Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Θλίψη προκαλεί η κατεδάφιση της μονοκατοικίας που είχε δωρηθεί στο Δήμο (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Θλίψη προκαλεί η κατεδάφιση μιας από τις ομορφότερες μονοκατοικίες που κοσμούσε τη συμβολή των οδών Σολομού και Ανδρούτσου στο Λουτράκι.

Μια μονοκατοικία με εκείνη την ωραία παλιά αρχιτεκτονική, τη μεγάλη μαρμάρινη ημιστρόγγυλη σκάλα της εισόδου, το μεγάλο στρογγυλό τοίχο με τα παράθυρα, τον κήπο με τις πολύχρωμες πικροδάφνες, τις πολύχρωμες τριανταφυλλιές, τα τόσο όμορφα και ευωδιαστά λουλούδια, τα μεγάλα δέντρα με την απίστευτη σκιά, που γυρνώντας από το σχολείο, στεκόμασταν από κάτω να δροσιτούμε!

Πριν λίγες μέρες, μια τεχνική εταιρεία, τοποθέτησε την ταμπέλα της έξω από την όμορφη μονοκατοικία, περιέφραξε γύρω γύρω και το πεζοδρόμιο, «προαναγγέλοντας τα κακά μαντάτα». Ηλίου φαεινότερον ότι θα κατεδαφιστεί.

Το χρονικό

Η κατοικία ήταν ιδιοκτησία του Μ. Κόντη. Με την αείμνηστη συζυγό του δεν κατάφεραν να τεκνοποιήσουν. Αποφάσισαν μετά το θάνατό τους, η μονοκατοικία να δωρηθεί στο δήμο Λουτρακίου, με ένα και μοναδικό σκοπό, με ένα και μοναδικό όρο. Την ανέγερση ενός νηπιαγωγείου, σε εύλογο χρονικό διάστημα 5ετίας!

Πράγματι, ο τότε δήμαρχος Παύλος Παύλου, αποδέχθηκε νομίμως την κληρονομιά, όπως αναφερόταν στη διαθήκη και προχώρησε σε όλες τις διαδικασίες ώστε το ακίνητο να περιέλθει στο δήμο και να ανεγερθεί το νηπιαγωγείο, να εκπληρωθεί και το όνειρο, η ευχή των ιδιοκτητών. Και το κατάφερε!

Μάλιστα ο Παύλος Παύλου, είχε εντάξει το εν λόγω έργο στο προεκλογικό του πρόγραμμα το 2006.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Κορίνθου, ξαφνικά κάλεσε τον κ. Παύλου, λέγοντάς του, ότι το ακίνητο, δεν πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσει ως νηπιαγωγείο. Ο τέως δήμαρχος ρώτησε τι πρέπει να γίνει, ποιες παρεμβάσεις, ποιες αλλαγές ώστε να προχωρήσει στη σωστή κατεύθυνση και να υλοποιηθεί το έργο. Η συγκεκριμένη αλληλογραφία υπάρχει στις Υπηρεσίες του Δήμου Λουτρακίου.

Το ερώτημα που γεννάται, είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης, εκπαιδευτικοί, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ακίνητο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Ενα άλλο ερώτημα που γεννάται, εύλογα κατά τη γνώμη μου, αν ενήργησαν άμεσα οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ώστε να μη χαθεί το ακίνητο. Αν κινήθηκε εμπρόθεσμα νομικά ο δήμος.

Ο Παύλος Παύλου έχασε τις εκλογές! Ο δήμος αργότερα,μπήκε στη διαδικασία δικαστικής διαμάχης με τους κληρονόμους, παρ΄ότι είχε γίνει η αποδοχή της κληρονομιάς όπως προαναφέρθηκε. Μετά από αρκετά χρόνια, αφού το έργο δεν υλοποιήθηκε ποτέ, άλλωστε είχε απαράβατο όρο ως προς τον χρονικό ορίζοντα για την υλοποίησή του, περιήλθε στους κληρονόμους.

Σήμερα, λοιπόν γκρεμίστηκε για να χτιστεί εκεί, μάλλον μια τετραόροφη πολυκατοικία …

Αναμένοντας την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου λοιπόν, ας γίνει θέμα, ας ρωτήσουν όσοι ενδιαφέρονται και ας απαντήσουν όσοι ξέρουν.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται!

Χαρα Β.

- Advertisement -

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ντροπή μετά λένε για βοήθεια στους γονείς να κάνουν παιδιά ας έρθουν να δούνε στη Νεάπολη νικαιας παιδικούς σταθμούς σε πολυκατοικία διαμερίσματακι τα παιδάκια να ανεβαίνουν με ασανσέρ και εκεί απλά μονοκατοικίας

  2. Κριμα για ένα τόσο ωραίο κτήριο να γίνει μπάζα και καποιο 3ροφο 🤨Έπεσε πάνω στην αλλαγή δημάρχων και εμεινε στα συρταρια!!Το έχω γράψει πολλες φορές στο παρελθόν πως λειτουργούν ο κάθε Δήμος στο εξωτερικό !!Αυτο το συμβάν στον δήμο του Νιουπορτ δεν θα είχε γίνει και τώρα θα πήγαιναν τα παιδάκια στο νηπιαγωγειο !!Γιατι αυτο ?Γιατι στους δήμους στο εξωτερικό όλα τα πλάνα τα έργα θέματα δωρεών στην περίπτωση μας περνούν τον δρόμο τους και ας αλλάξουν 10 δήμαρχοι !!Αυτο γίνετε και θα γίνετε μια ζωή στην ωραία μας την χώρα και στο Λουτρακι που δεν αποτελεί εξαίρεση !!Ο δήμαρχος στο εξωτερικό είναι για να βάζει υπογραφές και να κόβει κορδέλες τα λέω και τα γράφω συνέχεια !Εργο η πλάνο δεν θα σταματήσει στο εξωτερικό σε αλλαγή δημάρχου !!Κριμα ξανα

  3. Τεράστιο λάθος του κυρίου Παυλόπουλος και και του δήμου

    Είναι μια δωρεάν στον δήμο Λουτρακίου και όχι στον κύριο Παυλόπουλο δεν πάμε καλά μου φενετε το κάνατε πολιτικο τεκμήριο.
    Επομένως όχι εδώ αποφασίζει η δημοτική επιτρωπει και όχι ο κύριος Παυλόπουλος

  4. Δεν μας ενδιαφέρει πως έχουν τα πράγματα στο Newport, αλλά στον τόπο μας. Γιαυτό εσύ μείνε εκεί και μην ξανάρθεις εδώ πέρα, δεν θέλουμε. Αμάν πια με σένα.

  5. Εδώ οι σχολιαστές και σχολιαστριες γράφουν την άποψη τους σε σχόλια για το κτήριο και ο άλλος να πει τις βλακείες του για το Νιουπορτ και να μας λέει να μην ξανάρθουμε στο Λουτρακι !!Τι να του πεις !Για τα μπάζα είναι ο καημένος

  6. Ένα σπίτι κόσμημα, πανέμορφο, κατάντησε ερείπιο. Αυτό είναι το ευχαριστώ της δωρεάς της οικογένειας. Τελικά υπάρχουν πολλοί άξεστοι ρεμπεσκέδες.

  7. Aδελφε ολοι το ιδιο λεμε αλλα μην μπαινεις σε αυτο το τρυπακι γιατι αλλο που δεν θελει να μπει σε διαλογο. Δεν χρειαζεται να το πεις, αλλα να το δειξεις. Βαρετος οσο δεν παιρνει και ολοι λυπουμαστε που καταντησε ετσι αυτο το ωραιο σπιτι ενω μπορουσε να αξιοποιηθει με πολλους τροπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog