Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Δόθηκε άδεια ανώρυξης γεώτρησης στον υδροφόρο για τα συμφέροντα της N.U.AQUA-EONIO

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr δόθηκε άδεια ανώρυξης γεώτρησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής-Διεύθυνση Υδάτων και μάλιστα στον υδροφόρο ορίζοντα στην Ν.U.AQUA (εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού).

Σύμφωνα με την ΑΔΑ η σχετική άδεια προβλέπει άντληση 300.000 (!!!!!) κυβικών νερού!!!! για τα συμφέροντα τη εταιρείας! δηλαδή για την εμφιάλωση νερού.

Ο δήμος Λουτρακίου (δημότες) είναι ιδιοκτήτες του φυσικού μεταλλικού νερού και σύμφωνα με Νόμο του Κράτους (1947), κανείς δεν μπορεί να οικειοποιηθεί, εμπορευθεί ή εκμεταλλευτεί το νερό χωρίς την άδειά του.

Παρ΄όλα αυτά ο Δήμος Λουτρακίου (δημοτική αρχή)και η Διευθύνση Περιβάλλοντος συναίνεσε για να εκδοθεί η σχετική άδεια, ενώ το σχετικό έγγραφο-ειδοποίηση από τη Διεύθυνση Υδάτων Αττικής κοινοποιήθηκε προς γνώση στις 17 Απριλίου 2024.

Ο Σύλλογος εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λουτρακίου συνεδρίασε τη Δευτέρα και αποφάσισε να ζητηθεί η ανάκληση της άδειας ανώρυξης της συγκεκριμένης γεώτρησης, όπως δήλωσε στο loutrakiblog.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Τάσος Μαστραντωνάκης.

Καλείται σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι, να αποφασίσει το Σώμα σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog