Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Στη Βουλή ο δρόμος Σχίνου-Αλεποχωρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Γ. Ψυχογιός: «Φτάνουν οι υποσχέσεις σας! Να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για να ανοίξει με ασφάλεια ο δρόμος Αλεποχωρίου – Σχίνου»

Συζητήθηκε στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον κ. Γ. Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τον κλειστό  ο δρόμο Αλεποχωρίου – Σχίνου.  

Ο κ. Ψυχογιός  υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για ένα κομμάτι του δικτύου, πολύ σημαντικό για την οδική σύνδεση και εξυπηρέτηση κατοίκων, παραθεριστών, επισκεπτών, εργαζομένων και επαγγελματιών της περιοχής, της οποίας ο πληθυσμός το καλοκαίρι αυξάνεται πολύ, αλλά και για τη σύνδεση Στερεάς Ελλάδας-Πελοποννήσου, καθώς αποτελεί μία από τις εναλλακτικές οδούς, για οχήματα, πυροσβεστικά, ασθενοφόρα κλπ, με σκοπό την ταχεία αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων έκτακτων περιστατικών ή σε περίπτωση που κλείσει, όπως έγινε πρόσφατα, η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου».

Ο Βουλευτής Κορινθίας αναφέρθηκε στην “επικίνδυνη κατολίσθηση που σημειώθηκε σε σημείο του δρόμου Αλεποχωρίου-Σχίνου”, αλλά και στην “αυτοψία που ακολούθησε στο σημείο την 1/4/2024, από εκπροσώπους της Περιφέρειας και της κυβέρνησης και κατά την οποία υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν άμεσες παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να λειτουργήσει ο δρόμος με ασφάλεια”.

«Δυστυχώς, με ευθύνη της κυβέρνησης και παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί, δεν έγινε μέχρι σήμερα καμία από τις αναγκαίες παρεμβάσεις», κατέληξε ο κ. Ψυχογιός.

Τέθηκαν 2 βασικά ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υφυπουργό:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα από την κατολίσθηση στο συγκεκριμένο σημείο και να ανοίξει με ασφάλεια ο δρόμος Αλεποχωρίου-Σχίνου;

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και μακροπρόθεσμα το πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή εδώ και χρόνια;

Στην απάντησή του ο κ. Σπανάκης ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δώσει μια οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα λέγοντας ότι σε λίγες μέρες θα υπογραφεί σχετική σύμβαση, χωρίς όμως να δώσει καμία απάντηση στη δευτερολογία του κ. Ψυχογιού, σε σχέση με την άμεση αποκατάσταση του δρόμου που είναι αναγκαία για όλους στην περιοχή, αλλά και σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου που αφορά στην μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ο κ. Ψυχογιός επισήμανε και την γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής μετά την τεράστια καταστροφή από τη φωτιά του 2021 που έκαψε 71.000 στρέμματα στα Γεράνεια, αλλά και στα σχέδια για τοποθέτηση 71 ανεμογεννητριών σε συνδυασμό με το δίκτυο υπερυψηλής τάσης που θα δημιουργήσουν εικόνα «κρανίου τόπου» στα Γεράνεια και συνολικά ερήμωση στην περιοχή.

Για τους παραπάνω λόγους, ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργό η Πολιτεία να παρέμβει άμεσα στο θέμα του δρόμου που αποτελεί μεγάλο πλήγμα να είναι κλειστός το καλοκαίρι και για λόγους πρόσβασης της τοπικής κοινωνίας, βιοπορισμού των επαγγελματιών, αλλά και της ασφάλειες με την διέλευση πυροσβεστικών, ασθενοφόρων, περιπολικών και άλλων οχημάτων, ώστε οι πολίτες να βλέπουν ότι το κράτος έχει αντανακλαστικά και δεν τους αγνοεί για τα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες τους και είναι συνεπές στις βασικές υποχρεώσεις του απέναντί τους.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης εδώ:

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog