Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δυναμώνουν οι σχέσεις των Μεγάρων με την Κίνα (ΦΩΤΟ)

μνημόνιο συνεργασίας και συνεννόησης

- Advertisement -

«Κινέζοι αξιωματούχοι που συνόδευαν τον Δήμαρχο του Δήμου Linhai (Λινχάι) της Επαρχίας Zhejiang της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επισκέφθηκαν επισήμως σήμερα το πρωί, Τετάρτη 19 Ιουνίου, τον Δήμο Μεγαρέων», όπως ενημερώνει δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων το οποίο ακολούθως αναφέρει: Τον δήμαρχο Cai Jianjun και τους αξιωματούχους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Μεγάρων ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Σε θετικό κλίμα πρόσφορου εδάφους τέθηκε αρχικώς το πλαίσιο και υπεγράφη Μνημόνιο Συνεννόησης και Κατανόησης για φιλικές ανταλλαγές και συνεργασία. Μνημόνιο που αφορά στην περαιτέρω προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μεγαρέων και του Δήμου Linhai της επαρχίας Zhejiang της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Με βάση την ισότητα και το αμοιβαίο όφελος, οι δύο πλευρές θα πραγματοποιήσουν κάθε είδους ανταλλαγές και συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης και της τεχνολογίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της δημόσιας υγείας, της εκπαίδευσης και του τουρισμού με σκοπό και στόχο την κοινή ευημερία και ανάπτυξη.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση των ανταλλαγών επισκέψεων σε επίπεδο ηγεσίας και η δημιουργία των συνθηκών για την επίσημη εγκαθίδρυση μιας φιλικής σχέσης ανταλλαγής μεταξύ των δύο πλευρών στο πλήρωμα του χρόνου.

Κατά την επίσημη επίσκεψη των Κινέζων αξιωματούχων και του Δημάρχου της πόλης Linhai πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και περιήγηση στην πόλη των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Αρχικώς έγινε επίσκεψη μετά ξεναγήσεως από την αρχαιολόγο κ. Χριστίνα Καζαζάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και στην Κρήνη του Θεαγένους, όπου οι επίσημοι καλεσμένοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον και θαυμασμό στα όσα είδαν και άκουσαν.

Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στην Πάχη Μεγάρων και κατόπιν στο ιστορικό τείχος της Αγίας Τριάδας και στον υγρότοπο του Βουρκαρίου.

Τελευταίος σταθμός, μα όχι λιγότερο σημαντικός, η Νέα Πέραμος. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα της Νέας Περάμου με την υποδοχή της Αντιδημάρχου, του Προέδρου της Κοινότητας Νέας Περάμου, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Σύλλογο Περαμίων Κυζικηνών, στο παλαιό Ελαιοτριβείο Πέτκα, που διασώζεται μέχρι και σήμερα και έλαβαν κεράσματα, καθώς και παρακολούθησαν δύο χορούς από νεαρά κορίτσια – μέλη του Συλλόγου. Η αποστολή κατέληξε στο λιμάνι της Νέας Περάμου θαυμάζοντας το παραλιακό κομμάτι της και τα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη. Η επίσημη επίσκεψη έκλεισε με μεσημεριανό γεύμα σε παραλιακό κατάστημα της Νέας Περάμου.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog