Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Οι θέσεις της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Ιουνίου 2024

- Advertisement -

Η Πράσινη Πόλη στο δημοτικό συμβούλιο της 17/6/2024

Προ ημερήσιας διάταξης θέματα


Εγκατάλειψη της παραλίας Κάτω Άσσου


Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να αναδείξουμε το θέμα της εγκατάλειψης της παραλίας του Κάτω Άσσου, όσον αφορά τον απαραίτητο εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτει η παραλία για την εξυπηρέτηση των δημοτών.


Η δημοτική αρχή σιώπησε και καλούμε τους δημότες να κρίνουν τη σιωπή και την αδιαφορία της.
Θέματα ημερήσιας διάταξης


Α. Ανέγερση ειδικού νηπιαγωγείου και ειδικού βρεφονηπιακού σταθμού


Η δημοτική αρχή πρότεινε να γίνει αίτημα στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης ώστε να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Κορινθίων, με σκοπό την ανέγερση Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Βρεφονηπιακού Σταθμού σε ακίνητο ιδιοκτησίας της στην περιοχή Κεραμιδάκι στην Κόρινθο.


Η Πράσινη Πόλη αναγνωρίζει την ανάγκη ανέγερσης του κτιρίου, αλλά εκφράζει τη διαφωνία της ως προς τη θέση του ακινήτου, προτείνοντας να βρεθεί άλλο οικόπεδο σε κεντρικότερο σημείο της Πόλης μας, ώστε να εξυπηρετεί περισσότερα παιδιά.


Με δεδομένο ότι στα μακρόπνοα σχέδια των αρχών συμπεριλαμβάνεται η τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης (Καλάμια, Κεραμιδάκι, 5Φ, Κανταρέ), έχουν εκπονηθεί μελέτες και ανάλογος σχεδιασμός προηγούμενων δημοτικών αρχών ως προς τις θέσεις στάθμευσης και πρασίνου.


Τι μας προτείνει ο δήμαρχος;


Κατασκευή του ειδικού κτιρίου απέναντι από το υπάρχον δημοτικό σχολείο, καταργώντας προηγούμενους σχεδιασμούς ενταγμένους στο σχέδιο πόλης για να μπορέσει να κατασκευασθεί
Ανάπτυξη σχολικού συγκροτήματος και παράλληλη τουριστική ανάπτυξη μιας σεζόν
Έκθεση των μικρών παιδιών στις γνωστές αντίξοες καιρικές συνθήκες
Έκθεση των κτιρίων στις γνωστές αντίξοες καιρικές συνθήκες με παρεπόμενα προβλήματα αντοχής των κτιριακών εγκαταστάσεων στο χρόνο λόγω της θέσης τους πάνω στη θάλασσα
Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ΜΟΝΟ για τον παραλιακό δρόμο στα Καλάμια!


Τι δεν κάνει ο δήμαρχος;


Δεν λαμβάνει υπόψη του πάρα πολλούς σημαντικούς παράγοντες για τη λειτουργία της δομής
Δεν διερευνά άλλες πιθανές θέσεις σε καλύτερα σημεία
Δεν σκέφτεται προς όφελος των δημοτών
Δεν συνεργάζεται και χωρίς να είναι ειδικός προτείνει ανέφικτες λύσεις


Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός


Η απάντηση της δημοτικής αρχής στο ερώτημά μας ότι δεν υπάρχουν άλλα οικόπεδα αλλά και ότι δεν εμπλέκει τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό της παραλίας Καλάμια με τα οικόπεδα ή τους κοινόχρηστους χώρους του σχεδίου πόλης της Κορίνθου, μόνο σαν κακόγουστο αστείο ακούστηκε.
Απάντηση αδιανόητη για την Πράσινη Πόλη !


Ο δήμαρχος μας απαντά ότι θα κάνει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ΜΟΝΟ για τον παραλιακό δρόμο, αλλά προφανώς όχι για τα οικόπεδα που εφάπτονται του δρόμου και είναι κοινόχρηστοι χώροι!
Η Πράσινη Πόλη ψήφισε πάραυτα θετικά και αναμένει…


Β) Παραχώρηση δημοτικού ακινήτου Ξενία Αρχαίας Κορίνθου στο Υπουργείο Πολιτισμού για ανέγερση Μουσείου


Ψηφίσαμε θετικά σύμφωνα με την πρόταση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας που είχε αποδεχθεί το Υπουργείο Πολιτισμού. Το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο ήταν το μικρό θέατρο 500 θέσεων που περιλαμβάνεται στις προτάσεις.


Επειδή επικράτησε κάποιας μορφής πλειοδοσία για τις θέσεις του θεάτρου, προφανώς για να ακούσουν οι ψηφοφόροι της Αρχαίας Κορίνθου, στο τέλος επικράτησε η λογική βάσει της δικής μας παρέμβασης όπου είπαμε επιτέλους ας ακούσουμε μια φορά τους ειδικούς που έχουν μελετήσει τα σχέδια ανάπτυξης της Αρχαίας Κορίνθου!


Τελικά ομόφωνα δεχθήκαμε όλοι την αναγκαιότητα του θεάτρου μέχρι 500 θέσεις.


Γ) Έγκριση δημιουργίας νέας δομής βρεφονηπιακού σταθμού στη δημοτική κοινότητα Σοφικού με την επωνυμία ΙΑ ́Βρεφονηπιακός Σταθμός Σοφικού


ΚΑΙ
Δ) Έγκριση δημιουργίας νέας δομής βρεφονηπιακού σταθμού στη δημοτική κοινότητα Αθικίων με την επωνυμία Ι ́Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθικίων


Ψηφίσαμε θετικά και στα δύο θέματα εστιάζοντας ιδιαίτερα στην περιοχή του Σοφικού, τονίζοντας ότι προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί σε σχέση με τη δημιουργία ή μη του βρεφονηπιακού σταθμού.


Επίσης έγινε αναφορά στη διαχρονική εγκατάλειψη των προσπαθειών ανάπτυξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα της ευρύτερης περιοχής του Σοφικού, την παράδοσή του στις Α.Π.Ε. προβλέποντας ότι δεν θα υπάρχει μελλοντικά κίνητρο για τους κατοίκους να παραμείνουν στην περιοχή και τελικά θα ερημώσει ανεπανόρθωτα.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mπράβο και ζήτω και εύγε. Πράσινη δεν είναι μόνον η πόλη μας, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα. Ή μάλλον, ολόκληρη η Ευρώπη. Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Εργίν Αταμάν με το επιτελείο του και όλους τους παίκτες!

  2. Πράσινο είναι και το ΠΑΣΟΚ ρε μεγαλε !!Πασοκ είχαμε την τελευταία φορά που πήγε η Παναθα Φάιναλ 4 😁😁αλλά τότε βρίζατε τον Τρακη και ο Τρακης έβριζε την 13 και τον ΠΑΟ αλλά αυτά τα ξεχάσατε !!Η Ελλάδα έχει κόκκινησει όπου πηγαίνουν οι δυο ευρωκουπες του Ολυμπιακού να σε πληροφορήσω από τον κόσμο που δίνει το παρόν !Αν ήταν μάγκας ο Τρακης να πήγαινε και τις κούπες που πήρατε φέτος βόλτα στην Ελλάδα μας !ρε εσυ μεγαλε Παναθα ξερεις ποια είναι η διαφορά με τον Αντρέα και εσάς τους 234τους !!Ο Αντρεας είναι παρών και στα καλά και στα άσχημα !Εσεις οι άλλοι στα άσχημα σας χανουμε συνηθως και οταν γίνετε καμία επιτυχία πεταγεστε !!!Εδω θα είμαστε και θα δεις ότι ο Τρακης με τον Αμάν αμάν θα φύγουν νύχτα μαζί με το επιτελείο και ορισμένους παίχτες !!Αντε γεια από τον πρωταθλητή Ευρώπης 2024 🏆

  3. Σωστός ο φίλος του 18:17. Και τώρα που μπήκε στον χορό των πρωταθλητών και ο Λορέντζο Μπράουν, θα μείνει με ένα δόντι ο δρακουμέλ από τη στεναχώρια του. Ο Ντόρσεϊ και πολύς του είναι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog