Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Το πολυτελές superyacht  Firebird δεμένο αρόδου στο Λουτράκι(ΦΩΤΟ)

Το γιωτ έχει 69,39 μέτρα μήκος ,13,1 μέτρα πλάτος , 3,6 μέτρα βύθισμα ,έχει εκτόπισμα 1549 τόνους ,διαθέτει 7 σουίτες για 12 καλεσμένους, ενώ έχει 19 άτομα πλήρωμα!

- Advertisement -

Το γιωτ κατασκευάστηκε σε Ολλανδικά ναυπηγεία το 2007 για λογαριασμό του Ρώσου δισεκατομμυριούχου «ολιγάρχη» Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και είχε στοιχίσει 70 εκατομμύρια ευρώ!

Όταν αυτός πήρε μεγαλύτερο, ένα σουπερ γιωτ 110 μέτρων, το Firebird-που τότε λεγόταν ΑΝΝΑ– πουλήθηκε σε εταιρεία που πραγματοποιεί κρουαζιέρες για πελάτες με πολύ μεγάλο πορτοφόλι.

Το ετήσιο κόστος για να διαθέτει κάποιος ένα σκάφος σαν αυτό, είναι περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το νοικιάσουν για μόλις 594,500 ευρώ την εβδομάδα!

mifi

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άμα ακούς Ρώσο billionaire είναι πλυντήριακι και αυτός 😉Παντως το γιωτ είναι ωραιοτατο μου τι στείλανε κάτι φίλοι φωτογραφία νωριτερα!!Ποσα τέτοια θα έρχονταν άμα είχαμε την ωραία μας μαρίνα θα ρωτήσω εγώ !!

  2. Και εγώ θα ρωτήσω : μόνο η ανύπαρκτη ωραία μαρίνα φταίει ή το γεγονός ότι πρέπει να πληρώσουν τη διέλευση από τον Ισθμό για να δέσουν στο Λουτράκι? Οικονομικά δε συμφέρει απ’ όπου και να προέρχονται τα χρήματα, ακόμα δε και να γυρίζουν ας πούμε από Ιόνιο προς Σαρωνικό γιατί να σταματήσει κάποιος μισή ώρα πριν την Αθήνα? Δεν μπορώ να προτείνω λύση, ας την βρουν οι υπεύθυνοι. Εγώ μια ερώτηση έθεσα μόνο.

  3. Ποσα τετοια αμα ερχοντουσαν θα μολυναν τη θαλασσα παρα πολλη καλυτερα που δεν εχουμε μαρινα αυτο μας ελειπε ενω ολα τα αλλλα προβληματα τα εχουμε λυση και ξερω παρα πολλη καλα τη λεω για τις μαρινες

    • (ναυτικός όρος) αγκυροβολημένος έξω από το λιμάνι ή μακριά από το αγκυροβόλιο
      ※ Τὸ πλοῖο ἔστεκε ἀρόδο, ἀπὸ φόβο μὴν κάτσει στ’ ἀνάβαθο λιμάνιˈ’ (Γιώργης Μανουσάκης, Ὁ ἐθελοντής, Αθήνα 2008)
      ≈ συνώνυμα: (στα) ανοιχτά

  4. Αντι να γινει η μαρινα απο το καζινο τοτε ( που ειχε συμβατικη υποχρεωση ) που θα εφερνε 100αδες πλουσιους επισκεπτες , και 100αδες θεσεις εργασιας για το τοπο , ΥΠΟΠΤΑ με δηθεν δικαιολογιες του κ@&υ των γνωστων και εκτος συγρονης πραγματικοτητας ατομων που ” αποφασιζουν ” εγινε το Αλεξανδρειο με το 1/20 του κοστους για να κανουν τα παιδακια ” ταρατατζουμ “…. Καποιοι φταινε για το χαλι της πολης…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog