Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Παπαδάς και Βελιμαχίτη στέλνουν SOS σε Μενδώνη

- Advertisement -

Δυο άνθρωποι του Πολιτισμού, ο Θανάσης Παπαδάς, που είχε βάλει και υποψηφιότητα για δήμαρχος Νεμέας στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, και η σύζυγός του Ειρήνη Βελιμαχίτη, ηθοποιός, ιδιοκτήτες του Green Theatre στις Αρχαίες Κλεωνές, παλεύουν χρόνια για τη διάσωση των μνημείων της ευρύτερης περιοχής της Νεμέας.

Ως μόνιμοι κάτοικοι των Αρχαίων Κλεωνών, κρούουν τον κώδωνα του κινδυνου στο Υπουργείο Πολιτισμού, θέτοντας υπόψιν της Υπουργού κας Λίνας Μενδώνη επιστολή τους στην οποία αναφέρουν ότι λόγω της δόμησης πλησίον απειλείται ο αρχαίος Ναός του Ηρακλή.

Οπως ολοι γνωρίζουν στις Αρχαίες Κλεωνές δεσπόζει ο ξακουστός Ναός του Ηρακλέους. Ενας Ναός που χτίστηκε προς τιμήν του άθλου του ημίθεου Ηρακλή για τη νίκη του επί του λέοντα της Νεμέας.

Κοντά στο Ναό βρίσκεται και το θέατρο των δύο ανθρώπων της τέχνης όπως προαναφέραμε, το Green Theatre!

Yπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα η παράσταση ΑΜΛΕΤ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Αναστάη Ροϊλό. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Εξ αφορμής της παράστασης ο Θανάσης Παπαδάς και η Ειρήνη Βελιμαχίτη, επιθυμούν να στείλουν μήνυμα στο Υπουργείο Πολιτισμού για τη διάσωση του αρχαίου Ναού του Ηρακλή, ο οποίος όπως ισχυρίζονται «χτίζεται πανταχόθεν».

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog