Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Προτεραιότητα του Περιφερειάρχη ο άξονας Σχίνος – Αλεποχώρι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Τη σημασία της λήψης άμεσων και συντονισμένων δράσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, τόνισε, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στην Ενημερωτική Ημερίδα: «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή», που διεξήχθη στην Καλαμάτα, την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και υπηρεσιών.

Το δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, εκπροσώπησαν ο δήμαρχος κ. Γκιώνης και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Εργων κ. Πέρρας.

Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), σημαντικοί ομιλητές από διάφορους τομείς παρουσίασαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους σχετικά με την προσαρμογή στην κλιματική κρίση.

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας επικεντρώθηκαν στην Ενέργεια, στους Υδάτινους Πόρους, στον Πρωτογενή Τομέα και στη Γεωργία, στο Δομημένο Περιβάλλον, στον Τουρισμό και στη Βιοποικιλότητα.

Η δεύτερη ενότητα περιλάμβανε προβολές και παρουσιάσεις που εστίασαν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο τοπίο και την πολιτιστική κληρονομιά.

Συγκεκριμένα, προβλήθηκαν αποσπάσματα video σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πτωχός ανέπτυξε το πρόγραμμά του για σημαντικούς άξονες της Πελοποννήσου που πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις. Προτεραιότητα αποτελεί για την Περιφέρεια ο άξονας Σχίνος Αλεποχώρι, που όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή αλλά και την επικινδυνότητα του δρόμου.

«Η προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην κλιματική αλλαγή απαιτεί συντονισμένες δράσεις, ενίσχυση της χρηματοδότησης, εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύεται να προωθήσει μια οικονομικά βιώσιμη, περιβαλλοντικά φιλική και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της»,είπε ο κ. Πτωχός κλείνοντας την ομιλία του.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του δημάρχου κ. Γκιώνη

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog