Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δημήτρης Πτωχός: «Η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες της στρατηγικής μας για την Περιφερειακή ανάπτυξη»

Τριετής Προγραμματική Σύμβαση για το «Διεθνές Κέντρο Χορού»

- Advertisement -

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός και ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος προχώρησαν στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ενίσχυσης των δράσεων του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας.

Το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουλίου, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Φεστιβάλ, υπεγράφη η σύμβαση τριετούς διάρκειας που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, προσφέροντας σπουδαίες ευκαιρίες στους καλλιτέχνες και ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πελοποννήσου.

«Η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες της στρατηγικής μας για την Περιφερειακή ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας μας.

Το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας είναι ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός που προάγει την καλλιτεχνική δημιουργία και την πολιτιστική εκπαίδευση.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, επενδύουμε στο μέλλον και στην περαιτέρω ανάπτυξή του και την προβολή του σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

Η πολιτιστική ανάπτυξη δεν είναι μόνο ζήτημα οικονομικών πόρων, αλλά και θέμα ψυχής, οράματος και συνεργασίας», ανέφερε, σχετικά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog