Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Επίσκεψη της Συγγραφέως κ. Χριστίνας Κασιντή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Τη Δευτέρα 13-05-2024

- Advertisement -

Τη Δευτέρα 13-05-2024 επισκέφτηκε τη Σχολική μας Μονάδα η Συγγραφέας, κ. Χριστίνα Κασιντή, στο πλαίσιο καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου).

Οι μαθητές/τριες της Πρώτης (Α΄) και Δευτέρας (Β΄) τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δημιουργό των βιβλίων, «Οι περιπέτειες μιας σακούλας», «Οι περιπέτειες μιας σακούλας στο δάσος» και να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους με εξαιρετικές δημιουργίες που υλοποίησαν μέσα από τη φιλαναγνωσία.

Η ηρωίδα του βιβλίου, η Σούλα, δεν είναι μια πλαστική σακούλα σαν όλες τις άλλες… σκέφτεται, μιλάει και κυρίως αισθάνεται! Εντυπωσίασε τους μικρούς αναγνώστες με τις απίστευτες περιπέτειές της σε στεριά και θάλασσα, μεταφέροντάς τους δυνατά μηνύματα για την αξία του δάσους, την ανακύκλωση και τη σημαία του εθελοντισμού.

Με παιγνιώδη τρόπο, διασκεδαστικές δραστηριότητες και διαδραστική προσέγγιση οι μικροί αναγνώστες αντιλήφθηκαν την αλόγιστη χρήση του πλαστικού και την αναγκαιότητα απόκτησης οικολογικής συνείδησης.

Ευχαριστούμε θερμά τη συγγραφέα, κ. Χριστίνα Κασιντή, για την αμεσότητά της και την ευφάνταστη προσέγγισή της, καθώς και την κ. Αναστασία Γκιόκα, Σχολική Σύμβουλο, η οποία παραβρέθηκε στη σημερινή συνάντηση και είχε γόνιμη επικοινωνία με τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Δημήτριο Συγριμή!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog