Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Οι τοποθετήσεις του Κωστή Ζερβού στα προ ημερησίας θέματα του Συμβουλίου της Τρίτης 25.6.2024

5 θέματα

- Advertisement -

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 25.6.2024 και ειδικότερα στα προ ημερησίας θέματα, η Παράταξή μας έθιξε αρκετά θέματα:

Πρωταρχικά, το θέμα που έχει προκύψει με το φαινόμενο της λειψυδρίας και την διαχείρισή του από την Δημοτική Αρχή. Από τον Μάρτιο έχουμε καταθέσει μία δέσμη προτάσεων με σκοπό την βέλτιστη διαχείριση αυτής της πολύ σοβαρής κατάστασης. Δυστυχώς, ούτε το αυτονόητο δεν έχει πραγματοποιηθεί, δηλαδή μία έντονη καμπάνια ευαισθητοποίησης των Δημοτών με αποτέλεσμα στην πλειοψηφία τους να αγνοούν το μέγεθος του προβλήματος ή ακόμη και το πρόβλημα εν γένει.
Στην συνέχεια, αναφερθήκαμε στην ανάρμοστη και εθελόδουλη στάση που επέδειξε ο Κύριος Γκιώνης με αφορμή το ατύχημα που συνέβη με βυτιοφόρο όχημα, σε γέφυρα της Π.Ε.Ο. στην περιοχή του Ισθμού. Η γέφυρα κρίθηκε επικίνδυνη και αποφασίστηκε άμεσα η κατεδάφισή της. Η κατεδάφιση της γέφυρας σε συνδυασμό με την απουσία βυθιζόμενης γέφυρας στο Καλαμάκι δημιούργησαν μία ιδιαίτερα δυσμενή συνθήκη για μόνιμους κάτοικους αλλά και εργαζόμενους οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να διανύουν επιπλέον 40 χιλιόμετρα σε κάθε μετακίνησή τους. Με όλα αυτά να συμβαίνουν, η ανησυχία του κυρίου Γκιώνη ήταν μήπως οι δηλώσεις του εκληφθούν ως αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση. Του υπενθυμίσαμε ότι χρέος του είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Δημοτών ανεξαρτήτως κυβέρνησης, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να έρθει σε ρήξη με φίλιους προς αυτόν πολιτικούς χώρους.
Επίσης, στηλιτεύσαμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει το παλαιό γήπεδο των Ισθμίων σε εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο αποχέτευσης ακάθαρτων λυμάτων με σκοπό να σταθμεύει τα οχήματά της. Κρίνουμε τον συγκεκριμένο χώρο ως τον πλέον ακατάλληλο για αυτήν τη χρήση. Άλλωστε το συγκεκριμένο γήπεδο σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής προορίζεται για την δημιουργία αθλητικού πολυχώρου. Εμπαιγμός διαρκείας.
Επιπλέον, ζητήσαμε εξηγήσεις για την καθυστέρηση ενεργοποίησης των δύο πενταμελών Συντονιστικών Επιτροπών, μία για το ΚΑΠΗ Λουτρακίου και μία για το ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων, οι οποίες συστήθηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Απριλίου και έχουν ως σκοπό την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους και τον συντονισμό των δράσεων τους. Αυτή την στιγμή οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους Προέδρους των ΚΑΠΗ ουσιαστικά, οι οποίοι συμπτωματικά στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιοι με την Παράταξη της Δημοτικής Αρχής. Θα επανέλθουμε στο ζήτημα διότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόλις δύο συνεδριάσεις και αυτές με δική μας πίεση, ενώ γίνεται προσπάθεια να τους αφαιρεθούν αρμοδιότητες με πραξικοπηματικό τρόπο.
Τέλος, καταθέσαμε ερώτηση σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα έκδοσης της δικαστικής απόφασης που αφορά στην υπαγωγή του καζίνο στον πτωχευτικό νόμο καθώς και με το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται απολύσεις στην επιχείρηση. Έκπληκτοι ακούσαμε τον κύριο Γκιώνη να ομολογεί πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στην επιχείρηση και γίνονται εκκαθαρίσεις που δεν γνωρίζουμε την έκτασή τους. Προεκλογικά βεβαίως άλλα υποστήριζαν.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog