Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Καταστροφή το καλοκαίρι για το Σχίνο Λουτρακίου. Κλειστός ο δρόμος Ψάθα-Αλεποχώρι-Σχίνος (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα που λέει και ο θυμόσοσοφος λαός! Κλειστός ο δρόμος Ψάθας-Αλεποχωρίου, μέχρι τέλος Ιουνίου, και επειδή στην Ελλάδα ζούμε όπου δεν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα (μακάρι να διαψευστούμε αυτή τη φορά), βάλτε μέχρι τέλος καλοκαιριού και βλέπουμε!

Η παραλιακή οδός Ψάθας-Αλεποχωρίου θα παραμείνει κλειστή, και στα δύο ρεύματα, μέχρι το τέλος Ιουνίου


Κλειστή για έναν ολόκληρο μήνα -μέσα στο καλοκαίρι- θα είναι η παραλιακή οδός Αλεποχωρίου – Ψάθας λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και κατολισθήσεων βράχων από παρακείμενο ορεινό όγκο.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αποφάσισε την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας, 1.500μ. μετά τη συμβολή της με την Ε.Ο. Μεγάρων – Αλεποχωρίου, και σε μέγιστο μήκος 1.250μ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας

Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τη Δευτέρα 27 Μαΐου έως και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και δεν θα είναι προσπελάσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται τα οχήματα που εκτελούν ή πρόκειται να εκτελέσουν εργασίες, οχήματα της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, του Δήμου Μεγαρέων, καθώς και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Εναλλακτική διαδρομή


Κατά τις ανωτέρω εργασίες, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται εναλλακτικά, ως εξής:

Στην κατεύθυνση από Αλεποχώρι προς Ψάθα: Ε.Ο Μεγάρων/ Αλεποχωρίου – Ν.Ε.Ο.Α.Κ. – Π.Ε.Ο.Α.Θ. – Ε.Ο Βιλλίων/ Πόρτο Γερμενού.
Στην κατεύθυνση από Ψάθα προς Αλεποχώρι: Ε.Ο Βιλλίων/ Πόρτο Γερμενού – Π.Ε.Ο.Α.Θ. – Ν.Ε.Ο.Α.Κ. – Ε.Ο Μεγάρων/Αλεποχωρίου.

Καταστροφή για τον τουριστικό Σχίνο Λουτρακίου

YΠενθυμίζεται ότι στις 26 Μαρτίου 2024, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στο Σχίνο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από και προς Αλεποχώρι ( Μεγάλη κατολίσθηση στο δρόμο Σχίνο-Αλεποχώρι)

δρόμοσ σχίνοσ αλεποχώρι

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συγκεκριμένα από 26 Μαρτίου έως 26 Απριλίου. Αφού δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης ασφαλείς για την διέλευση των οχημάτων, η περίοδος έκτακτης ανάγκης, ανανεώθηκε με νέα απόφαση της ΠΠ για ένα μήνα επιπλέον και δη μέχρι την 27η Μαΐου 2024. (Παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δρόμος Σχίνου-Αλεποχωρίου)

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας Γιώργου Ψυχογιού, το θέμα έφθασε στη Βουλή των Ελλήνων,ζητώντας απαντήσεις και άμεση – ασφαλή αποκατάσταση του δρόμου. (BOΥΛΗ: Ερώτηση Ψυχογιού για την κατολίσθηση στο δρόμο Σχίνο-Αλεποχώρι)

Εντονη ήταν και η αντίδραση των αγανακτισμένων κατοίκων της περιοχής, που επί πολλά χρόνια αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές τους, αλλά και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό να υφίστανται μεγάλη οικονομική ζημία. (Μαύρες σημαίες ύψωσαν οι κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι)

Ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα (video), την ημέρα που σημειώθηκε η μεγάλη κατολίσθηση.

σχίνος-αλεποχώρι δρόμος κατολίσθηση κατάσταση έκτακτης ανάγκησ

Ο πιο ριψοκίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα

Πολύ μελάνι και δεκάδες τα άρθρα του Loutrakiblog.gr εδώ και πολλά χρόνια για το συγκεκριμένο δρόμο, που ταλανίζει συνεχώς τους κατοίκους της περιοχής. Ισως για την Περιφέρεια Αττικής να μην είναι μείζονος σημασίας το θέμα, για την Κορινθία και ειδικότερα για το δήμο Λουτρακίου όμως αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας.

Ο επαρχιακός δρόμος Σχίνο-Αλεποχώρι ενώνει την πρωτεύουσα της Ελλάδος με την Κορινθία και παρά τις τελευταίες παρεμβάσεις είναι σε τραγική κατάσταση.

O δρόμος ειναι ο πιο ριψοκίνδυνος της Ελλάδας, κοντά στη Μαυρολίμνη, ανάμεσα στη Ψάθα και το Σχίνο.

Πρόκειται για τον στενό παραλιακό δρόμο που συνδέει αυτές τις δύο ειδυλλιακές περιοχές της Αττικής.

Η κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο δρόμο είναι τραγική καθώς το βουνό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον δρόμο κυριολεκτικά είναι έτοιμο να καταρρεύσει με την πρώτη δυνατή βροχή η με έναν μικρό σεισμό (πληροφοριακά η περιοχή βρίσκεται μια ανάσα από το ρήγμα των Αλκυονίδων ).

Οι όποιες εργασίες γίνονται δεν φαίνονται ικανές στην συγκεκριμένη τουλάχιστον φάση τους να συγκρατήσουν το βουνό που είναι έτοιμο να καταρρεύσει! Στις 26 Μαρτίου τεράστιοι όγκοι βράχων που βρίσκονταν στην αναμονή για να πάρουν τον δρόμο τους προς την θάλασσα! Οπως και έγινε, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα!

Εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής καλό θα ήταν οι εικόνες μας να γίνουν πεδίο σκέψης από τους υπεύθυνους και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πριν συμβεί κάποιο μοιραίο ατύχημα…

σχίνος αλεποχώρι επικίνδυνος δρόμος

Ποιος επιβλέπει την περιοχή, ποιος διασφαλίζει την ασφάλεια των ανθρώπων και τη ζωή τους.

Το τελευταίο διάστημα, έγιναν εργασίες διάνοιξης του δρόμου, όχι όμως αποκατάστασης στο βουνό. Οπως θα δείτε στη φωτογραφία του Νίκου Kοτελίδα, ο δρόμος είναι καθαρισμένος από τους βράχους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η διέλευση των οχημάτων είναι ασφαλής! Κάποιοι έβγαλαν τα απαγορευτικά που υπήρχαν και διέρχονταν κανονικά! (εγκληματική ασυνειδησία πολιτών). Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι αν μέριμνα και επίβλεψη στην περιοχή από τις αρμόδιες Αρχές.

Ο Δήμος Μεγαρέων απέκλεισε το δρόμο προς Σχίνο

Σήμερα 18 Μαΐου, ο Δήμος Μεγαρέων απέκλεισε τον δρόμο Σχίνο- Αλεποχώρι μέχρι να ανακοινωθεί η έναρξη των εργασιών.
Για αποφυγή της ταλαιπωρίας και την ασφάλειά σας να μετακινήστε από το Λουτράκι, αναφέρει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πισίων Δημήτρης Λάμπρου.

Δείτε μερικά σχετικά άρθρα Στη βουλή ο δρόμος Σχίνου-Αλεποχωρίου

Ξανά τα ίδια! Προβλήματα στο δρόμο Σχίνος-Αλεποχώρι,

 «Χάνεται» ο δρόμος Αλεποχωρίου-Σχίνου (video),

 ΑΥΤΟΨΙΑ ΙΓΜΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΔΡΟΜΟ ΣΧΙΝΟΣ-ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ,

Το νέο γεφύρι της Άρτας είναι ο δρόμος Σχίνου-Αλεποχωρίου

Χ@ρα

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετά την καταστροφή των Γερανείων για να βάλουν ανεμογεννήτριες, την αδιαφορία τοπικών αρχών καί κυβέρνησης, γιά την αποκατάσταση τού οδικού δικτύου, οι κάτοικοι ψήφισαν αυτούς τούς ίδιους ανθρώπους πού τούς κατέστρεψαν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog