Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αναβαθμίζονται οι αγωνιστικοί χώροι σε τρία γήπεδα του δήμου

Πρόκειται για το Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου, όπου θα τοποθετηθεί νέος, σύγχρονος, φυσικός χλοοτάπητας και για τα γήπεδα Αθικίων και Ξυλοκέριζας

- Advertisement -

Για τη νέα δημοτική αρχή του δήμου Κορινθίων η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών είναι κεφαλαιώδους σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα του δήμου μας.

Πρόκειται για το Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου, όπου θα τοποθετηθεί νέος, σύγχρονος, φυσικός χλοοτάπητας και για τα γήπεδα Αθικίων και Ξυλοκέριζας, όπου θα τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας τελευταίας γενιάς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός και για τα δύο έργα είναι 754.879,74 ευρώ!
Ξεκινώντας από τα δύο γήπεδα στις Κοινότητες των Αθικίων και της Ξυλοκέριζας.

Ο υπάρχων συνθετικός χλοοτάπητας είναι υποβαθμισμένος, λόγω παλαιότητας, και ο αγωνιστικός χώρος σκληρός, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους αθλητές.

Με την αντικατάσταση του, πέρα από την αισθητική αναβάθμιση και την βελτιωμένη εικόνα των γηπέδων, διασφαλίζεται σε σημαντικό βαθμό η σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Τα ίδια ισχύουν και σε ό,τι αφορά το Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου. Όλοι όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο ξέρουν πως ο χλοοτάπητας είναι το βασικότερο στοιχείο σε ένα σύγχρονο γήπεδο και βελτιώνει την απόδοση μιας ομάδας σε μεγάλο βαθμό.

Ο δήμος Κορινθίων είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει την συμφωνία με την διοίκηση του ΠΑΣ Κόρινθος, προκειμένου να τον βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνει τη νέα χρονιά να κερδίσει την άνοδο στην Super League 2.

Γι αυτό προχωρά στην αντικατάσταση του «γερασμένου» χλοοτάπητα, με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στον τομέα αυτό. Μετά την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, το Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου θα έχει έναν από τους καλύτερους αγωνιστικούς χώρους στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου δεν αφορά μόνο τον κύριο αγωνιστικό χώρο των 8,960 m2 (όπου θα τοποθετηθεί προκαλλιεργημένος έτοιμος φυσικός χλοοτάπητας) αλλά και τους βοηθητικούς χώρους των 4.000 m2, όπου θα γίνει σπορά.

Στον δήμο Κορινθίων έτσι αντιλαμβανόμαστε την προσφορά στους νέους και τις τοπικές κοινωνίες. Με αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών, αλλά και με δημιουργία νέων, όπου είναι απαραίτητο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog