Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού για το Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής Ψεκασμών Δακοκτονίας

Στοιχεία Συσκευών ανά ΔΑΟΚ

- Advertisement -

Την ευκαιρία να ενημερωθεί για το σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής ψεκασμών δακοκτονίας, είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, από τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας, Δημήτρη Μητρόπουλο.

Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται καθολικά και στις έξι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφέρειας.

Λεπτομέρειες Συστήματος

Το σύστημα επιτρέπει την καταγραφή χρόνου, θέσης και χρησιμοποιούμενης ποσότητας φυτοφαρμάκων με τη χρήση τεχνολογίας GPS και ροομέτρων.

Οι δυνατότητες παρακολούθησης περιλαμβάνουν:

Παρακολούθηση σε Πραγματικό Χρόνο: Οι ψεκασμοί μπορούν να παρακολουθούνται τόσο στο πεδίο μέσω φορητών συσκευών (tablet, smartphone) όσο και στο γραφείο.

Επιλογή Συνδυασμών Συσκευών: Δίνεται η δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε συνδυασμού συσκευών που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένους ψεκαστές, επιτρέποντας την παρακολούθηση της θέσης ψεκασμού και της ποσότητας χρησιμοποιούμενου φυτοφαρμάκου.

Άμεση Παρέμβαση: Υπάρχει άμεση δυνατότητα παρέμβασης για τη διόρθωση ενδεχομένων λαθών κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.

Τα στοιχεία καταγράφονται στην πλατφόρμα και μπορούν να ανακτηθούν οποιαδήποτε στιγμή για, εκ των υστέρων, ελέγχους. Αυτό επιτρέπει τον εντοπισμό σφαλμάτων και τη διόρθωσή τους είτε άμεσα είτε στον επόμενο ψεκασμό.

Στοιχεία Συσκευών ανά ΔΑΟΚ

Αργολίδα: 127 συσκευές
Αρκαδία: 57 συσκευές
Κορινθία: 57 συσκευές
Λακωνία: 169 συσκευές
Μεσσηνία: 197 συσκευές
Τριφυλία: 99 συσκευές

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του συστήματος αυτού, τονίζοντας τη σημασία της ακριβούς παρακολούθησης και διαχείρισης των ψεκασμών δακοκτονίας για την προστασία των καλλιεργειών και τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής.

Η ενημέρωση έγινε παρουσία και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γιώργου Σπίνου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog