Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: «Χωρίς Οριοθετημένο Σχέδιο το Υπουργείο Υγείας»

Είναι απορίας άξιο πως ένας Υπουργός χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους για να πλησιάσει τον πλέον επιστημονικό τομέα της χώρας

- Advertisement -

Παρακολουθήσαμε με έντονο προβληματισμό τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη, περί επίταξης των ιδιωτών ιατρών προς ενίσχυση των εφημεριών των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Μάλιστα, σε περίπτωση άρνησής τους, απειλεί με διακοπή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η οποία αποτελεί την ολοκλήρωση της κλινικής εξέτασης και επομένως αφαιρεί έμμεσα από τους ασθενείς το δικαίωμά τους.

Είναι απορίας άξιο πως ένας Υπουργός χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους για να πλησιάσει τον πλέον επιστημονικό τομέα της χώρας. Είναι απορίας άξιο πως ο Υπουργός δεν ενστερνίζεται τις απόψεις και το σχέδιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων.

Αποτελεί γεγονός η έλλειψη σεβασμού στους ιατρούς από τον Υπουργό Υγείας και καταδεικνύεται πρωτίστως η ανάγκη αλλαγής της επικοινωνιακής πολιτικής του Υπουργείου γενικότερα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας αναγνωρίζει τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, ταυτόχρονα όμως τις χρεώνει στην απουσία ορθολογιστικής πολιτικής στην υγεία από πλευράς της κυβέρνησης.

Δεν έχει υπάρξει κανένα απολύτως σχέδιο που να αποτυπώνει τις ακριβείς ανάγκες, να τις προτεραιοποιεί και ανάλογα με αυτές να καθορίζονται ισχυρά κίνητρα για τους ιατρούς.

Ο ιατρικός κόσμος διαχρονικά έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα κατά της υπόληψής του. Οι εκβιασμοί δεν γίνονται αποδεκτοί και επιστρέφονται απ’ όπου προήλθαν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας προτείνει, ανα Περιφέρεια, την άμεση έναρξη διαλόγου με τις υγιείς εμπλεκόμενες πλευρές να συμμετέχουν με έναν μοναδικό όρο: τον καθολικό σεβασμό στα επιστημονικά κριτήρια.

Σε κάθε άλλη περίπτωση και περαιτέρω αδιαλλαξία του Υπουργείου Υγείας, μελετάται η διενέργεια κινητοποιήσεων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog