ε καρεκλοκενταυροι! Που θα μας απείλησε κιόλας!

  4. Ρε δεν αφήνετε το υφακι λέω εγώ και να κοιτάξετε να κάνετε αυτό που πληρώνεστε! Καρεκλοκενταυροι, Ε καρεκλοκενταυροι! Που θα μας απείλησε κιόλας!

  5. Ντροπή μόνο και μόνο με αυτήν την ανακοίνωση.. αντί να φτιάξετε την βλάβη κτλ κτλ βγάζετε και ανακοινώσεις ότι ενωχλουμε..ντροπή…από πού θα έχουμε ενειμερωση από τα περίπτερα άντε νούμερα

  6. Πολύ “αποφασίζουμε και διατάζουμε” στυλ έχει η ανακοίνωση! Είστε εκτεθειμένοι κύριοι της ΔΕΥΑΛ . Έχετε ταλαιπωρήσει κόσμο στερώντας το νερό από τα σπίτια τους πάνω από 10 μέρες!! Να είστε συνεργάσιμοι με τους πολίτες και φέρτε το νερό

  7. Να ελενξη ο Δήμος Λ.Π.τους μετρητές ποιοί κάνουν αλόγιστη χρήση και να επιβάλει πρόστιμα …. Και να πάψουν να λένε ότι λένε….

    • Κύριε δεν είναι μόνο η αλόγιστη σπατάλη που κάνουν??? Ας κοιτάξουν αυτούς που δεν πληρώνουν καθόλου νερό, Μας χρεώνουν 60 κυβικά νερό με τα σπίτια κλειστά. Βάλανε ηλεκτρονικά ρολόγια, Για ποιο λόγο χρεώνουν 60 κυβικά???? Τους ρωτάς και λένε αυτή είναι η τακτική του δήμου. .

  8. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του Γιώργου, δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις σε ένα κοινωνικό αγαθό, τι θα πει οι κάτοικοι λουτρακίου και οι άλλοι.

    • Λάθος. Δεν μπορώ να χτίζω όπου θέλω και να έχω απαίτηση να έχω και νερό πιοσιμο Λουτρακιου. Πριν χτίσεις, μάθε αν θα μπορέσεις να έχεις νερό. Κι αν σου λένε ότι υπάρχει ελειψη νερού μη χτίζεις.

  9. ,κατι δημαρχοι και αντιφημαρχοι μια χαρα εχουνε νερο οπως και τα ξενοδοχεια αφηστε λοιπόν τις μαγκιες.κλανιες και τις μαλακιες και δωστε στα νοικοκυρια νερο κοπριτες το παιζετε και ιστορια κοπριτες ε κοπριτες

  10. Είστε όλοι για τα μπάζα ούτε το νεράκι που σας έλαχε απ τον Θεό δεν μπορείτε να διαχειριστητε παλιό τενεκεδες ξεγανωτοι!!!

  11. Ρε αντε μαζευτειτε που σας περνουμε κ τηλ κ σας ενοχλουμε απο την δουλεια σας που τα ξυνετε ολη μερα κ δεν εχουμε νερο!!!! Καντε την δουλεια σας γιατι εμεις σας πληρωνουμε κανονικα! Θα σας ξεφτιλιζουμε εφοσον δν εχουμε νερο ουτε για τα βασικα! Αντε γεια!

  12. Είσαστε όλοι εκεί στη ΔΕΥΑΛ για τα μπάζα όλοι σας .Μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ εδώ κ 14 μέρες στην αγ.μαρινα στον Ισθμό δεν υπάρχει σταγόνα. Μας ανακοίνωσαν θα έχουμε νερό από της 19 του μήνα που ειναι μπεκιαρη κ Πρωτονοταρίε το νερό ;βέβαια εσύ έχεις νερό γιατί παίρνεις νερό γιατι είσαι κοντά στον κρουνο της πυροσβεστικής .Εισαστε υποχρεωμενοι να μας φερεται νερό. Θα σας ξεφτιλισουμε στα κανάλια.

      • Αυθαίρετος/η είσαι εσύ που φοβάσαι να αναφέρεις έστω το όνομα σου, δεν κλέψαμε αγόρασαμε με συμβόλαια, άσχετα αν πολύ από τους πρώτους που φτάσατε στην περιοχή καταπάτησαν καταπάτησαν τα πάντα και μην ξεχνάτε το νερό είναι του Θεού και κοινωνικό αγαθό.

  13. Μαγκιά υφακι και αν τους δώσεις χαστούκι θα σου κάνουν μήνυση!θα σας χαρακτηρίζα ζώα αλλά θα θίξω τους φίλους μας τα ζώα!!

  14. Καλά σας κάνουν ρε!!!
    Πληβειοι Ε πληβειοι, όταν χτίζατε εκτός σχεδίου ήταν καλά???
    Τώρα να ψοφήσετε και να πάτε να πάρετε εμφιαλωμένο και ψύκτες
    ΟΥΣΤ!!! πού θέλετε και νερό

    • Σωστός. Αφού εμείς στη πόλη, οι νόμιμοι, δεν έχουμε αρκετό νερό, παραπονιέστε εσείς οι παράνομοι που χτίσατε ξέροντας ότι το νερό του Λουτρακιου είναι περιορισμένο; Όπως είπε και ο άγνωστος Χ, να πάρετε εμφιαλωμένα. Η να φύγετε και να πάτε στη Βόρειο Ελλάδα, στο Γραμμο και στο Βίτσι, όπου υπαρχει μπόλικο νερό αλλά καθόλου κόσμος.

    • Φίλε μου λίγο ντροπή τι διαχωρισμός και κακίες είναι αυτα που λές? Εκτός σχεδίου είμαι αλλά χτισμένο με άδεια του 1979. Ο Παπαδόπουλος έδωσε τότε το δικαίωμα σε όλους να μπορούν να χτίσουν 50 τετραγωνικά για εξοχική κατοικία σε εκτος σχεδιου περιοχές. Και μιλάμε για εκατοντάδες ή μπορεί και χιλιάδες άδειες. Επίσης ο ίδιος πήγε το νερό στην Κόρινθο σε μια μέρα.
      Επίσης στο Ψυχικό-Κλεφτοραχη που μένω, (εκτός σχεδίου) έχουμε δεξαμενή με γεώτρηση αλλά το νερό (επειδή οι εντός Λουτρακίου έχουν ανάγκες.. μας το παιρνουν και εμας το κόψανε. Μόλις γκρινιαξαμε μας βαλαν στη δεξαμενή μή πόσιμο.
      Εκτός σχεδίου πόλης είμαστε, παράνομοι όχι.
      Το νερό είναι απο γεώτρηση μας που είμαστε εκτος σχεδίου αλλά προορίζεται για εσας του εντός σχεδίου.
      Κατάλαβες? Καταλάβατε?
      Και τα γράφω γιατί σίγουρα θα γίνουν οι απαραίτητες μαζικες μηνύσεις στους υπεύθυνους που δίνει το δημόσιο αγαθό που λέγεται νερό στον ιδιώτη Eonio το οποίο ανήκει στο Άγιο Όρος αλλά ο κοσμάκης δεν έχει νερό ούτε για τουαλέτα…και ακούμε δικαιολογίες ότι ποτίζουν τα μποστανια
      Ντροπή αλλά θα λογοδοτήσουν

  15. Θα λάβουμε υπόψη μας τις απειλές σας , όσο έχετε λάβει και εσείς τις δικές μας τόσα χρόνια, αλλά μην ξεχνάτε ότι είμαστε πολύ περισσότεροι από σας “καρεκλοκένταυροι” άμα δεν υπήρχε νερό να μη μας βάζατε να πληρώσουμε όλες τις υποδομές , οι συνοικισμοί πανάκριβα , μετά να βάζετε παντού ρολόγια και να τα βάζετε και να τα βγάζετε και να μην ξέρετε τι σας γίνεται , θέλουμε πίσω τα λεφτά μας και να σταματήσετε να μας ζητάτε πάγια.
    Αρβανιτοφάρα Κούγκι θα γίνει,🧨🧨

  16. Το αποφασίζουμε και διατάζουμε είναι απόρροια του Δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών. Εάν ήταν σε ιδιώτες, πρώτοι θα τους βρίζανε
    Ανεξάρτητα του απαράδεκτου ύφους της ανακοίνωσης και ότι δεν θα απαντάνε στα τηλέφωνα ( ακόμα και εάν κάποτε εξομαλυνθεί η κατάσταση), νομίζω είναι θράσος να πληρώνεις 12 μήνες τον χρόνο , ενώ η πραγματική κατανάλωση σου δεν ξεπερνάει αυτή του ενός η δυο μηνών, και να μην έχεις νερό όταν το χρειάζεσαι Αλήθεια τι παραπάνω θα πληρώναμε σε ιδιώτη ( που τουλάχιστον πιστεύω δεν θα δήλωνε ανερυθρίαστα ότι δεν θα σηκώνουν τα τηλέφωνα)
    Ξέρω ότι θα δυσανασχετήσουν κάποιοι με αυτά, αλλά δεν ανέχομαι πριν ένα χρόνο να είχαν βγει οι εν λόγω κύριοι στο δρόμο υπερασπιζόμενοι το νερό ως δημόσιο αγαθό και να συμπεριφέρονται δικτατορικά και σας γράφουμε κανονικά, μη απαντώντας σε κανένα

  17. Για ποια αλόγιστη χρήση των πολιτών μιλάμε και ποια λειψυδρία? Είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύετε στα μούτρα μας? Γιατί δεν μιλάτε για την αλόγιστη άντληση νερού με τις νέες γεωτρήσεις του εργοστασίου νερού?
    Ξαφνικά μόνο φέτος έχουμε λειψυδρία, φέτος αυξήθηκαν οι οικισμοί, φέτος φτάσανε οι πηγές μας
    στα τάρταρα ? Φέτος, αλλά μετά τις γεωτρήσεις, τυχαίο? Δεν νομίζω…
    Αυτό αν το λύσετε, θα ξαναδούμε νεράκι στις βρύσες μας, και δεν θα σας ενοχλούμε….

  18. Όσον αφορά το σχόλιο για τις “δεύτερες πολιτείες” αγαπητέ Ανδρέα, οι φόροι, ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη κλπ για αυτές τις πολιτείες πληρώθηκαν και θα συνεχίσουν να πληρώνονται. Η διαφορά αφορά στο τι παίρνει πίσω ο πολίτης για αυτά που πληρώνει και σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται πως δεν μπορεί να πάρει ούτε τα πολύ βασικά..

  19. Σαν πολλά στραβά να έχουν μαζευτεί τελευταία!
    Κόμβοι “σκοτωστρες”!
    Σκουπίδια στο πρανές του Ισθμού, δίπλα στο Συνεδριακό!
    Και τώρα το νερό μας, πουλάς το νερό σου, όταν δεν έχεις να πιεις? Τι να πω? Θα πω το ” βρε που πάμε?”

  20. Έχω θερινή κατοικία εντός της πόλης του Λουτρακίου . οι ημέρες διαμονής μου δεν ξεπερνούν τις 30 για ένα χρόνο. Πληρώνω τον ίδιο πάγιο 30.5 με κλειστή την εσωτερική παροχή. Με ποια λογική, χρεώνονται καταναλωσεις χωρις χρήση; κατά τα άλλα αποφασίζουμε και διαταζουμε..

  21. ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ

  22. Μια αλητεία έλεος τόσους μήνες τή κάνατε περιμένατε να έρθει το καλοκαίρι ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ ΚΎΡΙΕ ΓΚΙΩΝΗ ήρθαν τά εγγόνια μου να τα δω και όπως ήρθαν έφυγαν γιατί δεν είχα ούτε σταγόνα και πληρώνω δύο ρολόγια ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ

  23. Μια αλητεία έλεος τόσους μήνες τή κάνατε περιμένατε να έρθει το καλοκαίρι ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ ΚΎΡΙΕ ήρθαν τά εγγόνια μου να τα δω και όπως ήρθαν έφυγαν γιατί δεν είχα ούτε σταγόνα και πληρώνω δύο ρολόγια ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ

  24. Θα μπορούσαμε να πάρουμε μια απάντηση γιατί μας χρεώνουν 60 κυβικά νερό το κάψουμε δεν το κάψουμε?? Και γιατί ο δήμος Λουτρακίου δεν κοιτάζει αυτούς που έχουν νερό και δεν το πληρώνουν χρόνια τώρα??? Απλά βρίσκουμε ένα θύμα και εντάξει. Τί να πω??? Υπομονή θα γεμίζουμε με βυτία και μετά θα πληρώσουμε και το δήμο για το νερό που δεν έχουμε.

  25. Θα συμφωνήσω μαζί σας. Πληρώνουμε το νερό κάψουμε δεν κάψουμε 60 κυβικά. Βάζουμε τα ρολόγια και πάνε και τα βγάζουν και βάζουν ηλεκτρονικά. Δεν ξέρω πως τα έχουν ρυθμίσει και γράφουν τα κυβικά σαν νερό??? Ας πάνε να ελέγξουν αυτούς που αλλού είναι τα ρολόγια και αλλού η ενώσεις τους. Όλη την ημέρα με ένα λάστιχο. Κρίμα λυπάμαι. ??????

  26. Οι παραθεριστές που έρχονται στο Λουτράκι για τριάντα ημέρες τον χρόνο και αφήνουν τα χρήματα τους στην πόλη του Λουτρακίου θέλουν να έχουν νερό στα σπίτια τους και μην τους κοροϊδεύετε λέγοντας ότι δεν υπάρχει αρκετή πίεση για να ανέλθει στις περιοχές που είναι ψηλά και εκτός σχεδίου πχ πούσι μεϊντάνι και η πόλη και τα ξενοδοχεία να έχουν νερό και αφού δεν υπάρχει νερό τότε πως το εργοστάσιο εονιο πουλάει μπουκάλια με νερό σε όλη την Ελλάδα .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog