Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δήμος Κορινθίων, το λιβάδι της ντροπής (μας) (ΦΩΤΟ)

Κανένας Δήμος δεν μπορεί να τρέχει πίσω από αυτούς που ρυπαίνουν τα ρέματα και να γίνεται σκουπιδιάρης της... ασυνειδησίας τους αλλά και κανένας δήμος δεν μπορεί, πια, να συνεχίζει να αδιαφορεί για το περιβάλλον...

- Advertisement -

Nωπές είναι ακόμα οι μνήμες από την προεκλογική περίοδο, όταν οι τότε σύμβουλοι και υποψήφιοι της ΠΝΟΗΣ με τα κινητά ανά χείρας έβγαζαν καθημερινά στα social media φωτογραφίες με σκουπίδια, λέγοντας με στόμφο ότι η επόμενη μέρα έρχεται για το δήμο Κορινθίων, με την αλλαγή σκυτάλης στο δημαρχείο.

Στην κατοχή μας έχουμε πολλές φωτογραφίες, κυρίως περιφερειακά της Κορίνθου, όπου παρά τα μεγάλα λόγια, τα σκουπίδια στα ρέματα και οι μικρές χωματερές «κοσμούν» τους δρόμους και τα χωριά!

Σε πρόσφατη επικοινωνία μας με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανδρέα Πούλο για καταγγελίες κατοίκων στην Αλμυρή, μας τόνισε ότι κάνει ότι μπορεί με το λιγοστό προσωπικό και προσπαθεί όταν τον καλούν να ανταποκρίνεται αμέσως (όντως, λέει την αλήθεια ο αντιδήμαρχος).

Ομως, προεκλογικά η τότε δημοτική αρχή Νανόπουλου κατηγορήθηκε σε σημείο συκοφαντικό, για δυσπραγία και αδιαφορία. Μα, οι ίδιοι υπάλληλοι, ο ίδιος αριθμός υπαλλήλων υπήρχε και τότε (εξαιρουμένων κατά καιρούς των εποχιακών συμβασιούχων). Τι άλλαξε σήμερα;

Ο προηγούμενος δήμαρχος κατηγορήθηκε για την εναπόθεση των σκουπιδιών στο πεδίο Βολής, παρότι είχε τη νόμιμη άδεια, ως προσωρινός σταθμός, εφόσον ο σταθμός Σποθοβουνίου δεν ήταν ετοιμος. Καλώς έπραξε κατά την άποψή μας, ο πρώην δήμαρχος, διότι θα είχαν γεμίσει τα ρέματα με σκουπίδια. Παρά λοιπόν τις κατηγορίες και τις επιθέσεις της ΠΝΟΗΣ η εναπόθεση συνεχίζεται και σήμερα κανονικά στο πεδίο Βολής!

Αυτό που αντικρύσαμε στο Λιβάδι Λίτσα πάνω από το Περιγιάλι, στα διοικητικά όρια της Αρχαίας Κορίνθου, πάνω από το δρόμο Κορίνθου-Πατρών, το καταμαρτυρούν οι φωτογραφίες του korinthia24.gr

Μια χωματερή που φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τίνος; Ενας τόπος ανάμεσα στα βουνά έχει μετατραπεί σε τεράστια υπαίθρια αποθήκη με σκουπίδια αλλά για την δημοτική αρχή της Κορίνθου και τις αρμόδιες υπηρεσίες της, μάλλον θεωρείται πλέον «αόρατος τόπος»;

Γνωρίζει λοιπόν η δημοτική αρχή για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο Περιγιάλι;

Ποιος εναποθέτει τα δέματα που φαίνεται πως είναι μετά από διαλογή;

O Aντιδήμαρχος έχει λάβει γνώση για την τεράστια αυτοσχέδια χωματερή στο Λιβάδι Λίτσα;

Πολλές φορές η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης ορισμένων δεν δύναται να περιγραφεί με λόγια. Ξεπερνά κάθε φαντασία, και η φωτογραφία – πάντα αδιάψευστος μάρτυρας – είναι αυτή που μπορεί να την αποδείξει ή ακόμα και να προσδιορίσει το μέγεθός της.

Οι εικόνες που αντικρίσαμε ήταν τουλάχιστον θλιβερές σε μεγάλο μήκος . Το φωτογραφικό υλικό ατελείωτο. Η αποτύπωση της ασυνειδησίας εύκολη υπόθεση.

Χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό – στη φύση, ένα περιβαλλοντικό έγκλημα! Τι άλλαξε σήμερα;

X@ra

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog